sobota, 10. december 2011

1483906 - temeljna resnca o lastništvu bank in drugega

[tjasa6]
> [BuddhaBar]
> banka je tam zato, da se obrne v prid državljanom, nepa ozki posvečeni eliti....kakšne zgrešene percepcije še enega nesposobneža na položaju v sloveniji več...

A v prid tebi, da si tako kot elita lahko sposodiš in ne vrneš?
Banka je zato, da dela dobiček, država naj pa dela za državljane.

Banka (v Sloveniji definitivno) ne sme biti državna, razen če je centralna oz, narodna banka države oz. skupnosti, vred s skupnostjo držav EU, katere vloga je povsem druga.

Tudi na splošno je zgrešen, blasfemičen in perverzen, ter fevdalen in zastarel koncept lastnine po katerem sme država posedovati lastnino, ki ni v kategoriji "nujno mora biti v lasti države, beri celotne skupnosti, ker se edino tako lahko zaščiti interese celotene skupnosti". 

Že tako je seznam te nujne lastnine po naravi zadev zelo dolg, od zemljišč, host, akvatorijev in vsebnikov pitne vode na primer, do nepremičninskih javnih površin, mineralov, rud, nafte, itd. ter nekaterih nujno državnih podjetij, da nam komercialne banke, telekomi in podobna politićarska, nomenklaturna, nategunovska in podobnih bratovščin gojišča mesojedih bakterij, ki žrejo narodovo meso pri živem telesu, ter predvsem podmizno-kartelno obstruirajo in suspendirajo prostotržnost in zdravo konkurenco, res niso potrebni.

Ko bo tako, bodo vse, poslej strogo privat banke v državi oz. skupnosti držav EU tam zato, da razvijajo in tržijo finančne produkte in pri tej dejavnosti seveda služijo profit za lastnike teh zasebnih bank, ki so svoj kapital vložili v to sofisticirano, občutljivo in zahtevno industijo. 

Da to služenje ne bi bilo oderuško poskrbi regulativa in strog tržni nadzor s strani držav(e), kakor tudi za varnost komitentov, da pa zadeve tečejo med bankami kompetitivno in v korist napredka in razvoja trga, ter predvsem potreb dobrine proizvajajočega in konzumirajočega dela trga, pa mora država pri regulaciji in nadzoru biti netalibanska, da ostane dopustno vse, kar ni izrecno prepovedano. 

Kar se nas tiče je dovolj, da se zgledujemo po zrelih civiliziranih trgih in državah. Nikakršne tople vode ne rabimo izumljati. Razen seveda, da si moramo sami prepovedati, da bi komercialne banke bile državne, da se zaščitimo od lastni kleptokamariljnih politikov in njihovih lopovskih klientelističnih bratovščin, mrhovinarjev, ki so nenehno v điru, da bi kje kaj ukradli.

Veselim se tega dne predvsem zato, ker bo to pomenilo, da se plebs in podjetja, skratka davkozavezance, ne bo več ropalo v korist onih, ki so popapali benefite, ko je kakšna državnokolhozniška banka bila de facto izčrpavana. Privat naj bo, privat lastnik jo naj rešuje in dokapitalizira, pa bo vse kul.

Btw, pred kratkim je guznila nekšna Credo banka na Hrvaškem. Ker je guverner Rohatinski oz. Narodna banka, ki jo vodi, plus nadzorniki in regulatorji trga, poskrbeli, da so depoziti komitentov zavarovani in varni, jih bodo zdaj lepo izplačali, šlampasto vodena banka in njeni bizarni lastniki, pa bodo lepo pušili, če nimajo za dokapitalizacijo. Edino pravilno, saj so jo oni tudi zafurali. Kar naj, njihova je. Vse je Bepe, ker so komitenti in davkoplačevalci nepoškodovani.

E vidite, mi kobajagi übermänsch Slovenistanci, ki smo kobajagi "za njih Balkance Evropa", smo pa milijarde davkoplačevalskega denarja, ki ga vsako leto v znesku cca 500 milijonov nepravično in neutemeljivo po aparthaidsko, v imenu sprijene nasilne reketarske uravnilovke, previsoko zaseženih od delovne populacije, že zlorabili za "konsolidacije", "dokapitaizacije" in na X načinov reševanje, krnično sjebanih državnih kolhozniških bank, kar de facto pomeni, da smo denar vzeli revežem in jih dali barabam. D O B E S E D N O! Banka je pa bila translacijski mehanizem preko katerega so harlekinski komunistični rokohitreci zlorabili reveže.

Kdo je zdaj tu Balkanec in Butalec in brezvestnež? To je možno samo v komunističnih đamahirijah, vred s KĐ Slovenijo, ki smo brez dvoma anakronizem in paradoks sredi EU.

In kaj zdaj doživljamo? Manj kot 300 taužent oportunističnih pizdekov nam na volitvah ustoliči beštijo, ki najavlja, da se bo ta praksa "vzemi revežu 60% harač-reketov in jih preko kolhoza Eenelbe daj barabam", nadaljevala. Spaka celo najavlja, da bo zlorabila naše depozite iz teh bank. In celo rezerve v NBS. Ja, dajte še zavarovanje in pozavarovanje depozitov potrošit, ter ukinit državno garancijo, da bo ja slika kompletna, setup za dizaster pa popoln. Bravo Butalistan, puckotimaterino zblojeno in sprijeno! 

Je to kakšen horor film, al se nam to res dogaja? Vprašanje je seveda zgolj retorično.

Link

Ni komentarjev: