petek, 13. januar 2012

1534824 - Miran77 o kompartijskem nategu s Pahorjem

[bibilo]
BRAVO! Pahor je edini politik ki je sposoben argumentiranega in tolerantnega pogovora z drugačemislečimi!

Pahor ni nič drugega kot poosebljenje "komunizma s človeškim obrazom".

Takih trikov, kot je Pahor, je imela internacionalna Partija v svoji malhi dovolj že skozi vso svojo slavno zgodovino.

Da bi se zakrila razkrajajoča gniloba histeričnih zločincev v ozadju, se v ospredje postavi mlad, prijazen, človekoljuben obraz. Ljudje ga naivno sprejmejo, z vzdihom "ja, ta pa vsaj ni tako žleht kot so bili vsi oni prej". Na tak način so v 80-ih letih naši ljudje recimo ponotranjili tudi Kučana, ki je deloval v primerjavi s kakim Dolancem, Šetincem in Popitom dejansko zelo človeško in toplo. Pahor je torej novi Kučan, je skrajna meja demokratičnosti in človekoljubnosti, ki jo je sposoben komunizem. Skrajna meja demokratičnosti in človekoljubnosti, ki jo je sposoben komunizem, pa je odlično izdelana fasada demokratičnosti in človekoljubnosti.

Včasih, v redkih primerih, se sicer zgodi, da iz tiste fasade demokratičnosti in človekoljubnosti po nekem čudežu prilezejo tudi pristni in iskreni poganjki demokratičnosti in človekoljubnosti. Recimo v primeru Nagyja, Dubčka ali Gorbačova. Ampak vemo, kako se je končalo z Nagyjem (obešen), Dubčkom (odstranjen) in Gorbačovom (poskus državnega udara in odstranitev).

Partija iskreno demokratičnost in človekoljubnost dejansko dojema kot veleizdajo, tako jo tudi kaznuje. Še več : če te Partija NE kaznuje, potem je očitno, da v resnici nisi iskren demokrat in človekoljub. 

Zato se Pahor v mojih očeh zaenkrat kvalificira samo kot fasada - in to bo očitno tudi ostal.

Link

Ni komentarjev: