nedelja, 29. januar 2012

1560412 - kritika pokojninskega dela koalicijske pogodbe

Edini dopusten temelj za določanje višine pokojnine sme biti akumulirana masa vseh vplačanih kontribucij. Za sam izračun višine mesečne rente pa bi smela biti postvaljena samo še dva parametra restriktivne narave. Onih, ki motivirajo za daljši čas kontribuiranja, ali višje kontribucije, ali celo reaktivirannje že upokojenih, pa je lahko neomejena kolilčina.

1) Minimalna starost za zgodnjo upokojitev. Npr. 45 let.
2) Nenehno posodabljana znanstveno "izmerjena" povprečna pričakovana življenjska doba. Ki služi kot referenčna točka za določanje števila mesečnih rent, s katerim se razdeli skupna masa kontribuiranega.

Sedanji sistem je poln nekakšnih komunističnih nategunskih kategorij, recimo delovna doba, pokojninska doba, umetno-dekretno določena "pokojninska osnova", nekakšni nategunski faktorji in podobno.

Zdaj najavljajo sicer zelo veliko spremembo v pozitivno smer, a se čudim, čemu namesto nerelevantne kategorije - "število let kontribuiranja" ne gredo korak naprej, oz. do konca in se pogovarjajo izključno o masi kontribuiranih penezof.

Manjka tudi potrditev, da bodo obvezni prispevki okapičeni. Ali pa namesto tega, da ob neokapičenosti prispevkov, tudi pokojnine ne bodo okapičene. Slednje bi bil svetovni unikum, zato je edino smiselna kapica.

PS
Kahel je gagal, da "ideoloških tem ne bodo odpirali", hkrati pa pristavil, da "solidarnost" mora biti. In to kar se v SLO misinterpretativno gaga pod zlorabljenim terminom "solidarnost", ni nič drugega, kot srce beštije - najbolj esencialno čista kumunajzer ideološka navlaka.

Kajti, tako kot pri mojem, vašem in Kahlovem varčevanju v banki, v prostovoljnih shemah takih ali drugačnih, ni bremenjeno z mudološko-nategunskim ideološkim gaganjem o solidarnostih zasegih privarčevanega v korist nepoklicanih, tako tudi varčevanje za starost v državni, prisilni sicer shemi, ne sme biti. Če je, gre za esencialno čisto boljševiško ideološko navlako - nasilno U R A V N I L O V K O, izvedeno s pomočjo reketiranja in prispevkovnega aparthaida. Brez kapice nepošteno zasegati in z nepošteno kapico izplačevati. Dvojni lopovoluk.

Skratka, že vidimo kakšna koalicija je to, če je v njej OpusDesus™ in kaj ji zakoličuje vidike in operativnost.

Posledice bodo krute. Vsi se bodo čim bolj izogibali prispevkom, vsaj tako, da si bodo dali obračunati čim nižje uradne prihodke in se poplačali po drugih poteh, ki niso bremenjene s prisilnim kontribuiranjem za kobajagi pokojnine. Rezultat bo sjeban pokojninski sistem, ki bo kolapsiral najkasneje čez 20 let, ko v sistem prihrumijo oni, ki so po letu 1992 kontibuirali bistveno višje zneske kot recimo oni reveži iz časa t.i. "socializma".

Zlasti in toliko bolj zanesljivo, če se sociala, ki je sedaj slepi potnik v pokojninski blagajni ne vrže vun iz nje.

Link

Ni komentarjev: