sobota, 17. december 2011

1492936 - Miran77 o razlogih za Mrakovo in Šušteršičevo "primernost" za mesto finančnega ministra

[primafacie]
"na Financah mislimo, da je Mrak, ob Janezu Šušteršiču z Virantove liste ali Egonu Zakrajšku iz Feda , dober kandidat"

Na Financah mislite marsikaj, še posebej pa tisto, kar mislite, da mislijo tisti, ki jim je treba v danem trenutku pokazati ustrezno mero naklonjenosti.

Opažam, da se tega Mraka (ki je sicer po mojem mnenju iz čisto istega testa kot Mramor, Tajnikar, Križanič, Mencinger in ostali naši ekonomski superprofesorji) v zadnje pol leta kar spretno forsira po režimskih medijih. Jasno, tip je verjetno še edini superprofesor iz EF, ki še ni sedel na ministrskem stolčku. Kardeljanska šola je pa vseeno ista.

Šušteršič je sicer za klaso višje, gotovo modernejši, mlajši, fleksibilnejši, drznejši. Če že izbiram med obema, gotovo ni dvoma, da hočem Šušteršiča.

Ampak kljub vsemu, primerjati ta 2 tipsona z Zakrajškom, ki se je med vsemi našimi samooklicanimi ekonomskimi guruji edini prebil v tujino, in to celo v FED... Prosim vas, to pa že meji na blasfemijo. Zakrajšek pospravi Šušteršiča in Mraka v žep za malico. Zato je pa tudi jasno, da mu niti na kraj pameti na pade, da bi se vračal v naše zatohlo podalpsko leglo hardcore kardeljanskih ekonomistov, prepleskanih s tanko fasado tržnoekonomske retorike.

Link

Ni komentarjev: