petek, 7. oktober 2011

1387809 - Miran77 o nazorni razliki med ZJ in JJ na primeru odnosa do novinarjev

[novica]
kdo me ima v slabšem spominu, ne vem. vem, da se je zj že več ur drl name, jj pa ne. vem, da zj finance toži zaradi mojega članka, jj pa ne. vem pa zagotovo, da tudi jj nima razloga, da bi me maral.

Si kar dobro povedal, v čem je razlika med Jankovičem in Janšo. 

Človek, ki gre tako daleč, da se dere na novinarje ali jim celo fizično grozi, je lahko le bebo z nizkim IQ in predpotopno patriarhalnim dojemanjem sveta.

Janša seveda tudi ni neka mimoza, je pa dovolj inteligenten in moderen, da se na tak primitiven nivo ne spušča. Če te že hoče zajebat, te bo poskušal zajebat civilizirano, v skladu z zakoni :)

Ker tožbe so legitimna in civilizirana možnost urejanja sporov za vsakega državljana, tudi za mene in tebe. Janša in Jankovič nimata nad njimi nobenega monopola, ta mehanizem je (zaenkrat) dostopen nam vsem.

Na drugi strani pa so dretje nad sogovornikom, povišani toni, kolerični izbruhi in namigovanje na fizično obračunavanje očitni simptomi človeka, ki je nagnjen k temu, da si jemlje pravico v svoje roke in poskuša doseči svoje cilje z grožnjami in obračunavanjem na osebnem nivoju, namesto preko ustaljenih pravnih mehanizmov.

Link

Ni komentarjev: