ponedeljek, 17. oktober 2011

1398334 - recenzija kolumne "Socialismo o muerte! Socializem ali smrt!" avtorja Črta Jakhla

Jahhh!
V celoti gledano smemo temu članku dati oceno "vrhunsko" in ga imenovati za "Fakin good point", a ker se je naš Črt ipak zapletel oz. trčil v znani slovenski absurd oz. zablodel v meglicah fumis vaginalisa slovenske potemkinfasadne mudološke trivije, ki kobajagi pravilno predvideva večinska pričakovanja in razpoloženje, moram podati par omejitvenih disklejmerjev, da ne bo mislil, da nisem opazil. hehe.
Ipak, ker je tudi sam začutil nelagodje spričo istih dilem, ter s pomočjo "levice" v oklepajih in "desnice" v oklepajih ipak razodel, da njega niso uspeli preslepiti ter prav tako izustil umni "pozabimo na nalepke", mu dam oceno 4,5 zvjezdočk.

Citiram:

Lahko pa tudi pozabimo na nalepke in preprosto rečemo: vladal bo tisti, ki bo od drugih dovolj iztisnil, da bo meni dal. Ne glede na to, ali bo (ne)demokratičen oziroma (anti)komunističen. Tako od Janše kot od Jankovića se pravzaprav pričakuje enako - enako socialistično bistvo -, zmagal pa bo tisti, ki se bo prikazal kot bolj ustrezen temu povpraševanju. Vse drugo je čisto utrujanje.

Ljudje delamo največje napake, ko kaj privzamemo, brez temeljitega preverjanja. Ne morem se strinjati niti, da je to večinsko pričakovanje v Sloveniji in še manj, da je to edini tip pričakovanja, edina rešitev. Da niti ne debatiramo da ni prava rešitev, a tega, roko na srce, Črt ni trdil niti bi po mojem to sploh trdil.

Možno je sicer,da se bo levičar Janša ali "levičar" Janković res zatekel v t.i. socializem, oz. državni nasilno-uravnilovski kapitalizem, vendar večina Slovencev v svojem najglobljem bistvu ne pričakuje tega.

Večina po mojem hoče le delovna mesta, gospodarski razcvet, nižje davke za danes absurdno visoko obdavčeno delo, zaustavitev sistematičnega organiziranega plenjenja s strani jankovićevskih hord in njihovih trabantvo iz davkoplačevalskega žepa in znižanje zadolževanja oz. zadaj ležeče blaznosti nevzdržno visoke nepotrebne javne porabe. Folk seveda tega na ulici ni in ne bo tako elaboriral in kazal, bo pa izrekel in že izreka vse potrebne "pripombe", ki v bistvu razodevajo ta pričakovanja.

Kaj je moj point. Moj point je, da nas bo drago stalo trivializiranje, češ, "hočejo socializem". Govoriti to je "komunistično" in demagoško. In nevarno. Ker v resnici ne drži.

Če je folk v Sloveniji proti divjanju "finančnikov", "bančnikov" itd, moramo spričo dejstva, da niso sporne tuje banke, ampak naše, ki so državni kolhozi, ki se jih "sanira" iz žepov množic, ki so za cca pol miljarde preveč obdavčeni in za cca toliko tudi preveč reketirnai s kobajagi prispevki, v bistvu pa z neokapičenimi reketi.

Torej je folk proti tovarišijskemu bailoutirnaju državnih bank, ki so v težavah, ker dajejo kredite jankovićem, rigelnikom, simonadimickam, bavčarjem, binekordežem in še tisočem neomenjenih rdečih maziljencev.

Ergo, to de facto pomeni, da je slovenski folk proti socialističnemu divjanju "levice". "Levica" je t.i. socializem vsilila folku v formi nasilne uravnilovke folka v enaki bedi in v formi državnega podmiznega turbo kapitalizma, klientelizma in kartelnega dogovornoekonomskega modela gospodarjenja.

Benefitorji v vseh teh vrstah orgij so tisti proti katerim v USA, Egiptu, Libiji...protestirajo množice. Benfitorji so naši slovenski "levi" ghadafiji, mubaraki, wallstreatarji, skratka jankovići, rigelniki, zidarji, šrpti, kordeži, ...

Zlorabljan je pa tudi pri nas THE FOLK. Ker, kot rečeno njemu letno neupravičeno država odvzame med 0,8 in 1 milijardo. In ker je ta folk šele zdaj spoznal, da ko v 49.em letu ostane brez dela po skoraj 30 letih vplačevanja zavarovaanj za primer nezaposlenosti, neokapičenega prispevka, in se napoti na "zavod za trajno nezaposlenost" doume, da je nadomestilo fakin okapičeno in to na maksimalnih 720 EUR. Sredi EU trga! Ter seveda tudi za zelo kratek čas, ki je naprimerljiv z avstrijskim in nemškim. Tam je prispevek okapičen, prejemek je 80% dejanske plače do kapice, trajanje pa veliko bolj fer v razmerju do števila let vplačevanja. A to je samo detajl. Pri pokojninah poteka še večji nateg.

Folk v bistvu poleg že omenjenega hoče tudi odpravo tovrstnih roparskih nategov sprijene "leve" oblasti.

Link

Ni komentarjev: