sreda, 20. junij 2012

1731633 - še nekaj zelo otipljivih številčno izraženih razlogov za privatizacijo državnega premoženja

Za poslovno leto 2011 se ocenjuje bistveno višji znesek izplačanih dividend, znašal naj bi 69 milijonov, prihodnje leto pa skoraj 80 milijonov evrov.

Višji prihodki, nižja izguba

Konec leta je imela država med svojimi naložbami, s katerimi upravlja AUKN, neposredne lastniške deleže v 76-ih gospodarskih družbah. Njihova skupna knjigovodska vrednost je konec leta 2011 znašala 8,84 milijarde evrov in je bila za 2,5 odstotka višja od tiste konec leta 2010. Čisti prihodki od prodaje družb z državnim deležem so se v v letu 2011 povišali za 12,8 odstotka, na 10,49 milijard evrov, čista izguba pa se je zmanjšala na tretjino tiste iz leta 2010 (iz -396 milijonov evrov na -136 milijonov evrov)

1. Dividend je 69 milijonov.
2. Izgub je 136 milijonov.
3. Drugo minus prvo enako minus 67 milijonov.
3. Tekočih nenehno potekajočih socialističnih bailoutov za nekaj sto milijonov letno. Plus nekšne "nujne dokapitalizacije". Pa "sanacije" kar tako...
4. Tretje plus četrto enako minus nekaj sto milijonov letno. De facto hepening: Vzemi revežem previsoke davke na prihodke iz dela plus navzgor neomejene prispevke in jih daj v te izgubaške kolhoze - The cash burner fat fakin cows, ki ne dajejo mleka, oz. požrejo veliko več kot je koristni output, na katerih se btw goji večji del slovenskih klepto-koruptivno-klientelistično-nepotističnih MRSA bakterij. (Pa stric od Simonce cuza davkoplačevalcem kri preko DARS in dela filme s katerimi se dela norca iz DARS, države in davkozavezancev). Normalno! Nemarno na kuhinjski pult odvržena sluzasta piščančja prsa, ki so v vsaki restavraciji nenehno v uporabi, so kot nalašč za gojenje bakterij.

No fakin further comment!

PS
Teh garjavih jebenih 8,84 milijarde premoženja je treba privatizirati, pa bo država od teh 10,49 milijard pobrala 20% DDV in če je vse v redu vsaj 10% efektivno davka na dobiček, ki, če je vse normalno bo prav tako vsaj 10% pred obdavčitvijo, pa bo država namesto nekaj sto milijoinov v minusu nekaj sto milijonov v plusu.

Da niti ne govorimo o tem, da grem stavit, da bi v privarnih rokah tistih 10,49 milijard postalo vsaj 12 in da bi dobiček pred obdavčitvijo bil končo realen. Samo iz naslova DDV bi bili efekti tolikšni, da je odločitev za privatizacijo "no brainer".

Pa ko Telekom 1 zariba, Telekom 2 pridobi tržni delež. Državi pa v obeh primerih isto. DDV + davek na dobiček na približno enak skupni znesek. In nič baiolout penezof in nič pokrivanja izgubljenih tožb Telekoma št. 1.

Največja korist bi pa prišla iz aspekta, da ni gojišča za lopovluk, ni zaničevanja dela v korist rentarjenja in lopovluka, ni dačnega apartahaida in reketarjenja cveta družbe, oz. moralnega razkroja družbe, ni črnih fondov za stranke in ni političarskega onaniranja in opletanja z davkozavezančevim po koprivah.

Link

Ni komentarjev: