ponedeljek, 17. oktober 2011

1395261 - kako "slovenska okolica" percepira različne podjetniške podvige

Slovenska "okolica" je večinoma pripravljena častiti in veličati izključno državne in paradržavne kolhoze. Vsak zasebnik, ki se spričo uspešnega biznisa zavihti med "premožne" ali "uspešne" je v umih "slovenske okolice" deležen le obsojanja, zavisti, obtožb, da prav gotovo ne dela pošteno če je bogat, sovraštva in podobnih patoloških odzivov "okolice". Pa naj bo to Boscarol, Akrapovič, Frelih, ali kdorkoli podoben, ki se je do tega stanja dokopal kot neposvečen, nerdeči, nedržavni podjetnik.

Tovariš Rigelnik je seveda da ugleden podjetnik, Janković je in ugleden podjetnik in ugleden meneđer, hehe. Boscarol je pa gnjida, ki je nebodigatreba. Pa še v Italijo je šel, hehe. Pa še te njegove NASA mzage, to so smai prototipi letal, fumis-vaginalis, ki nikoli ne bo dosegel proizvodnje, poreče rasno bjondo nizkoraslemu jebaču zavidajoča "slovesnka okolica". Koji bi kurac naj vsako tele imelo svoje podjetje, kaj pa manjka temu, da vsi lepo delamo v državnih podjetjih. Kaj manjka državnemu kapitalizmu, a.k.a "socializmu"?

Odnos "slovenske okolice" do gospodarstva in uspešnih zasebnih gocpodarcvenikov je enak onemu v bircu, ki ga opisuje Karel. Kakšna letala neki. Če bi to bilo državno podjetje pa ajde, ne pa neki tam Boscarol. Ki je povrhu vsega še "desnica". Pihhh! Nije bre rasna letalska bjonda za njega. Ampak za Jankovića. Ki je cpocoben. Zadolžiti Mercagtor za dve meljarde. Večinoma pri državnem kolhozu Enlebe. Ki mu ukazuje tovariš Rop. Ki je nastavil Jankovića.

Po slovenski "okolici" bi bilo idealno, če bi vsi delali v državnih kolhozih, na vrhu katerih so od ropov nastavljeni jankovići iz sez občutkom za filing za veselje do socialenga kapitala. Ki svoje trgovke plačujejo 813 EUR na mesec. Z nadurami vred seveda. Jankovići, ki zase optimistično in neutemeljeno mislijo, da so matertereze dokler jim novinar HRT Aleksandar Stanković ne razloži, da 900 EUR prejmejo trgovke na Hrvaškem in to pri najbolj zagovedanih hrvaških tajkunih-kmetavzarskih lopovih, ki niti ne skrivajo da delavke izkoriščajo, ter se ne kitijo s "socialnim čutom" oz. "veseljem do socialnega kapitala".

Link

Ni komentarjev: