nedelja, 10. junij 2012

1722079 - o še vedno vseprisotni dogovorni ekonomiji

[gogi1]
>Sistemska korupcija je pri nas že tako ukoreninjena, da lahko govorimo o tem, da se srečujemo s prvimi nastavki korupcije ustroja," menijo v KPK, ki jo vodi Goran Klemenčič

Prvimi nastavki? Dogovorna ekonomija, ki se jo pri nas gremo, ima prve nastavke, karkoli že to je, davno v preteklosti. Dogovorna ekonomija je bila v naših krajih uzakonjena desetletja.

Dogovorna ekonomija je pri nas tudi danes delno vzakonjena, delno se pa odkrito tolerira, da se jo izvaja podmizno.
Evo na primer, t.i. "miza socialnih partnerjev", kjer kot kobajagi pogajalski partnerji že 22@45™ sedijo ponavadi trije komunisti (Recimo, dolgo so mračili in oblačili tovariši večni Semolič nazionale, pa tobariš Rop in tovariš predsednik GZS, takrat tovariš Čuk. Trije komunisti so se dogovorno odločili, da zasidrajo plače slovenskih zaposlenih na človeka nevredni , antiprostotržni, dogovornoekonomski, nizki kakopak ravni, s čimer so odigrali surogat za rolo politkomisarja, ki je to počel pred letom 1992.

Dogovornoekonomsko dogajanje je tudi to, da se odvisno zaposlene ( Ujema se z večino SLO folka!), izključno njih, da se razumemo, izpostavi nasilnouravnilovskemu mehanizmu, ki jih namesto delovanja prostotržne raznovrstnosti in svobode, ki proizvaja srednji razred in celo uresničene slovenske "ameriške sanje", pač dekretno-zakonsko nasilno uravna v enaki bedi. Kanec! V bedi uravnani za večno!

Dogovornoekonomsko, pol-javno je tudi kartelno-podmizno plenilsko orgijanje zemonskih gospodarskoksenofobnih kartelno-oligopolnih klanov.

Napajanje posvečenih klanov preko enelebe kolhozov, ki se jih potem nenehno tekoče bailoutira iz žepov davkoplačevalcev, je prav tako komunistično dogovornoekonomiziranje, v katerem se je partitokratska vladajoča kamarilja dogovorila, da se plebsu vsako leto zaseže za cca milijardo preveč in nerezonsko, drakonskih davkov in reketov v formi neokapičenih kobajagi-prispevkov, tako uplenjeni denar pa preko "reševanja državnih bank in podjetij", ki prijazno kreditirajo posvečene klane in režimu prijateljske mafije, ter akomodirjao rente in sinekure plačanih podpornikov režima, dobesedno vulgarno eksplicite preseli v žepe teh roparskih klanov oz. mafij. Slovensko fritzlovsko rdečetalibansko superhikovstvo - vzemi revežem in daj posvečeni mafiji. Prorežimski, kakopak, mafiji.

Itd.

Link

Ni komentarjev: