četrtek, 1. december 2011

1465009 - purinoli o Vlačiču, ki je nekje nasanjal solidarno obdavčitev

En kup socialistićnih oslarij. Vprašal bi ga, kaj bo naredil z delavcem, ki ima recimo minimalno plačo, hkrati pa dobiva dividende iz dobička od delnic, ki jih ima ? Mu bo povečal plačo ? Mu bo opalil 60% dohodnino ali "še bolje" prepovedal izplačilo dividend?

Tip še ni slišal, da je višina plače odvisna od določil pogodbe o delu. Spoštovati je treba samo predpise o prispevkih, davkih....vse ostalo je stvar dogovora med delojemalci in delodajalci.

Pa še to, niti na misel mu ne pride, da bi komentiral ogabno dejstvo, da je splošna obdavčitev pri nas najvišje v galaksiji Mlečna cesta. Potem mu pa po glavi hodijo norčije, kako bo obdavčil že v preteklosti obdavčeno premoženje. Pričakujem, da bo v to kategorijo uvrstil tudi bančne depozite državljanov, ki jih je 15 mrd €. Krasna poslastica za davčne talibane. Naj bo pošten in pove : želimo, da imajo vsi Dementiostanci enake plače, bicikle, stanovanjske kletke...Enkrat letno se bo izmeril volumen prebavnega trakta. Kdor presega povprečje, gre na operacijo. Če ne želi tuliti med posegom, naj si s sabo prinese anestetik, sicer ....

Link

Ni komentarjev: