ponedeljek, 31. oktober 2011

1421822 - purinoli in nekaj dejstev o globalnem segrevanju

Seveda je za klimatske dogodivščine pomembna globalna in ne lokalna scena. Jaz pa včasih iz žlehnobe uporabim taktiko vernikov antropogenih klimatskih sprememb, ko jodlajo ob vsaki vročinici nad 30 oC, da "moramo nekaj storiti".

Sicer sem veliko pisal že v blogu pred časom, pa vseeno nekaj dejstev :

1. Nobenega dokaza ni, da za klimatskimi cikli stoji človekov vpliv, ker so tudi vsi modeli IPCC, narejeni v 80 in 90 tih pogoreli na vsej črti
2. Naravni cikel globalnega segrevanja od pribl. 1976-2000 se je obrnil v rahlo globalno ohlajanje (trenutna temp. troposfere je najnižja v zadnjih 8 letih)
3. Globalne temp. so bile pred pribl. 1.000 leti višje od današnjih, ravno tako pred 2.000 leti. Vikingi in Rimljani se najbrž niso vozili z letali in pridobivali elektriko iz premoga
4. Naravni cikel dviganja gladine oceanov se izrazito ustavlja. BTW, v Izoli v San Simonu si lahko ogledaš ostanke pribl. 1.500 let starega pomola naselja Halietum. Ležijo pribl 1,5 m pod gladino
5. Arktični led merimo šele dobrih 30 let. Upadanje površine se je ustavilo, hkrati se pa izrazito povečuje prirastek na Antarktiki. Čez nekaj desetletij bomo lahko z gotovostjo razčlenili naravne cikle in morda tudi vzroke zanje. 

Še morje tega je, pa se mi ne da. Običajno je težko debatirat o temah, kjer se spopadajo podatki od etabliranih "znanstvenikov" in njihovih vernikov in tisti, do katerih so se dokopali skeptiki. Če samo pomislim, kaj se NI zgodilo po aferi Climategate, pa bi se moralo, me pa resno skrbi. Milijarde $,€ so pokurili goljufi, ki so ponarejali podatke in pripravljali zaključke za politike, ki nam nabijajo takse na CO2, ki je prijazen plin. Brez njega ne bi bilo zelenih gozdov, hrane....Te goljufe bi morali pozapreti, jim zapleniti njihove "inštitute" in "univerze" in vsaj del denarja nameniti za študij vzročnosti naravnih ciklov (Sonce, Milankovičev cikel, potovanje baricentra sončnega sistema zaradi gibanja in položaja planetov, tektonika kot vzrok klimatskih sprememb ipd.

In še preprosto dejstvo : skepsa je eden od ključnih pogojev za dobro znanost. Vera in slepi determinizem je pa njen strup.

Link

Ni komentarjev: