nedelja, 15. januar 2012

1537469 - jurijjurij o popolni zgrešenosti Sluzoidovičevega mlatenja prazne slame ob otvoritvi EPK

"Naš prihodnji razvoj in usoda nista odvisna samo od finančnih in ekonomskih rešitev," je ob otvoritvi EPK povedal predsednik države Danilo Türk

Napačno. El Presidente malo lapa in pleteniči z leporečjem. Usoda je odvisna le od ekonomskih rešitev, tehnološke razvitosti države in industriji, podjetništvu in tudi tujim vlaganjem prijaznem okolju (zakonodaji) z dovolj dobrim šolskim sistemom. Brez primerno tehnološko razvite podstati (države) in industrije z visoko dodano vrednostjo bomo večinoma samo hlapci in lonarbajt vorkerji. Seveda brez možnosti konzumiranja kulture ali drugače povedano: "no money no funny".

Slavnostni govornik na prireditvi predsednik države Danilo Türk je Maribor označil kot evropsko in slovensko prestolnico kulture, kot mesto, od koder se kulturna sporočila širijo po vsej državi in po vsej Evropi.

Alora, El Presidente mi pripoveduje, da bodo s praznimi in krulečimi vampi in brez denarja za dostojno življenje trume brezposelnih slovenskih delavcev in horde turistov iz Evrope, a bogami i šire iz celega sveta, z užitkom konzumirale kulturno dogajanje Maribora, sori kulturnega centra Evrope??

Večer pa je označil kot trenutek, s katerim Maribor stopa v novo fazo svojega razvoja.

Eeeeeee aaaaa, razvoja?? Kakšnega razvoja že?? Please explain in details!

V nagovoru je Türk spomnil na misel slovenskega pisatelja Luisa Adamiča, da je kultura najmočnejša industrija slovenskega naroda.

Nekako je/bo potrebno opravičiti silne desetine miljonov, ki jih bosta država in Maribor pokurila za to tretjerazredno prireditev, od katere si le umetniki in "umetniki" in priskledniki obetajo žvenket davkoplačevalskega cvenka v svojih žepih. Lapanje o trumah evropskih in svetovnih turistov, ki bodo oblegali MB in partnerska mesta pa so seveda le pesek v oči brezposelnega naroda. Kmalu jih bo že 120000.

Link

Ni komentarjev: