ponedeljek, 10. oktober 2011

1391501 - Miran77 o tem, zakaj Zorangutanova kandidaturi sploh ni tako slaba za Borata

Tole je odlična šansa za Pahorja, da se enkrat za vselej otrese Kučanovega udbomafijskega patronata in udari temelje za novo, moderno slovensko socialdemokracijo.

Kučan se ga je odrekel, zato se naj zdaj tudi Pahor odreče Kučana. 

Danes smo priče ireverzibilni kulminaciji tektonskega spora, ki ga je Janša že pred časom dobro napovedal: to je spor med novo generacijo neideoloških socialdemokratov in starimi komunajzarskimi prdci. Krasno.

Gospe in gospodje, danes je lep dan. Stari komunisti, udbomafijci, gerontokrati, člani F21 in ostali privilegiranci bivšega režima so se danes opredelili: njihov kandidat na volitvah je Zoran Jankovič. Oni nočejo mladosti, nočejo demokratičnosti, nočejo spravljivosti, nočejo razvoja - oni hočejo vztrajati na svojih populističnih ideoloških barikadah iz leta 1945 in ščititi svoje privilegije vse do bridkega konca. In ker jim Pahor tega ne more in noče več omogočati, so se ga promptno odrekli, ga zamenjali z novo lutko, tako kot zamenjaš gate. In mislijo, da jih Slovenci še niso spregledali... Njihovi skisani možgani vidijo v ZJ svojo zadnjo priložnost, da se jim še pred smrtjo ne bi bilo potrebno soočiti s svojimi zločini in z novo realnostjo. Tako kot Gadafi in Mubarak upajo, da jim pred smrtjo ne bo treba doživeti ponižanja, ki mora enkrat doleteti vsakega diktatorja. In edino ZJ jim še omogoča preživetje. Ampak motijo se - to bo njihov labodji spev. ZJ bo njihov grob. In njegov poraz bo pomenil začetek konca te usmrajene nomenklature. Njegov poraz bo pomenil, da se je Slovenija spremenila, da hoče VEČ, da hoče NAPREJ, v prihodnost, ne v preteklost. 

Danes je lep dan. Maske so padle.

Link

Ni komentarjev: