četrtek, 29. december 2011

1511469 - o upravljanju s kadri

[čarli]
Auuu opet se praviš pametan kao uvjek:) No ti bom dal še bolj konkretno vprašanje ker očitno tvoji možgani ne registrirajo kaj sem te vprašal. Če tvoj zaposleni dela slabo. A ga boš nagradil al odpustil;)Bo šlo zdaj?

Ne eno ne drugo, maestro Čarli. Takoimenovani eskimski koućing mu bom delal. Ob predpostavki pozornega ravnanja že pri zaposlovanju oz. selekciji kadrov, racionalni psihično stabilni ljudje slabo ne delajo kar tako iz nič, brez vzrokov oz. zaradi ničesar. Vsi racionalni ljudje se zavedamo čemu smo tam pri delodajalcu. Koućing pa služi temu, da se eventuelne težave na strani delouca odkrije, artikulirano opredeli, naslovi in odpravi. hehe, nisi čuo za to, kali? BTW, tak je tudi po SLO zakonu! Ipak je prvi cilj vsakega zares dobrega meneđera tota takoimenovana eskimska kadrovska retencija. Tudi racionalna gospodinja ne fukne takoj stran vsako posodo, ki ji zdrsne na tla pa se morebiti malo obtolče.

Kar pa zadeva plačilo (beri nagrada oz. kompenzejšn for rizaltz, work & tajmemplojii dilivered to emplojer) je pa to v normalnih podjetjih tak. Delaš plan dobiš 100, delaš 200% plana Dobiš 400 ali celo 500, Delaš 60% plana dobiš 60. Ne delaš oz. v daljšem obdobju nimaš niti 60% plana, na koućing se pa ne odzivaš - ponudba premestitve na manj zahtevno/plačano delo ali pa noga.

Skratka avtomatizem "nagrajevanja". Pa ko folk ujame ritem zvokov penezof ko jim ob preseganju plana zacingla konkretno v žepu, ne potrebuješ nikakršnih posebnih meneđerskih opičjih prevratov po sceni. dovolj je redni eskimski forkast oz. po domaće spremljanje in šofiranje KejPiAj oliti slovenaćki - Ključnih Perfomančnih Indikatorof.

Jesil ti meni jarane Ćarli zdaj zadovoljen iz sez odgovorom? In koga, ki je lifral manj kot 60% rezultata bi ti to hotel odpustiti? Predpostavljam, da v svoji firmi in ne v firmi koga tretjega, hehe. O čem že sva se midva pogovarjala, ko si postavil ta tvoj vapros?

Link

Ni komentarjev: