petek, 29. junij 2012

1740810 - kdaj se bodo emigranti vrnili

Mladi in pametni ljudje bežijo iz Slovenije, se bodo še kdaj vrnili?

Novica, toto vprašanje je seveda retorično. oz. vsi vemo, da se ne bodo vrnili. Še nihče se ni, oz. samo redki se vrnejo. Glede na trend v Sloveniji, ki drvi proti destinaciji, ki jo na Google maps označujejo kot Terra Fpičkamaterina Communistae, pa upam kovertirati, da ne le nihče izmed 350 tisoč slovenskih državljanov, ki bodo v prihodnjih nekaj let zapustili komunistični "raj na zemlji", temveč tudi nihče od onih 50 tisoč, ki so že emigirirali, ne bodo nikoli prišli nazaj. Ne le zato, ker ne bi hoteli. Ne bodo imeli kam, saj bo tu vedno slabše.

Oni dan sem s prijateljem po jutranji dozi nogometne debate, med katero sva oba napačno napovedala, da bodo v polfinalu Nemci premagali Italijane, hehe, prešaltala na naše osebne tegobe.

Najpprej je on potožil, da ga je šolanje hčerke na fakulteti v Ljubljani, brez oportunitetnih stroškov že stalo cca 30 tisočakov v dveh letih in da pričakuje, da bodo skupni stroški šolanja cca 70 do 100 tisočakov. Glede na pričakovanje, da punca ne bo mogla dobiti zaposlitve, ga nenehno muči dilema, čemu sploh služi to usposabljanje in ali je smotrno v tako fakin deprimirajočih razmerah kakršne so v Sloveniji, tako na izi zmetati stran toliko denarja.

Nato sem se mu pridružil tudi sam s potrditvijo, da tudi šolanje moje hčerke, brez oportunitetnih, res stane cca 40 do 60 jurjev.

Rekel sem mu, da se bo najverjetneje zgodilo to, da bo moja hči odšla kruh služit v tujino, kjer imamo sorodnike, oz. se bomo vsi izselili. In da bo z njegovimi otroci najverjetneje enako. Zato sem ga tolažil, da formalna izobrazba predstavlja edino v kar ima smisla vlagati, če kot starši hočemo svojim otrokom pomagati ustvariti nekaj, kar jim nobena komunistična oblast ne more vzeti, niti nobena kriza izničiti - znanje oz. usposobljenost oz. vsaj popir o formalni izobrazbi, upajoč da je na popir navkljub vsemu pripeto tudi nekaj znanja.

Potem je odprl temo kakovosti študija in obnašanja slovenskih profesorjev....Tuuu mač!

Komunistična beštija je v bivši Jugi že enkrat pognala v tujino 6 milijonov svojih državljanov, takrat povečini najbolj revnih. Slovenija je takrat bila bolj ali manj izjema, čeprav je kar nekaj tisočakov ljudi tudi takrat iz Slovenije odšlo v Avstrijo, Italijo in Nemčijo, Švico itd.

Po 20@45™ orgijanja komunistične rentarsko-reketarske klepto-aparthaidske kamarilje, je Slovenija zlomljena, izmaličena in gospodarsko in moralno dokončno devastirana, ter pripravljena na eksodus. Eksodus, ki je neizogiben, ker je njegov vzrok isti mehanizem, ki je v pečalbo pognal 6 milijinov Jugosov.

Pripravi se slovenska mati, pripravi se na tiho žalovanje in trpljenje, ker bo tudi tvoj otrok pregnan s svoje grude, da si najde kruh v belem svetu.

Ta mehanizem se da v najbolj izvirni obliki analizirati, če se pogovorimo s tajskimi maserkami v SLO, ali pa z emigranti iz Bosne recimo. Kmalu bo ta sentiment najbolj krucialna veščina, ki jo bodo naši otroci morali osvojiti in posedovati, če hočejo preživeti in se izogniti totalni bedi.

Glede na to, da v takih razmerah vedno profitira ena in ista nomenklatura, ni pričakovati, da bo ta nesreča zadela družine onih 550 tisoč z renticami plačanih volivcev plus echte komunističnih harlekinov, ki nenehno volijo komunistično beštijo. To nam pove, da bo v preostalih 400 tisoč družin iz vsake nekdo moral v tujino. Iz marsikatere pa vsi. Na zdravje komunistična đamahirija! In dober dan emigracija, o ti bodočnost slovenskega človečka!

Link

Ni komentarjev: