torek, 20. december 2011

1498054 - kako bo Dvojni J kriv ne glede na končni razplet Mećkatoriade

[jacktop]
Skratka Petra če povzameš bisto in poveš po pravici je to zapitek srečanja Janša, Bavčar, Šrot in Kosmova za časa vladavine SDS-a, na katerem so se "dogovorili o prodoru na balkanska tržišča", nikakor pa ne o prodaji Mercatorja in Dela.
Res kompetentni tipi. Cvet slovenske prodorne ekonomije.

Evo. Vedel sem, da je zgolj vprašanje časa kdaj bo Janša kriv. Kriv bo če se "Naš" Mercator proda osovraženemu Rvatu. Kriv bo pa tudi če se "Naš" Mercator ne proda osovraženemeu Rvatu.

V prvem primeru bo osovraženemu ksenotu oddana naša dika in ponos, ki jo je za eno milijardo zadolžil tovariš Najverjetnejši, ki se poslej tudi sam trese, ali mu bo uspelo kapitalizirati. Ne upa seveda na glas izreči, ker bi ga rulja linčala, ma tovarišu Najverjetnejšemu odgovarja samo eno - prodaja. Ker ve kako globoko fkurcu je njegov minusarski družinski proračun in Mercator takisto, in ker ve da lahko samo zdaj in nikoli več proda po tej ceni in če smo točni sploh proda.

V drugem primeru bo kriv za propad Mercatorjevih bankrotiranih lastnikov začenši od travmatizioranih bank, kajti če prodaja propade, bo vrednost stmoglavila ke dol nekam južno v smeri pičkamaterina-fritna luknja, potem se bo pa še vse skupaj pocedilo ke dol proti kloaki.

Za srečo slovenskega nazi-socialističnega miljea je treba potemtakem linčati Janšo in odkrito uvesti nazaj polnokrvni državni kapitalizem a.k.a. "socializem". Država naj odkupi Mercator. Jap! Kali ni to prekrasna "sveža" ideja. Odkupi naj po "pošteni ceni", da obogati naš tovariš Najverjetnejši in njemu podobni.

Sindikati naj zahtevajo, da država kot kupec garantira, da niti enega delouca ne bo odpustila naslednjih 100 let, da jih bo 20% več zaposlila vsako leto, da bo Mercator razširila v najmanj še 100 dežel, da bo Mercator pokupil vse Jugo-trgovce, najprej Todorićev Konzum, da bo Todoriću za kazen prepovedala vstop v raj na zemlji - beri Slovenijo in to pa to.

Ko država odkupi Mercator, bo Mercator spet potreboval par meljard kreditov. Ker mu ksenotofske banke ne bodo hotele dati kreditov, naj država "sanira pa dokapitalizira" državne kolhozniške banke, ki naj potem dajo Mercatorju peneze.

Država naj določi, da moramo našim kmetom plačevati našo zdravo in unikalno najboljšo hrano na svetu po trikratniku cene na EU trgu. Ker obubožano prebivalstvo tega ne bo sposobno, mu naj bodisi razdelijo prehrambene bone Mercator, bodisi država doplača razliko našim svetim proizvajalcem.

Janševe zdraharje, ki so Negativna Slovenija pa naj država poskusi v trilateralnih pogovorih z Argentino in Avstralijo "prijazno preseliti" v te dve prelepi deželi.

Link

Ni komentarjev: