ponedeljek, 18. junij 2012

1729398 - recenzija kolumne "Referendum o politikih!" Petre Sovdat

Če sedanja vlada ima res namen prodati kakšnega izmed državnih kolhozov, ki napajajo črne fonde in črne aspiracije rdeče in roza in drugih barv rentarjev-reketarjev, potem si ta vlada ne zasluži ravno usegliharske obtožbe vzdolž vektorja "usi so glih".

Ker pa se s Petro strinjam, da o državni lastnini in "močni" državi Janša in Lukšič razmišljata zelo podobno, prvi zato, ker je nacionalno presežno zaveden, pa to na napačen način izživlja, drugi pa zato, ker je ideološko zavezan udejanjanju državnega boljševiško-mafijsko-fašisto kapitalizma, a.k.a. "socializma", ji v tem smislu pritrdim, da oboji zaslužijo grajo in en bognedaj kakšno navijaško izvzemanje, češ NašiSvoji™ so pa kul.

Iz tega sledi vsem vidna rešitev - tako Lušičašenku-kobajagi-levemu, kot Janši nazionale kobajagi-pronarodnemu, je treba iz rok izbiti vse tovrstne državne kolhoze, kakor tudi vsem očem ne tako instantno in jasno vidne/razpoznavne virtualne enterprajze, kot je recimo davko-prispevkovni rentarsko-reketarski aparthaid, pa bo hitro konec politićarske presežne domoljubnosti in tudi komunistične volje do egalitarnosti.

Maske bodo padle natanko takrat, ko bo od države ostalo zgolj to, kar je nujno za skupne servise državljanov in ne bo nobenih državnih bank, telekomov, kadov, sodov in podobnih komunističnih in fašističnih tvorb.

Link

Ni komentarjev: