nedelja, 22. januar 2012

1549189 - zakaj so davki na prihodke iz dela neetični

[alek14]
Pa še tole. V našem "nacoinalnem" :) interesu je, da si mladi ne kupujejo lastniških stanovanj, če niso zares premožni. V obdobju peak-oila bodo zaposlitve nezanesljive. Treba bo razmišljati o delovni mobilnosti. Razmišljanje, da boš dobil službo v radiju 4 km od svojega fiksnega doma ne vodi nikamor. Če pa že moraš imeti lastno nepremičnino, potem je likviden trg nujna potreba. To pa je mogoče le z obdavčitvijo nepremičnin, ki blokira pretirane balone na dolgi rok (špekulativni nakupi na zalogo se ne izplačajo). V ZDA npr. v Nevadi ne poznajo dohodnine in davka na dobiček podjetja. Poznajo pa prometni davek (na mleko, cukr...) in nepremičninski davek. In zadeva špila.

Seveda da. Normalno! Če fašistične požrešne gnide tipa onih, ki so prihvatizirale FED ne bi zmaličile in na prevaro obšle USA ustavo, davka na prihodke iz dela ne bi bilo nikjer v USA. Ker je njihov oče naroda pred dvesto+ leti pazljivo bral svete knjige Talmud in Biblijo, sam pa povrhu bil časten in moralnovertikalen, moder mož, ki je na najvišji pijedestal postavil osebno svobodo in digniteto človeka, ki dela in se z delom preživlja. Rekel je nekaj takega (Za kumunajzer motene nasilnouravnilovske reketarsko-rentarske sprijene motene ume nepojmljivega!):

Kdor dela, prihoduje iz dela in se z delom preživlja, naj na te prihodke iz dela ne plača davka. Vsi, ki pa imajo kapital in iz njega živijo, naj na svoje prihodke in oz. kapitalske dobičke plačajo enak odstotek tako priigranih pridobitev cesarju. Še to je dodal: Kdor od svojega dela živi ni bogat in ne more biti uvrščen v kategorijo premožnih. Zaključil je pa tak: "Davke državi plačujemo zato, ker hočemo živeti v civilizirani državi".

Od tu naprej je vse podredil osebni svobodi in vsakomur naložil dolžnost ter hkrati prepustil pravico, da poskrbi sam zase in svojo družino, država pa za skupne zadeve. 

Seveda USA ne glorificiram in ne idealiziram, niti jim dajam bognedaj abolicijo od njunih grehov in stranpoti, ma marsikaj, kar je tam šlo krivo pot, bi lahko glede na temelj, kar bi naj bila njihova Ustava, moralo biti bistveno drugače. Mi imamo pa že temelj sjeban in sprčen, ker je zgrajen na institucionalizaciji lopovluka, državnega reketa, davčnega aparthaida, davčne diskriminacije, neupravičenih rent in vzakonjene pavperizacije delovnega plebsa.

Malo slovenskih umov se zaveda, da imajo v USA davek na kapitalske dobičke 35% in da je najvišja stopnja dohodnine prav tako 35%, ter, da je poročen par deležen davčnega izvzetja cca 16 tisoč USD. Večina slovenskih papkov je kompartiji nasedla, češ da jih kompartija jeba v žive možgane v njihovem - deluskem interesu, pohlevno plačujejo najvišjo stopnjo davka na delo na svetu v marginalni stopnji skupaj z neokapičenimi prispevkovnimi reketi v višini 60%, medtem pa si sirote domišljajo, da "tagldi neoliberalni ameriški turbokapitalisti", hehe, svoje delouce obdavčijo kar z 80%, tabogatim pa opalijo, tak kot v Sloveniji, davke v višini promilov. Kar kot vidimo ni res.

Link

Ni komentarjev: