sreda, 6. junij 2012

1718020 - ker komunajzarji ne skontajo varčevanja

[erekcija]
Se bojim da ima Bratuškova prav in da je varčevanje vse kar zna in zmore trenutna vlada. No sicer še zmeraj boljše kot Boratova, ki še varčevat ni znala. Ampak kako naprej ne ve nihče , tudi Španija ne , zato ni komu kaj zamerit. Tudi japonci že 20 let tuhtajo kaj takrat ko ni gospodarske rasti :))

Ne bi zdaj o vsem, kar se lahko napiše na temo "kako naprej", glede komunističnega gaganja o napačnosti šparanja, pa samo to:
Zamislimo si da najamemo vrtnarja, da nam redno tedensko kosi travo, da bi vedno imeli brezhibno trato. In mu plačamo 10 EUR po košnji. Ter se dogovorimo, da lahko zaračuna še 2 l bencina po košnji.

Hkrati pa imamo pri hiši obrt, za katero razmišljamo ali bi povečali porabo za razvoj novih izdelkov in ali prodajnih poti, da bi v krizi izboljšali položaj obrti.

Gagati, kako je šparanje napačno, bi lahko veljalo kvečjemu za tisti del, ki se nanaša na (ne)povečanje porabe za razvoj.
Šparanje na področju košnje trave, pa še kako ima smisla. Recimo, da vrtnarju rečemo, da ne moremo niti za cent povečati njegove mesečne porabe, da bi celo hoteli, da namesto 4 krat na mesec, poslej kosi trikrat, ker moramo prišparati 13 EUR na mesec. Vsekakor pa mu ne moremo v krizi povišati njegovo potrošnjo.

Tako je tudi z državo: javni sektor ne more povečati potrošnje, temveč mora prišparati najmanj 800 mio, je bila odločitev.
Podjetja in zaposleni pa bi lahko povečali svojo potrošnjo in s tem poganjali oživitev preostalega dela gospodarstva. Ergo to pomeni, da s stališča države, lahko povečamo potrošnjo preko nižanja davkov zaposlenim in dajanja olajšav podjetjem, ne smemo pa povečati potrošnje javnega sektorja.

Kaj je tu zdaj nejasno? 

Komunisti seveda gagajo o napačnosti točno določenega nižanja porabe - porabe javnega sektorja. Ker njih samo ta zanima in njim samo ta obstaja. No, ta komunistična potrošnja je takega tipa, da moramo nenehno stremeti k njeni minimizaciji, ko je recesija in ko je ekonomska rast / konjuktura. To je jasno vsakomur, razen komunističnim rentarjem. Kiv tem imajo pravzaprav svoj mali umazani zasebni rentarski interes.

Link

Ni komentarjev: