sobota, 7. januar 2012

1522518 - Miran77 o možnem vzroku "intervencije" ameriškega veleposlanika

Poskusimo pogledati na zadevo takole: 

A) evroobmočje je v zgodovinski krizi brez primere

B) ZDA poskušajo gospodarsko okrevati, pa ne morejo, ker jih hromi kriza v evroobmočju

C) ZDA in EU poskušata razrešiti krizo v evroobmočju z vsemi možnimi sredstvi, v ta namen inštalirata tudi nekatere tehnične vlade po državah, precej večjih od Slovenije

D) ZDA in EU zmečeta v reševanje krize evroobmočja na zilijone dolarjev in evrov

E) evroobmočje se še vedno močno trese, ampak po vsem vloženem trudu se pojavijo nastavki realnega optimizma, da bo krizo možno premagati

F) v neki nepomembni vukojebini, ki pa je povsem slučajno tudi članica evroobmočja, na volitvah proti vsem možnostim zmaga populist brez programa, podprt s strani ostarelih komunističnih lunatikov. 

Kaj storita EU in ZDA? Križem rok gledata zraven, kako jima bo nek shizofreni mali narodič z ritjo podrl vse, kar sta v zadnjih letih za vsako ceno poskušale ohraniti?

Moj gembl in moje minimalno upanje leži v predpostavki, da je Slovenija z vstopom v evroobmočje prvič v zgodovini postala ravno dovolj opazna, da je velike sile ne bodo prepustile lastni norosti. Ne zato, ker bi si to zaslužila, ne zato, ker bi jo imele tako rade, ampak zato, ker ne bodo pustile, da jim še bolj zajebe že itak zajebano situacijo. Se spomnite, kako expresno so deinštalirali Papandreuja, ko je zabluzil s tistim referendumom?

Link

Ni komentarjev: