nedelja, 25. december 2011

1507034 - Miran77 o največji priložnosti, da bi Janša med svojim mandatom kompartiji zadal odločilni udarec

[leonx]
> [janko33]
Se strinjam s zapisanim. Tudi sam sem že davno ugotovil, da Slovenske države sploh ne vodi aktualna vlada (Rop, Janša, Pahor,...), ampak klika stricev iz ozadja.

Izjema je bil mandat 2004-2008, ker Janši piše pravila samo Janša (in EU). Tip je dejansko avtokrat, ampak pri njemu vsaj veš, kaj dobiš. Veš, kdo je tisti, ki sprejema odločitve. Pri nobeni levi vladi, niti pri Drnovšku, še manj pri Ropu in Pahorju, nisem imel občutka, da gre za suverene voditelje, prej nastavljence. Hehe, predvsem je bilo to očitno pri Ropu: med njegovimi robotiziranimi javnimi nastopi v predvolilni kampanji 2004 si dobesedno videl nitke, kako so upravljale z njegovimi kretnjami in usti.

Obstaja torej razlog, zakaj se Kučanovo omrežje tako zelo boji povratka Janše na oblast:

- ker z njimi nikoli ni sklenil konkordata, tako kot recimo Zagožen ali nekateri drugi žlahtni desničarji

- ker bi z dokončno privatizacijo državnih in paradržavnih podjetij nepovratno prekinil njihov finančni vodovod, od katerega so življenjsko odvisni

- ker bi z razkopavanjem komunistične zapuščine na dan spravil še marsikako sramotno dejstvo o naših zaslužnih partizanskih starčkih tipa Kučko, Bučko in Stanko, morda celo katerega postavil nazaj pred sodišče

- ker je začel, popolnoma legitimno, za svojo stranko vzpostavljati neko intelektualno, kapitalsko, medijsko in propagandno zaledje, neodvisno od udbomafijskega (ja, to je tisto, čemur tovariš Igor Lukšič pravi "Janševa paralelna država")

V samem bistvu pa dejansko gre izključno za obvladovanje slovenskega finančnega sistema, torej NLB. To je torišče vseh sporov, tu je vse, kar je pomembno. Obvladovanje NLB je, če potegnemo črto, že 20 let ključni kamen spotike slovenske politike, the ultimate dividing line. In razlika je v tem: Kučanovo omrežje jo nujno potrebuje za preživetje, Janša se ji lahko odpove. Kučanisti morajo preko NLB do konca braniti "nacionalni interes" (ker je to istočasno tudi njihov osebni interes), Janši tega ni treba. Če pade NLB, namreč padejo kot domine tudi Mercator, Pivovarna, Telekom, Petrol, Delo, Večer, etc... Sesuje se kompletno udbomafijsko finančno omrežje. Vse se vrti okoli NLB. Kučanisti jo morajo obdžati, če želijo ohraniti svojo politično in medijsko prevlado, Janši je ni treba. Metaforično povedano: NLB je za udbomafijo tisto, kar je The One Ring za Saurona v Gospodarju prstanov. Tu je bottom line. Ko se enkrat Prstan vrže v Poč Gonobe, oziroma ko se NLB dokončno proda, bo moč udbomafije kolapsirala v relativno kratkem času. In če se že igramo s folkloro in ikonografijo Srednjega Sveta - Janša je v tem kontekstu nekako podoben Boromirju: je načeloma pošten junak, ki se zaveda nevarnosti Prstana (NLB), a hkrati ga premamlja skušnjava, da bi ga uporabil kot najmočnejše orožje za boj proti svojemu večnemu Sovražniku. Ne zaveda se čisto natančno, da je NLB kreacija udbomafije, tako kot je Prstan kreacija Saurona - in da se bo, dokler ne bo dokončno uničena/prodana, prej ali slej vedno vrnila v roke svojemu Gospodarju. Janši še vedno ni čisto jasno, da lahko s prodajo NLB (torej, z uničenjem Prstana) z enim samim zamahom zada Organizaciji udarec, od katerega si ne bo nikoli več opomogla. Ampak, kot rečeno, Janša je po bojevniški miselnosti vse preveč podoben Boromirju, zato obstaja verjetnost, da se na koncu kljub dobronamernosti spraži v lastni skušnjavi.

Zato rabi Frodoja.

Enter Gregor Virant/DLGV.

Ker sem skoraj prepričan, da se Janša NE zaveda, kako zelo nevarno je opletanje s čarobnim prstanom NLB, je toliko bolj pomembno, da Virantovci, ne glede na to s kom bodo sklenili koalicijo, brezkompromisno vztrajajo pri Pezdirjevi zavezi o kompletni odprodaji državnega deleža NLB. Če se uspe Virantovcem torej pretihotapiti v Mordor, ne da bi pozabili na svoje ideale, jim morda lahko z eno potezo uspe tisto, kar Janši ni uspelo v 20 letih: od znotraj bodo zadali nepovratni udarec naši tranzicijski pošasti. Kompletna udbomafijska finančno-medijsko-propagandistična konstrukcija se bo začela sesuvati kot hišica iz kart. Od tistega trenutka dalje tudi Kučan in Jankovič odpadeta kot nepomembna fosila, izpraznjena in oropana vse svoje moči.

Hmmm...ali pa je morda to celo del skrbno pripravljenega načrta Bratovščine prstana ? In seveda, neodgovorjeno ostaja tudi bistveno vprašanje. Namreč, kdo je v tem primeru Gandalf ?

Welcome to the time of the greatest battle the ancient Karantenian Realm has ever seen. The age of wizards and elves is passing. The age of Men is about to begin.

Link

Ni komentarjev: