ponedeljek, 18. junij 2012

1729180 - kako režimski zgodovinarji zlorabljajo termin "polpretekla zgodovina"

[mimoidoci]
> [mataj]
> No, neozgodovina se praktičnim razlagam izogiba ko hudič svete vodice in se namesto tega ukvarja izključno z idejami in simboli.

Tako je. Simboli se nadalje delijo na negativne: prostotržni fundamentalizem, neoliberalizem, JJ, RKC, Pučnik, Vatikan, varčevanje, kapitalizem, banke, Nemčija, Merkel ... in na pozitivne: Tito, Zoki dela, petokraka, dvigni roko v pest, komandant Stane, NOB, Dražgoše, Osankarica, SFRJ, Che, Mao ...

Hehe. Da niti ne govorimo, da te njegove "praktične razlage" funkcionirajo le, če nam našo Polpreteklo™ pravoverno razlagata tovariša Pirjevec in Repe, hehe. Povzema pa Vidmar pri tovarišu Marcelu.

Nekoč sem enega od slovenskih številnih matajev vprašal, če bi bil prijazen in mi razložil pomen komunistične oksimoronske praznogovrične agitprop skovanke "polpretekla zgodovina" in zadaj ležeče časovno obdobje "polpretekla preteklost". Prosil sem ga, da se naj skoncentrira na pridevnik "polpretekla".

Dobil sem takšno tolmačenje: "Polretekla" se [navkljub očitni koliziji z logiko in Einsteinovim izvajanjem o času], reče zato, ker se še nismo zmenili kako so stvari potekale v tistem obdobju". Auuuuuu! No further comment your honor.

PS
Pojasnil sem mu, da Slovenščina ima v namen označevanja bližnje nam preteklosti oz. bližnjih nam preteklih dogodkov in časa, prelep termin "nedavna" zgodovina, preteklost, dogodki...Useglih je še naprej insistiral, da ravno to pojasnjuje, da potrebujemo tudi termin "polpretekla", češ, da, kot že rečeno, se..."še nismo zmenili kako je takrat bilo". Kdo Mi™, jebotealah?! Jaz se nič, z nikomer, nisem in nočem meniti in "zmeniti" o tem kak se bi zlagali, da je bilo, oz. si domišljati, da lahko odločam o tem ali čas naj teče ali ne, to je pa ja v domeni Vesolja oz. Boga.

Jaz sem ga potem vprašal zakaj odkrito ne pove, da se "komunistični znancveniki, recimo Repe in Pirjevec, še nista spomnila kako se bi zlagala da je bilo", oz. da vsa preostala relevantna slovenska akademska srenja ni imela jajc, da bi to preteklost, ki je vsaj kar se tiče fizike definitivno pretekla, hehe, tudi oni opisali po resnici, natančno na načn kakor se je godilo pa Kompartiji™ rekli zločinska organizacija, hehe, ki je pač zločinila medtem, ko je čast tam f toti nedavni zgodovini tekel oz. kto oni trdijo, da je pol-tekel, pa je eto samo na-pol-pretekel.

Komunistek mi je blebetal o tem kak se te toto zgodovino vedno "razlaga", ne pa zapisuje, pa da eto Njim™ TheZmagovalcem™ še dandanses pripada ta fevdalna pravica prvojebnega razlaganja dogodkov njim v benefit in polepšanje slike, hehe.

In ader wordz, povsem je jazno zakaj ta nacija nima niti sedanjosti niti bodočnosti.

Tovarišem komunistom je nekak uspelo suspendirati nadaljni tok časa, čas kot fizikalno vesoljno veličino so tovariši v našem delu Vesolja nekak ustavili in mu niso dovolili, da bi dalje tekel. Ne dajo Tito, Kardelj, Kučan in Stanovnik in basta! Ne dajo, da do konca preteče!

Tak da sledom tega naša preteklost ni uspela preteči in v bistvu je ostala nekak na-pol-pretečena. 

Še huje! Ko so tovariši videli, da eni poboj tisočev vidnih Slovencev s strani komunistične asasinske drhali štejejo za umore in teror obični lopovski in morilski, so tovariši komunisti vzeli v roke uro našega vesolja in za področje Slovenije čas zavrteli še za dodatnih 5 let nazaj, ter ga na leto 1940 ustavili, ter pustili tako na-pol-pretečenega. Nedojebanega na nek način, kanede, hehe.

Btw, jebaje nek potomec Majev oni dan bil pri našem zunanjem ministrstvu na obisku in milo prosil, če slovenski komunisti sprostijo čas in mu pustijo naprej teči, ker bojda bo zdaj 21.12.2012 povsod po svetu prišlo do "konca časof" po totem majanskem koledarju in se bodo začele uresničevati tote prerokbe. Tu v nas Kranjcef pa ne. Kar ta ponosni potomec Majev šteje, da bo sramota za njegove prednike. Pa se eto sirotek trudi rešiti ta zaplet. hehe.

To pomeni, da smo mi obtičali v času in smo že dolgo v letu 1940. 

Tam bomo tudi ostali, vse dokler se tovariši ne dogovorijo "kako bomo rekli, da je bilo". Sprejemljivo seveda je samo tisto, kar "nedvoumno" dokazuje, da je razpored pozitivnih in negativnih simbolov tak, kot si napisal. Komunističnemu Liku&Delu™ v prid.

Polej bo kakšen izmed naslednikov dinastije Repe-Pirjevec, čez ene miljon let v anale zapisal: Izsledki najnovejšega preučevanja pol-pretekle zgodovine in preteklosti Slovenije od leta 1940 do leta 10001940, kažejo jasno, da je kompartija™ pozitiven simbol in liberalizem negativen. "Čas je napočil, da času pustimo spet teči naprej", bo še dodal in: Voila! V SLO bo znova stekel čas. Do takrat pa, dragi moji forumaši, vdajte se v usodo in sprejmite tovariško "resnico". Pol-resnico! he-he. 

Link

Ni komentarjev: