torek, 5. junij 2012

1715912 - prerekviziti za uresničitev ameriškega sna v Sloveniji

Za uresničitev ameriških sanj v Sloveniji potrebujemo vsaj nekatere izmed nujnih prerekvizitov:

- Srednji razred ( Človek mora najprej zbrati začetni kapital, to pa ne more storiti revež, ki mu država pobere 60% vsega prihodka, ali pa prejema tako nizke dohodke, da mu ni dovolj niti za hrano, kaj šele da bi kaj prišparal). V Sloveniji srednjega razreda skoraj ni. Zato tudi ni kandidatov za prebeg po socialni lestvici navzgor v smeri ameriških sanj.

- prosti trg. Slovenija prostega trga skoraj nima, ker je vse podmizno zmanipulirano in kartelizirano. Zato so pri nas ameriške sanje nemogoče, saj prosti trg obstaja le v nekaterih redkih žepkih trga, kjer gre za dejavnosti, ki so pa iz drugih strukturnih razlogov atipične za nastanek ameriških sanj.

- Za ameriške sanje mora biti entreprenerstvo cenjena in zaželena zadeva, ne pa nekaj, kar je izpostavljeno hostilnosti in odporu skoraj celotne družbe. Pri nas lahko nastanejo kvečjemu ameriške moraste sanje, nočna mora, kateri so izpostavljeni vsi entreprenerji, saj jih poleg boljševističnih uradnikov in boljševistične polovice prebivalstva in boljševističnega šolstva, na koncu čakajo tudi fovšljivi hostilni sosedje, ki jim nikakor ne bodo oprostili daljšega avta, počitnic na Karibih in podobnih zunanjih znakov uresničenih ameriških sanj.

- Ameriške sanje niti teoretično ne morejo nastati v pogojih komunistične oblasti. V takšnih oogojih nastajajo kvečjemu rdečetalibanske rdečebaronske tajkunske zgodbe a la jankovići, rigelniki in podobne. Game over!
Itd.

Link

Ni komentarjev: