petek, 20. januar 2012

1546236 - komentar članka Črta Jakhla "Margareta in Orson nas učita o sociali"

Država, vzemi sosedu, da boš dala meni

Pri nas velja korigirana varianta - Država, vzemi sosedu čimveč se da, vsekakor pa veliko več kot meni, pri čemer meni ne rabiš nič dati, dovolj je, da nahraniš mojo škodoželjnost in fovšijo oz. dovolj je že to, da jaz sanjam, da boš dala meni, oz. zgolj napačno percipiram, da s tem jaz profitiram. So pa seveda tudi bineki kordeži, ki na fakulteti za honorar gagajo, da je treba "bogatim deloucem vzeti" in ga "gospodarcvu, torej njemu, razbremeniti". hehe.

Gospod Orson bi se nad Slovenijo zjokal. V svojih pripovedih namreč sporoča, da je to, da nekomu rečemo varelse ali djur, tudi in predvsem stvar nas samih. Morda bi ga lahko dojeli drugače, pa nimamo volje, modrosti, sposobnosti za to. Ne da se nam. Imamo predobro mnenje o sebi. Še vedno.

Tipična manipulacija slovenskega usegliharskega prokomunističnega intelektualca. Sramotno patetična, seveda.

Ki nam paternalistično arogantno učiteljsko žuga in dopoveduje, da tisti slavni kultni Alien, ki je nekšna überbeštija, ki se nič nea pogovarja in nič nea zna pogovarjati sploh, hehe, ima pa močan refleks, da ko se prikrade žrtvi, jo bodisi pokonča z enim rezolutnim sunkom teleskopskega zobala polnega zob iz materiala podobnega jeklu, le da veliko bolj odpornemu, saj ima kislinsko slino, ki jeklo razžre, bodisi vanj vsadi simbiota, ki ga potem pokonča, ko dozori in izbruhne na plano.

V poučnih zgodbah in pridigah slovenskih prokomunističnih sprenevedavih usegliharskih papkov imamo nenehno opraviti z istim problemom - izhajajo iz napačne seveda predpostavke, da smo normalna družba, oz politični prostor, kjer Alienov Djurov ni in se z vsakomur da nežno in ljubeče komunicirati. In ki gospoda Orsona, tak kot ziljon drugih temeljnih pojmov in konceptov, preprosto misinterpetirajo tak, da podtaknejo tezo, da je kar nam samim, takorekoč zgolj naši percepciji ter interpretaciji prepuščeno določati kdo je "Djur" oz. "The Alien" beštija in kdo je Angelina Jolie. 

Teza gre tako: Vsa bitja so nekšni fantazijski mehki puhasti inteligentni pandini mladički, ki govorijo poljuben jezik Zemljanov, le od nas in naših morebiti spačenih umov je odvisno ali jih bomo percipirali za puhasta mila bitja ali za Aliene oz. Djure. In ko pred vas stopi Alien, ga le pobožajte dragi Slovenci, kajti Alien ni Alien, pa četudi vam naslednji hip skozi vaše trupelce v višini srca sproži svoje teleskopsko zobalo in je to zadnje, kar ste videli preden ste se zbudili v savanah Velikega Manituja. Auuuuu! Btw, na tej točki me zanima, ali bi Črt svojega otroka tako pripravil na srečanje z Alienom, kot pripravlja slovensko ljucvo na srečanje s komunistom. Auch!

Da se nehamo sprenevedati, pa iz kobajagi simbolične govorice preidemo na tuzemeljsko - komunist je v političnem univerzumu Djur oz. Alien. Katerega bistvo in smoter in poslanstvo in razlog za obstoj je reketiranje drugih s pomočjo represivnega aparata ugrabljene države, beri - teleskopskega zobala. In rentarjenje nomenklature na uplenjenem kešu. 

Četudi bi mi Đjure oz. Aliene oz. Komuniste doživljali kot puhasta mila inteligentna bitjeca, ki se je žnjimi vredno in potrebno "pogovarjati" to ne pomeni, da bi nam to s temi beštijami tudi uspelo. Ker nam ne bi. hehe. Ker komunist oz. Alien oz. Djur se ne pogovarja, temveč, ko je v tvoji bližini , refleksno spontano izstreli svoje teleskopsko zobalo s tisočerimi zobmi, te pokonča pa se ti potem jebaj tam gori v Večnih loviščih Velikega Manituja.

To se je zelo nazorno videlo leta 1945 v Kočevju, Teharjih, Teznem, Hudi jami, pa potem 20@45™ na Dražgošah, osankaricah in podobnih orgijah zla.

A bogami vidi se tudi iz izjave tovariša Nesojenega™, ki je gagal neki tacega: "Z Njimi™ se sploh ne mislimo pogovarajt, Nje™, ker eno govrju, drugo pa delaju, Nje™, kar se pa Ostalh™ tiče, nje™, usak je dobrodošu, če sprejme naše pogoje, naš program, Nje™. In NašProgam™ so NedotakljiveTekovine™, torej bomo izstrelili svoje teleskopsko jekleno zobalo in vas preluknjali z dodatno novo najvišjo davčno stopnjo preko 50%. Zakaj? Ja zato, ker se mi Alieni Djuri Komunisti ne pogajamo in ne pogovarjamo. Mi vas hočemo reketirati in amen!

Tudi precednik USA v kultnem "Četrtem Juliju" vpraša ono beštijo, če bi med nami Zemljani in Njimi™ lahko bil piiis. Beštija mu odgovori "Nou piiiis, juu daaaaaj!"

Rad bi videl tovariša Črta kako se pogovarja in dogovarja s tisto beštijo iz "Četrtega julija" in iz sez Alienom recimo. Hehe, kako sem jaz en navihan občan. 

PSE moj Črt, tovariš Orson se v grobu obrača od te tvoje skrunitve in blasfemije.

PPSSicer pa, roko na srce, v tistem delu, ko si pisal o Tačerci in oni mesiđi, ki si jih tam odpošiljal niso bili slabi. Sploh. Podpišem povečini. Ma, ka ti je te bilo trebalo tega Orsona, čuj? Ajt servus, pa nou hard filingz. Ipak si ti men zgolj en aroganten Framling z rdečega planeta, kar nije ni slično Alienu, ki ga v imenu Korporacije hočeš ohraniti, ker je " Z magnificent kriičer". S Fremlingi pa komuniciramo, kanede?

Link

Ni komentarjev: