četrtek, 28. junij 2012

1739922 - razlogi za nizke neto plače

[Crni.]
> [rava]
> kemijski tehnik, proizvodnja, izmensko delo, plača mizerna, in sicer 1,2K€ + prevoz itd.
> švicarji so kao neki hotl težit in so jih kleni slovenski fantje "zrihtal" tako da imajo zdaj mir.
> upa in sanja o dnevu, ko se lek nacionalizira in preide v slovenske roke, ker ti požrtni švicarji vse dobičke požrejo in zaposleni nimajo 14., 15. ... plače in trimesečnih poračunov in je vsekakor trdno prepričan, da bi jih v primeru slovenskega lastništva imel.
> tok o tem kad ti seljak dođe u neku multinacjonalku.

Torej bruto-bruto nekje 2.154,89 EUR na mesec.

V nemciji bi za enak bruto-bruto strosk delodajalca dobil 1700.
www.parmentier.de/st...ometax.htm

Kar je tudi nekje primerljivo s placami kemijskih tehnikov v nemciji (pazi, bruto stevilke).
www.boeckler.de/cps/..._37425.htm

Nima smisla Crni, rava tega enostavno ne želi poštekati.

PS
Meni bo ostal večni misterij, odkod toliko fanatizma običnim državljanskim pepetom in pepčkam, da vztrajno ignorirajo dva glavna problema oz. producenta oz. vzročnika za nizke neto prejemke slovenske working class.

Iz Lune se s prostimi okami vidi to, kar si tu napisal, da je pri tej plači, za enak strošek delodajalca, naš delavec prikrajšan, točneje oropan za 500 EUR preveč zaseženih davkov-haračev, prispevkov-reketov, da o paradavkih niti ne govorim. Zaradi neokapičenosti prispevkov, za večji del zaseženih penezof slovenski working class ne dobi nič od benefitov v zameno. Čista pljačka, Nje™! Brutalna, odkrita, mafijska, fašistična reketarska pljačka!

Drugi tak fakor, ki iznakazi plače še preden se dogovorijo bruto zneski v pogodbah, je kartelno-dekretni dogovornoekonomski hepening za komunistično mizo socialne sramote, (s katero fašistična država oz. politićarji, ki državo furajo, iznakazijo cel trg, ker njihovi dekretni netržni dogovori, proizvedejo sidrišča vseh plač), kjer se trije komunisti- fašisti-rentarji-reketarji, Semoljić, Hribar in nazadnje ko so se sploh pogovarjali in dogovorili trenutno veljavne "kolektivne pogodbe", tovariš Pahor, oz. njegov pulen Svetlik, usedejo in se kobajagi "srdito", kobajagi "pogajajo". Valda, da bodo trije komunisti-fašisti naredili vse, da se na tem področju godi tako, kot se je v času prve inkarnacije državnega planskega kapitalizma a.k.a. "socializma", ko se je plače določalo netržno tako, da je trenutni svet politkomisračkov fteknil prsteke frit, jih potem pokazal vetru in se šel par-nepar, na temelju tega pa določili mezde za v kolektivne pogodbe. Znancvena tržna metoda fpičkomaterino! Auuuu!

To dvoje plus še nekaj v podobno smer delujočih paradavčnh svinjarij in bezobrazno-lopovsko sistemsko-sistematično padajoče urejenih pokojninskih rentnih osnov, da tak rezultat: letno se delavcem in upokojencem neupravičeno izplača manj za okoli 1,5 milijarde. Če ostanemo samo pri delavcih, je to okoli milijarde neupravičeno ekspropriativno po mafijski-fašistični državi od delavcev zaseženega denarja.

To je več kot lahko priirga kakršnokoli individualno in ali kolektivno negociranje z delodajalci.

In vendarle, se semuljići in njegovi sledilci vsi po vrsti zaletavajo v druge stvari, ko kobajagi ščitijo interese deloucef, pa semuljići na vsake kvatre izpogajajo za 3-10 EUR dvig plač, kar nanaese maksimalno 100 miljonov letno. Medtem ko v tisto miljardo, ki je 10 krat večja od teh njihovih na vsakih 5 let izpogajane desetevrske "zmage", pa sploh ne dirajo. 

Zakaj?, je racionalno vprašanje, ki se vsiljuje samo do sebe. Zato, ker gre za ideološko svinjarijo komunistične bande. Oni ne bi za nič na svetu dopustili, da bi tudi prihodujoči iz dela bili deležni milosti flat davkov pod 20% s pragom 12 ali 18 tisočakov letnega prihodka, še manj bi dopustili da se brutalni in z ničemer upravičljivi reketi neokapičenih prispevkov okapičijo, ali pa, da se spričo neokapičenih prispevkov tudi rente naredijo neokapičene. Idelogija, ki insistria na tekoči stalni ekspropriaciji in sistemski sistematični, institucionalizirani diskriminaciji nekaterih delavcev, s ciljem nasilnega uravnavanja plebsa v enaki bedi = nadaljevanje komunajzarizma z davkoprispevkonimi sredstvi.

Link

Ni komentarjev: