ponedeljek, 18. junij 2012

1729252 - nadaljevanje teze o zlorabi zgodovinske metodologije

[mataj]
> [janezpizdek]
> Nekoč sem enega od slovenskih številnih matajev vprašal, če bi bil prijazen in mi razložil pomen komunistične oksimoronske praznogovrične agitprop skovanke "polpretekla zgodovina" in zadaj ležeče časovno obdobje "polpretekla preteklost". Prosil sem ga, da se naj skoncentrira na pridevnik "polpretekla".

Najprej se ti moram iskreno opravičiti, ker se ne obnašam enako kot tvoj namišljeni komunistični prijatelj.

Bi te pa moral spomniti na to, da sem ti tule že nekajkrat čisto natančno povedal, kaj je to polpretekla zgodovina, a tega nisi absolviral, kar je popolnoma razumljivo. Bistvo definicije je namreč koncept "zgodovinske distance", za katerega ste kulturbundovci plačani, da ga ne razumete. Zgodovinska distanca namreč pomeni, da zgodovinska dejstva v sedanjosti nikogar ne zadevajo. Nihče ne sme zaradi njih nič izgubiti in nič pridobiti. Šele ko je pogoj zgodovinske distance izpolnjen, je možno zgodovinska dejstva objektivno ovrednotiti in jih resno jemati, šele takrat zgodovina postane zares pretekla. Do takrat pa je polpretekla in kot taka spada v sfero politike.

Upam, da bo tokrat razlaga prišla malo dlje kot do zunanjega roba tvojih očal.

Nimaš ti meni kaj paternalistično razlagat, napihnjenec arogantni komunistični. Če bi Slovenija bila kot Češka, bi ti to lahko razlagal s povsem drugačnega položaja, ker bi Vam™ ta družba že davno pokazala sredinca za to vašo oksimoronsko "polpreteklost" temeljeno na komunističnih konstruktih, polresnicah in čistih lažeh.

S tem ekspozejem si zgolj 100% potrdil, da je poanta mojega posta povsem utemeljena, kajti točno to sem trdil, da si komunistične sprijene beštije to tak zamišljate. To, da ti v takšnem odnosu do zgodovinske resnice vidiš celo normalnost, je pa corpus delicti par excellence.

Komunisti si arogantno domišljate, da se zgodovinska dejstva tolmači voluntaristično in pristransko, zlagano in spačeno, tak, da komunistični benefitorji, ki so ugrabili državo, jo morlano devastirali in materiajlno nenehno ropali, ter jo imajo v fevdalni posesti, kot svoj vojni plen, nič od prigrabljenega ne izgubijo. Prevedeno v jezik vas običnih komunističnih lopovov, vi insistirate na takšni popačeni interpretaciji zgodovinskih dogodkov, ki bi resnico o vaši sprijenosti tak spačila, da bi lahko ohranili vaš privilegiran položaj in lepo pozicijo v družbi. A to si vi res zamišljate, da vam pripada, mislim to, da obdržite vse kar ste prigrabili, od materiala do zlagane nezaslužene časti? Komunistična pamet je brezmejno kriminalna, ni kaj.

Očitno si to ne le domišljate, temveč s silo zakonov tudi uveljavljate. Jasno, ker bi resnica pač pokvarila zlagano idilično sliko, ki komunistične lopove, plenilce, teroriste, morilce, prevarante, asocialne kleptoidne motence in nategune slika kot poštene in mentalno normalne ter ugleda vredne državljane, si vi arogantno domišljate, da s konstruktom polpreteklika lahko vzdržujete cono lažljivega somraka dovolj dolgo, da se zgodi eno od obojega naslednjega ali še bolje oboje: (1) da se laži primejo in resnica postanejo, (2) da VašiSvoji™ z odložitvijo resnice do smrti uživajo rezultate svojih plenilskih in morilskih prigrabitev.

Link

Ni komentarjev: