četrtek, 1. december 2011

1465726 - o učinkih talibanske podjetniške zakonodaje

Moj sajberbufetski prjatu in občasno vzornik, tovariš pod tajnim španskim partizanskim imenom "Črt", za slovenski talibanizem te sorte rad uoporabi sintagmo "S topom nad muho".

Jaz pa rad talibane opomnim, da so njihov talibanizem in maliciozne aspiracije, oz. pravi nameni prečitljivi iz Lune s prostimi okami.

Tudi takrat, ko kobajagi v ozadju ni bila maliciozna patološko negativistična anti-kapitalistična ideja, kakor gospa AndrejaGrabner tu namiguje, je njihov alibi od zunaj videti votel, odznotraj je pa de facto povsem prazen.

A je res težko pri takšni zakonodaji pokukati čez mejo v Avstrijo in malom višje v Nemčijo in recimo še v UK in kakšno drugo državo? Tudi tam si tako kot mi želijo eliminirati nategune, lopove, prevarante...nejmit.

Spričo nedelujoče pravne države, se bo pri nas tudi tokrat končalo tak, kot se je že ziljonkrat. Lopovi bodo nekak našli obvod, slamnate može in podobne zvijače, ter varali in nategunili naprej (Normalmno! Saj pravna država bo še naprej nikakva!), kaznovani bodo pa tisti, ki jim pač iz prve ni uspelo zafunkcionirati v poslu.

Sam sicer menim, da je tudi problem startupov, ki imajo obupno luknjičast "biznis kejz" treba proaktivno poskušati omiliti, ma spričo občutljivosti, je bolje storiti nič, kot pa v že tako zavrtem okolju dodatno inhibirati entreprenerskega duha.

Kakovost Financ in zrelih poznavalskih liberalnih umov je v tem, da so talibanstvo predlagateljev prepoznali navkljub psihodelično-idilični sliki z dobrimi nameni tlakovane poti v pekel. In to ni nikakršen izoliran primer. Skoraj ne mine dan ko se ne bi zgodilo kaj takega. Pač, na delu je talibanska politična kamarilja, ki jo zna in hoče razkrinkati le medij kot so Finance. Drugi so v glavnem v službi in družbi oz. bratovščini kamarilje. Zato njihova volja po pregonu kriminala ne sega onkraj Janševih sodnih primerov in primerov od Dona Murglbabe odpisanih rdečetalibanskih klepto-tovarišev, raznih šrotov in bavčarjev "levičarskih", oz. NjihovihSvojih kumunajzarof, ki bi jih zdaj radi pripisali Janši.

Taliban Žerjav in njegovi talibani iz SLS in vsi talibani iz vrst t.i. "levice", katerim trabanta se SLS gre, ki so nam družno dali in povzročili zemonske klane in 20 miljard neposrednih eksplicitnih kraj iz državne blagajne, ter problem elect in escetejev, ki so med svojim mafijsko-plenilsko-nategunskim orgijanjem Sloveniji zapustili tisoče nepoplačanih podizvajalskih podjetij. PREVARANIH! OGOLJUFANIH! OKRADENIH!

To, da nam ta kamarilja ni uredila funkcionirajoče pravne države, zdaj pa kobajagi ima to talibansko rešitev, je seveda navadno sprenevedanje in butalizem.

In ader wordz - tu ni rešitve dokler vsa ta kamarilja nategunov, mafije, kleptokracije ne odide iz politike na smetišče zgodovine. Žnjimi rešitve ni in ne more biti. Škoda besed in energije.

Link

Ni komentarjev: