četrtek, 12. januar 2012

1533275 - Miran77 o vedno bolj očitni pravi Türkovi naravi

Turkmenbašijeva resnična natura vse bolj seka ven, tudi skozi vso tisto njegovo voščeno osladnost in kobajagi uglajenost. Celo kariero se je skrival v ozadju, zdaj pa mu je naenkrat začelo postajati vroče. Čuti, da se karte tokrat niso premešale njemu v prid, pa se ne znajde v takem položaju. 

Vse tisto, kar očita drugim, pravzaprav počne sam: zavlačuje pri izbiri mandatarja, tepta voljo volivcev in parlamenta, svoje odločitve sprejema na osnovi osebnih zamer in maščevalnosti. Vedno bolj je v središču pozornosti, ker dejansko predstavlja največjo bremzo pri sestavi nove vlade. In ne bo mu uspelo v nedogled kanalizirati frustracij naroda na "destruktivno opozicijo" in "politični dribling".

Če mu Janša prinese koalicijo s 50 glasovi, on pa se bo nad njo zmrdoval, bo izpadel presneto čudno, tudi za tisti sredinski del volivcev, ki ga zaenkrat še vedno podpirajo. Predsednik v našem sistemu enostavno NI nad parlamentom, takih pristojnosti nima. Kakršnokoli zanikanje volje parlamenta z njegove strani bi bilo torej enakovredno državnemu udaru.

Stari se boji, to je jasno... dobro ve, da bo v primeru Janševe vlade na dan prilezla še marsikaka neprijetna podrobnost o njegovem sodelovanju z SDV-jem.

Link

Ni komentarjev: