ponedeljek, 17. oktober 2011

1396839 - odnos do zaposlenih v tujih korporacijah in naciinteresnih kolhozih

[tstih]
Ko nekateri trepetajo pred fantomskimi korporacijami, jim popoln nadzor nad delavce uvajajo državna in politično nadzorovana podjetja.

Za tri največje korporacije prisotne v Sloveniji, ti iz prve roke lahko zagotovim, da ne le, da tega na počnejo, celo več v praksi udejanjajo najvišje možne standarde spoštovanja zasebnosti in varovanja zasebnih podatkov, ter zelo dovršebe kodekse. And they all mean fakin serious bussiness while executing those rigid Codes of conduct.

Pa še bruto plače so od 2 do 20 krat višje, odvisno od delovnega mesta in sestave fiks-variabila. In zaposleni bi dobili neto od 6 do 50 krat več, če jih njihova ljuba fašistična komunistična đamahirijica ne bi davčno diksriminatorno grobo ropala in prispevkovno reketirala.

In ader wordz - na eni strani imaš neciviliziran turbokapitalistični fritzlovsko-incestni vedenjski vzorec domačih neo-naziinteres-socailistov turbokapitalističnih tajkunov in takkunćićef rdečetalibanske provinienece, ki okoli skušajo podtikati mudologijo vzdolž zlobnega vektorja "Hoteli ste kapitalizem - na tu imate kapitalizem", ki seveda ni kapitalizem, pač pa sprijena komunistična interpretacija kapitalizma na ravni zgodnjega turbo kapitalizma, ko se je delavce izrabljalo z 16 ur dela in ko so delali tudi otroci;

Na drugi strani pa imaš resne korporacije iz civiliziranega sveta, ki sicer za ne-rezultat, lenobo, amaterizem, fejsbukarjenje 7 od 8 ur "na šihtu", ne želijo nagrajevati, pač se bi tovrstnih lezilebovičev najtraje hitro losale in se jih tudi losajo, povsod koder jim zakon ne onemogoči, NORMALNO!, po drugi strani pa za dogovorjen rezultat plačajo bistveno več kot slovenske rdečetalibanske gnjide in njihovi trabanti, za rezultat nad dogovorom pa zaposlneim uprizorijo paradiž, ter delavcu v bistvu odstopijo soliden in bogato odmerjen delež dobička, saj so stroški pokriti že z dogovorjenim rezultatom, nadrezultat je pa seveda v glavnem dobiček ko pokrijejo variabilne stroške.

Pa še ščitijo in spoštujejo delavčevo integriteto po najvišjih standardih civiliziranega poslovanja in življenja.

V moji korporaciji je mlad sposoben prodajnik v eni izmed dežel moje regije hitro napredoval na mesto direktorja prodaje, pa naprej na t.i. "meneđing direktorja" države. Še iz časa ko je bil prodajnik in je bil hijerarhijsko enak neki atraktivni pupiki iz tima, je žnjo malo koketiral. Kar je bilo dovoljeno po kodeksu pod pogojem da ni vulgarno in agresivno in proti volji kolegice. Ker se je z naslednjima dvema pozicijama zavihtel v rolo nadrejenega tej pupi, bi po The Kodeksu moral nemudoma prekiniti vse kar diši po maćo duhovičenju in seksu in to pa to: Ker ni in se je spustil v nekšne opolzke najave, ga je pupa nekega dne prijavila, ker se je ustrašila. Bil je odpuščen v sekundi zaradi "sekšual harrasmenta". Nič mu ni pomagalo, da se je vadil, češ samo kompliment sem ji dal, saj sva se tako šla že odkar je prišla v firmo. hehe.

Itd, ipd...

V SLO pa še vedno večina ne dojame, kot bi bili v Srbiji. Skorajda ne poznam nadrejenga, ki se ne bi hvalil, da je podrl to ali ono pupiko v svojem timu. "Same hočejo", je njihov odgovor. No, zakonodajo imamo, bomo videli kdo bo prvi obsojen. Oni pezde Perenič al kva je, ki je oni dve sestrici šeškal po ritki je že v postopku. Upam da se bodo naši nedojebani fukfehtarski meneđeri kmalu naučili kaj to je spoštovanje zaposlenih. Zlasti žensk. In odgovornosti! Ne ti men "sama hotela"! Tudi ko "sama hoče" in tudi ko deklica stara 14 let, ki so ji joški prehitro zrasli "sama hoče", pravi ded, normalen ded, mentalno kompleten in v um stabilen in zdrav ded, rezolutno zavrne tako otroka kot podrejeno. Sikter! Če nobene legitimne tarče ne zna prepričati, si ga naj na roke vrže, alpa gre v Trzin alpa v Minhen na tantrično masažo. Kobajagi. hehe.

Poznam hude tovarnarje v SLO, ki so tolk nehigijenični, da so šli podreti vse kar leze in gre. Mala umazana skrivnost teh velikih mojstrov "neke vrste incesta", je pa, da se ves čas ubadajo s težavam, hudimi težavam medčloveških odnosov, ker jim tudi sami seveda že dolgo ni povsem jasno ali vodijo podjetje ali kupleraj.

Link

Ni komentarjev: