torek, 6. december 2011

1477074 - zanimiva dejstva glede blokovskega volilnega izplena

To preprosto pomeni, da so desni volivci bolj naveličani Janše, kot se bojijo ali pa ne podpirajo Jankovića. Po takšnih dveh porazih in posebej po sporočilu zadnjega bi večina evropskih državnikov stranko prepustila nasledniku in odstopila.

Ta del je edino, kar se mi zdi napačno ocenjeno.
Janševi volivci Janše niso nič naveličani, saj jih je približno enako število glasovalo za njega - 286.253 glasov. Leta 2008 je bilo 307.735, kar je 21482 razlike. To so oni, ki so šli k Virantu. Kar pomeni, da je Virant bodisi motiviral 70 k abstinentov, bodisi snedel 70k glasov Golobičeve Zares in LDS, najbrž pa gre za miks obojega.

Zanimivo je, da je novi in kobajagi bolj zažigalni paradni konj komunistov Janković, osvojil 9000 glasov manj kot Pahor pred tremi leti.

Prav tako se Janševi volivci še kako bojijo kaj bo s Slovenijo, če bo vladal Don Janković, to pomeni - če bo še naprej uveljavljana fašistična-komunajzarska reketarska kartelna podmizna doktrina.

In glavni flop: Simona, ljubica draga, Janšev volivec si raje navrta luknjo v kolenu kot pa da bi podpiral Jankovića in komuniste vobče. Oziroma, lahko nehaš dvomiti, Janševi volivci so z vsakim svojim atomom proti Jankoviću. Drži tudi obratno! Neupravičeno sicer, a ipak je to dejstvo.

Ali naj Janša odstopi z mesta predsednika stranke? Ne vem. Rezultat mu je stabilen, komunistični blok je pa osvojil manj kot pred tremi leti in bo lahko vladal le, če v koalicijo dobi SLS in ali Viranta. Skratka, Janša ni doživel nič katastrofičnega, katastrofo smo doživeli volivci ,krr smo ugotovioi, da so eni med nami pač vredni zgolj sredinca nas vseh, ki smo šli na volitve in volili Janšo. Ter seveda nevolili komunistov, ki so že n-tič sjebali državo.

Kaj si mislim o volivcih, ki komunistom, ki so sjebali državo dajo svoj glas, pa najbrž ni treba elaborirati.
Rekoč to, Simona bi lahko malo tudi o tem pisala v tem članku.

In tudi o tem, da so Janković in pravoverno "zdravo jedro" komunističnega bloka osvojili cca 30k glasov manj kot pred tremi leti. Torej je Pahor boljši od Jankovića, Janša pa približno enako dober, kot pred tremi leti.

Link

Ni komentarjev: