sobota, 9. junij 2012

1720122 - Miran77 o ZDA kot dežurnemu krivce za evropske pi**arije

[alek14]
Reštev za EU je, da najdemo način, da ZDA potisnemo v recesijo, da se poceni nafta, pa bomo mi iz recesije. Potem pa naj še američani razmišljajo kako bodo ob recesiji odplačali svoj mega dolg.

To ja :) Simpl. Morda kaka konkretna ideja, kako bomo "mi" potisnili ZDA v recesijo ?

Ne vem, bi jim recimo v FED podtaknili kakega nacitalibana iz Bundesbanka ?

That should do the trick.

BTW američani so nas (EU) potisnili v recesijo z bonitetnimi ocenami. To je na nek ukrivljen način dobro, ker so nas s tem prisili, da uravnotežimo porabo s produktivnostjo. Problem pa je, jer nas američani z bonitetnimi ocenami tiščijo navzdol, da sami ne bi padli.

Šur. Američani so krivi za Grčijo, Španijo, Irsko, Portugalsko. Američani so krivi za "nanny state", ki ga je Evropa futrala od 1945 dalje. Američani so krivi za bruseljsko birokratsko hobotnico, ki ne zna več ločiti svoje glave od riti. Američani so krivi za to, da vsaka evropska država še vedno gleda na svoje otročje partikularne interese, namesto da bi se vsi obnašali kot zrela, odgovorna skupnost.

Nenazadnje, Američani so krivi za to, da Evropa ni sposobna ustanoviti niti lastne bonitetne agencije, ki bi Američanom vračala milo za žajfo. 

Američani so krivi, ker so si izmislili finančne trge, ker so celemu svetu "vsilili" tržni kapitalizem, Američani so krivi za Apple, Google in Coca Colo, Američani so krivi za IPO-je, ki ne funkcionirajo. Američani so veliki Satan, ki nedolžno monarhistično Evropo že predolgo spravlja v greh tržnega kapitalizma.

Tako. Zdaj pa naredite še kak zbor pred ameriško ambasado in zažgite njihovo zastavo, da vam bo odleglo.

BTW: kaj majo skupnega komunisti, fašisti, nacisti, ortodoksni nacionalisti, pvsevdo-monarhisti, religiozni fanatiki in tehnokrati ? Vsi sovražijo Ameriko :)

Link

Ni komentarjev: