torek, 13. december 2011

1486170 - relativizatorska telenovela se še kar vleče

[vuksan]
Takole ti kratko napišem:

-to, da komunistični poboji niso preganjani, je žalostno, ampak ne opraviči tega, da tožilstvo leta 1995 greši enako kot leta 1945,

Reči hočeš, da je škandal, da TvojiSvoji™ talibani držijo tožilstvo za jajca in še vedno onemogočajo pregon. In je škandal tudi, da jim ti gladko daš svoj glas na volitvah, da lahko to počnejo še naprej. Jap, res je, ni opravičila, da slovensko tožilstvo ne le 1995, tudi leta 2012 še vedno ne preganaj tistega, kar bi moralo že leta 1945.

- dokaži, da je konkretna knjiga Šurca in Zgage zmazek. Za začetek jo preberi,

Je mogoče v teku kakšna preiskava proti Janši na osnovi "podatkov" in "dokumentov" iz tega pamfleta, ki ga kobajagi bremenijo. Ne čujem dobro? A da ni? No, eto ti dokaza. Proti Sanaderju ni potreboval nihče napisat pamfleta. Je pa dečko v sodnem postopku. Razlika? Drastična!

- v vseh lopovščinah tudi avtocestnih in bančnih, je, kjer je bilo možno, sodelovala tudi desnica. To ne pomeni, da je kaj manj ogabno, ko krade levica. Pomeni pa, da je najmanj zanimivo, da ima NLB par sto milijonov slabih kreditov do Zvona Holding in Gospodarstva rast. Pod Marjanom Kramarjem, imagine that!,

Če je praksa, ki jo je ustoličila Kompartija™ bila takšna, je pač logična posledica, da bo človeška požrešnost prej ali slej kredite dala tudi NeNjihovimNeSvojim™. Tudi tajkuna Tuša niso predvideli in baš želeli, pa se jim je zgodil, ker se je usedel na mehanizme, ki so si jih zrihtali za NjihoveSvoje™. Zvit, jebiga.

Kar ničesar ne spremeni. S stališča davkoplačevalca, s stališča morale in zakonitosti. Kredit je še vedno dal kompartijski mehanizem in kompartijski ljudje. A nam davkoplačevalcem je važno samo eno. izguba se bo krila iz naših žepov. (Kar btw še naprej zagovarja Janković in to srdito).

Razlagate naciji, in to vsi VI™ - kumunajzari, da davki ne morejo biti nižji, češ, če prihodovalcem iz dela znižamo, bo moral kdo drug plačat več, ugotavljamo pa, da ste ves čas imeli več kot teh 500 milijonov presežno s harači in reketi zaseženega, na razpolago za velekrajo in premestitev iz naših davkoplačevalskih žepov v žepe nategunov, od mercatorskih Jankovićev s 13 milijoni delnic iz nič, preko šrotov in kordežev pa do cerkvenih opusdeiovskih po denarju in moči hlastajočih klerikov, ki so preko enelbejastih državnih kolhozov tudi namočili svojeg nemarnega požršnega kurca v davkoplačevalčevi riti.

Skratka, boli nas davkoplačevalce kurac kdo se je kje v kakšnem megalomanskem projektu zaplezal, ali pa preprosto podmizno ukradel. Če se to ne bi plačevalo iz naših žepov, bi nam cerkveni Rast dol bnglal. Propadli SCT prav tako. Pa zapufani Mercator tudi in sjebni Merkur in Laško takisto. In ader wordz, zlo se začne s presežnim davko-prispevkovnim zasegom, za katerega se trdi, da je nujen in to baš tolikšen, kar pomeni nenehno do kosti in jajc, konča pa s tem, da ta zaseženi denar konča v žepih lopovov, ali pa v straniščni školjki nasedlih megalomanskih projektov maziljencev režima, wanabe winderkindof entreprenerstva.

- praviš, da ne želiš davčnega reketa? Kaj od državne porabe bi črtal? Brezplačno visoko šolstvo, standarde vzgojiteljic v vrtcih, državne štipendije, kaj?

Nice try, a neće moći ove noći. hehe.

Kot prvo, jaz ne pristajam na tvojo hierarhijo prioritet, ki podrazumeva kontinuiteto boljševiške doktrine. Prva prioroteta je, da se davkov in prispevkov ne zasega presežno oz. da se odpravi nasilna uravnilovka plebsa v bedi!

Kot drugo ne pristajam na podvalo, da so ravno te postavke proračuna, ki si jih naštel, torej, da so ravno najbolj legitimne stroškovne postavke države, ki si jih manipulatorsko izpostavil, problem.

Kot tretje, sploh ne trdim, da je kakrkoli treba apriorno, na pamet in nujno rezat.

Kot četrto, a najbolj pomembno, heh, menim, da je seznam zložen po prioriteti tak:

1) Prepreči se velekraje tipa AC preplačani križ; Kobajagi "dokapitalizacije" in "sanacije" enelbejastih kolhoznih translatorjev denarja iz žepov ustvarjalcev v žepe nategunskih maziljencev režima, ki žepotrpajo sebi in svojim partijam v črne fonde.

2) Poišče se vse sinekurne zajedalce na payrollu države in se jih brutalno odpusti. (Btw, to bo zdaj storila hrvaška socialdemokracija, ki bo lezilebovićke sinekurce in sinekurice pač, hvalabogu, odstranila. Nabralo se jim zaslužnega Kradeze kadra. Nam se je pa nabralo kompartijskega kradekapees kadra).

3) To kar je delno komunistična vlada storila sama - poišče se zadeve kot so "državna pokojnina", "varstveni dodatek iz ZPIZ"; "specialna borčevska apanaža iz ZPIZ" in podobni nategi in se jih zabriše vun iz pokojninske sheme, ke med socialo kamor edino spada, če sploh kam. Tam se pa preveri kdo sploh to sme in lahko dobi. Zakaj? Zato, da ofce tvojega tipa ne blejajo na pamet, da je "pokojninska blagajna nevzdržna", medtem pa na pokojninski blagajni visijo socialna, nomenkleturno-privilegijska in sinekurna bremena, ter celo v previsokih glede na kontribuirano izplačevana pokojninska bremena, ki s pokojninskim namenskim varčevanjem in izplačili, ki so strogo posledica kontribuiranega, nimajo blage veze.

4) Poišče se kaj vse se ne moremo in ne smemo privoščiti, glede na moč našega gospodarstva oz. davkoplačevalcev.

in...

in...

...In na koncu, ko smo ves lopovski gnoj počistili dol in ukinili kot očitno nepotrebno breme proračuna (Tega je do sedaj bilo za cca 1 milijardo letno), pa ko smo bobu rekli sociala in ga v socialo prestavili, gremo lepo izračunati koliko davkov moramo nabrati.

Pa lepo reveže iz tega izključimo s pragom recimo za začetek 9,6, pa čez par let 12, pa čez recimo desetletje dvignemo na recimo ciljnih 18 tisoč letnega prihodka bruto.

Pa potem, ko smo za reveže poskrbeli, da nihče od njih ne plača več davkov ampak manj ali nič, uvedemo EDS v višini, ki jo izračunamo temeljem lopovlukov proste in racionalizirane potrošnje. Pa recimo zaključimo, da bo EDS sprva celo 25%, pa lepo vgradimo avtomatizem, da se to z gospodarsko rastjo niža vse tja dol do 10%, ko pa dopustimo nadstandardne javne blaginjske izlete cvetoče države. Če se nam to kdaj zgodi. In cilj bi nam moral biti da se. A se s temeljenjem družbenin odnosov na reketiranju enih, nezasluženih rentah drugih in kraji številnih ter vzpodbujanjem fovšije vseh ob prisilni uravnavi včine v enaki bedi, garant ne bo zgodilo. Ker bomo kot družba moralno zgnili ekonomsko pa obubožali.

Eto vidiš, da se da.

Poanta tega posta je, da se ne da debatirati na način "Kaj bi pa ti rezal, če se najpprej in kot prvo ne poreže velekraja in reket in davčni aparthaid naperjen diskriminatorno ravno proti iz dela prihodujočim, ki jih je moten um ruavnilovsko-fovšijske kompartijske beštije označil za "tabogate", čeprav prejemajo ušiv, človeka nevreden klošarski bruto prihodek, ki se jih kobajagi sme in mora reketirati.

Tudi, če za lopovluka prosto in zlasti velelopovluka prosto ter vobče racionalizirano proračunsko porabo ugotovimo, da je nujen EDS 30% ne bo problem. Zlasti ne meni in "bolje plačanim". Ker mi smo že vajeni 40, 50 in celo 70% harača in reketov. Če je nujno, naj to breme nosimo vsi procentualno od svojih prihodkov enako. Reveže bi pa itak praktično in de facto oprostili davka, remember? Kajti, koliko že ljudi v SLO danes zasluži manj kot predlaganih 9,6k? 95%? 90%? EDS s pravim pragom rabimo kot prvo prioriteto. Pa kapico na prispevke, da jih iz reketov povrnemo v prispevke in ljudem povrnemo vero v varčevanej za starost in v zavarovanja nasploh, vred z zdravstvenim.

Link

Ni komentarjev: