ponedeljek, 10. oktober 2011

1390714 - komunajzerska davčna doktrina

[m1j]
Za desetino so gradovi goreli.
Koliko smo obdavčeni? ja na razpredelnice primerno veliko na stanje budžeta in zakreditiranja.
meni je važno kako se pobirajo davki, če bi se redno in striktno , bi bili davki manjši, ker je tu vštet še kalo, torej krivda davkarije, ki je nesposobna.

Medtem ko se vsakdo normalen in racionalen strinja, da bi morali biti davki pobrani dosledno in brez izjem, opozarjam, da nismo država v kateri bi veljala oz. učinkovala logika in doktrina, ki jo omenjaš "Če bi vsem dosledno pobrali davke, bi plačali manj davkov".

Komunistična davčna doktrina je "Vedno zareži z davki do kosti - potroši pa vsaj 30% več kot lahko sploh maksimalno pobereš" in to predvsem zareži do jajc in kosti na osebni ravni, ultraprogresivno z ultranizkimi pragi, da se folk zanesljivo uravna v enaki bedi. Češ, samo folk, ki je ves enako beden ne bo protestiral niti ob pogledu na eventuelno bogatstvo rdečih nomenklaturnih mogulov in tjakunof inih. Pri gospodarstvu in kapitalu pa zareži manj, ker se zavedaš, da:

1) Kot komunistična oblast veš, da je večji del transakcij v državi generiran v domeni države kot naročnika in državnih kolhozov, ter da si prizadevaš da bi čimvečji delež gospodarstva bil državni. Visoko obdavčevanje gospodarstva ti potemtakem nič kaj preveč ne nuca, ker gre za prelivanje iz votlega v prazno.

2) Moral zadovoljiti lobije karteliziranega gospodarstva, ki ti plačuje črne fonde, zato gospodarstva in kapitala ne smeš obdavčiti visoko.

3) Jasno ti je, da doma sveži kapital skorajda nima iz kje nastati, s tujimi vlagatelji pa ni zajebancije, zato, kot edino pametno potezo komunistične oblasti v Slovenistanu, ves čas vzdržuješ, paradoksalno sicer, a vseeno pametno relativno nizko obdavčitev izida v gospodarskih družbah. (Ne moreš si sicer kaj, pa eto v domeni obdavčitve dela in prispevkov zarežeš tudi v izid gospodarskih družb. hehe)

4) Dajaj odpustke posvečenim v formi dovoljenja, da ne plačajo davke in prispevke, da sfejkaš globalni rezultat in dokažeš, da so državni kolhozi in rdečetajkunski podjemi kobajagi "zgodba o uspehu". Vse to sfinanciraš iz 500 milijonov letno preveč pobranih davkov in enake količine preveč pobranih prispevkov od kategorije davčnih zavezancev "odvisno zaposleni".

Predvsem pa, topogledno, komunistična davčna doktrina ni naravnana in na uredbeni ravni urejena tako, da bi vsebovala povratno zanko, ki avtomatično proži nižanje davkov ob nastanku ugodnih razmer. Ko recimo pride daljše obdobje visoke rasti, ki konsistentno presežno polni blagajno; ko se učinkovitost pobiranja o kateri govoriš izboljša in podobno. 

Z drugimi besedami, nam nič ne pomaga, da smo mi v času Janševe vlade nenadoma v blagajno pritrogali stotine milijonov več na letni ravni, kajti to niti slučajno ni trigeriralo razmišljanja o nižanju stopenj, višanju pragov, in podobnih ukrepih, ki bi davkozavezance, zlasti pri nas absurdno visoko obdavčene odvisno zaposlene, a tudi gospodarstva (da se podpre vzgonski veter rasti) razbremenile.

Preblem izhaja iz komunistične doktrinarne miselnosti pretopljene v legislativo in politično prakso v zvezi s samim proračunom. Ta je namreč obremenjen z dodatnim zadolževalskim bremenom v všini, ki permanentno presega 20-30% , včasih tudi 50% vseh pobranih davkov. Da bi davčna regulacijska povratna zanka lahko bila sploh implementirana, se moramo nehati zadolževati na ravni države in zadolževanje prisilno premestiti v domeno zadolževanja na ravni podjetij in fizičnih oseb. (Ni treba biti Einstein da ugotoviš, da v naših razmerah to pomeni kot prvo - dosledno privatizacijo vseh državnih kolhozov. Kar komunisti ne bi storili za nič na svetu, ker je kontra njihovi temeljni doktrini. Ergo, to pomeni, da moramo komuniste odmakniti stran od oblasti, njihove zakone pa odpraviti.

Dokler javno porabo ne steramo pod nivo sploh možnih maksimalnih davkov, ki hkrati niso v coni absurda, je tvoje pričakovanje da boš ti plačal manj če dacarjem uspe pobrati ta maksimum, naivno pričakovanje, ki nima realne podlage, ampak sloni na teoretičnem fumis-vaginalis stajl pričakovanju v stilu "videla dovtipska krapinska Katica, da Dinamovi navijški hrusti obdelujejo Barico kumrovško, pa si je v vzburljivem pričakovanju domišljala da bodo tudi njo, saj da je tudi ona plačala vstopnico". Jok, nisi ti te sreče tovarišica Katica, Kumrovec je Kumrovec, Krapina pa Krapina, hehe.

Enako napačna je mislenost, da če sosedu komunistični dacarji crknejo dve kravi, boš ti imel avtomatično kravo več. To v komunistično urejenih sistemih ne drži. Sosedu - "bogatemu prešiču med delouci" lahko dacarji crknejo 10 namesto ene same krave, ma ti si zaradi tega nea boš nič opomogel, tebi bodo tvojo edino kravico lih tako crknili.

Link

Ni komentarjev: