sobota, 14. januar 2012

1536471 - zakaj bo Virantovim dosti lažje koalirati z Janšo kot z Jankovićem

[MeanMachine]
Kar tako naprej. Upam, da vam uspe oblikovati resno desno vlado. Vse ostalo je poguba za Slovenijo.

Odločitev za Janšo je piis of kejk v primerjavi z Jankovićem.
Poleg tega, da je Janković običen od kompartije že 20+ let nerezonsko protežirani in nastavljani čoban (Ja, točno tako, Tone ga je nastavil, hehe), ki je iz ziljon strokovno-vsebinskih razlogov preprosto inkapacitiven, insuficienten, veščinsko neprimeren in nedorasel za rolo premijera, je v igro za povrhu privlekel še hudo težko in okorno prtljago oz. ideološko-roparsko-mafijsko navlako, ki sta mu jo uvalila Murglbaba In kompartijski militantni brkati kričači.

Btw, komunistični blok je res v hudo zateklem gonoreično-sifilistično gnojnem kurcu, če so padli tak nizko, da jim je tak čoban videti najboljše kar zmorejo iznedriti. Roko na srce, meni je sicer večno-državno-birokratski aparatčik Lukšič videti ziljon krat boljša opcija. Človek zna vsaj razločno govoriti z glavo in repom, dobro, je kumunajzer taliban, ma itak govorimo o Murglbabinem izboru in ne tak vobče. Vobče je seveda tudi on za Slovenijo dizaster, ma vsaj nobel dizaster, hehe.

Zastrašujoče porazno je, da de facto 317 tisoč slovenskih državljanov v tej čobanski potemkinovskofasadni in od agitpropa v višave nerezonsko povzdignjeni siroti - največjem kvazi-liderskem čobanu severno od ekvatorja, vidi najboljšega kandidata za premijera. Poznam na desetine šolanih in uspešnih managerjev & poslovnežev, ki zares tekmujejo na svetovnem trgu, uspešno, ki bi vsi brez izjeme bili zase rekli, "NE, hvala, to je preveliko zame, ne čutim se kompetentnega voditi državo". In so vendarle vsi oni za Čobankovića pojem od pojma.

Razumljivo je, da sta "dokaj liberalni" Šušteršič in Rado, ter tudi "dokaj sredinski" Virant, navkljub, dajmo mu prizanesljivo reči "netalibanskemu kumunajzeru" Pavlihi, zelo nekompatibilni z ultraškim ultra-rdečetalibanskimi kumunajzer-fašisto-reketarskimi doktrinami Jankovićevega "programa", ki ga Zoki nima niti napisanega, "saj ga ve z glave, Nje™", kajti, gre preprosto za "biti dosledno na liniji tekovin Kompartije™" in to ti je ves program, hehe. To je Zokiju kot dihati, za to ne rabi podsetnika, hehe.

Zakaj bo Virantu lažje z Janšo?

-Zato ker so si SDs in DLGV programsko vseeno 97% bližje.

-Zato, ker bo Janša rad sprejel večino liberalnih zahtev, saj bi to tudi sam potihoma rad vpeljal, ma ni imel jajca, šele z Virantom pa dobi izgovor oz. alibi, češ, mi smo državotvorno in v imenu interesov Slovenije, ravnali pragmatično in tvorno pa sprejeli marsikaj, kar je nam sicer nekoliko preradikalno. Te spremembe so nekoliko čez mejo naših doktrinarnih zamisli, saj smo mi za precej več socailnosti, hehe, ma demokracija je tudi to, da partner v koaliciji lahko uveljavi njemu ključne programske prvine. Zato smo morali popuščati, jebiga, saj so tudi oni nam, pa smo eto "glavnino programa in doktrine ohranili". Yeahh, right, kot da bo to kdo šel res pri njih preštevati in jim zameriti več svobode, ki jo dobijo pod pritiskom DLBV. Pri DLGV ja, bi volivci zamerili, pri njih pa nihče.

-Virant bo tudi za nekatere nevralgične prvine imel izgovor, pa bo rekel, da so se zmenili za kontroliran, a popoln izstop države iz gospodarstva, ter da bodo v tem mandatu sicer le delno uresničili ta program, v naslednjem pa koalicije ne bo, če se ne bo uresničilo v celoti in brez izjem.

Ipd.

PS
Upam, da bodo eni in drugi premogli dvolj moči, da demontirajo glavne komunistične reketarske, ekspropriacijsko-plenilske nasilnouravnilovske prvine, da bodo ustavili selitev denarja revnih davkoplačevalcev v žepe gilipterjev, ki pod krinko kobajagi oživljanja gospodarstva, preko "sanacije oz. dokapitalizacije" bank, prečrpavali peneze. 

Prav tako računam na modrost-čvrstost in lucidnost koalicije, podobno oni s katero so komunistični beštiji preprečili puckarjenje, s katero bi nekak zajezili koruptivno orgije na javnih razpisih in da jim bo uspelo zrihtati sjebani law enforcement, ter jebene zdravstvene gnjide, ki dandanes ničesar seriznega več ne znajo narediti v javnem zdravstvu in hkrati vse znajo narediti takoj v zasebnih popoldanskih samoplačniških ambulantah.

Kar zadeva tri prepotrebne reforme, močno upam, da bodo Virantovi dovolj neomajno pogojevali koalicijo z EDS, ali z EDS-u po vsebini podobnim sistemom, ki odpravlja aparthaid proti prihodujočim iz dela, uvaja socialno kapico in s poštenim pokojninskim sistemom, ki temelji na masi kontribuiranega denarja in svobodni volji glede odhoda v pokoj po 45 let starosti in 20 let kontribuiranja, oz. 55 let starosti ne glede na leta kontribuiranja. Na primer, lahko je tudi "neki tacega in v tem smislu", hehe. Ravno zaradi slednjega se mi zdi mission imposible, da bi pahtizan Kahel šel v koalicijo. On ipak s seboj vleče veliki del, če ne vso ideološko-reketarsko kumnajzer prtljago. KI gaslepi dovolj, da ne bo uspel videti, da poštene reforme upokojencem današnjim in bodočim ipak koristijo, navkljub oz. ravno zaradi odprave nečastnega reketarjenja.

Četrta ključna reforma bi prav tako morala biti pogoj DLGV za vstop v koalicijo, to je reforma trga dela, a tudi Janša bi moral njim postaviti enake zahteve, torej tu ne vidim spora. Tam je treba povsem odpraviti sedanja jajca od kobajagi zaščitenih 55 letnikov, ter vpeljati pravo zavarovanje od nezaposelnosti po vzoru na topogledno urejene in v praksi uspešne države.

Na žalost niti DLGV nima vsega idealno zapisano v program, pa tako nimamo sploh temelja pričakovati povsem idealno rešitev, a lahko bi pa naredili velikanski kvantum-skok v pozitivo in stran od smrdljivih reketarskih rentarsko-roparskih komunističnih shem. Tudi to ni slabo, kali je?

Link

Ni komentarjev: