ponedeljek, 17. oktober 2011

1401690 - pravi vzrok, da se prodaja "družinska srebrnina", npr. Mećkator

[1sabina]
Le kreten prodaja konja, ki zmaguje (in to enega redkih, ki jih še imamo).

Lastnina je en zelo simpl koncept. Navkljub temu tega preprostega koncepta ne šteka škandalozno veliko število Slovencev. Vemo zakaj, kanede.

Profesor Vehovar s Primorske univerze je v recentnih nekaj mesecev nekajkrat govoril o krizi in med drugim omenil, da je folk že tako fkurcu, da že dela odkupe življenjskih zavarovanj. Prav tako je opozoril, da bo tudi ta poslednja rezerva ljudem kmalu pošla in ko se to zgodi, tam nekje septembra 2012 po povratku z za nekaj časa zadnjih nategnjenih počitnic, bo v Sloveniji na ulicah tista prava obubožana raja, ki drugega izhoda nima več. Ne tote zafnane opice, ki glumijo velike svetovne intelektualce in đejmz dine pred ubogo slovensko borzo, pač pa pravi pristni protestniki.

V medvrstičju, niti ne preveč skrito poslušalcu, odpošilja Vehovar sporočilo, da degradacija družinskih proračunov običnih Slovencev traja že dolgo, ter je že od leta 2008 naprej stanje pri povprečnem "običnem Janezu Sleherniku" alarmantno ker vse od takrat družinski proračuni črpajo zadnje rezerve galopirajoč proti revščini.

No, če obični pepeti posegajo za zadnjimi rezervami, potem ni nič čudno, da tudi pepeti - lastniki Mercatorja vstopajo v fazo odprodaje deležev oz. delnic. To niti ni zadnje pribežališče, zadnje pribežališče bo, ko bodo tudi ti ljudje pričeli razvezovati življenjska zavarovanja.

Skratka, pri Mercatorju je treba upoštevati, da ga lastniki prodajajo zato ker nimajo penezof. Nimajo a nujno rabijo! Tudi to je treba upoštevati, da je veliki mag in "najveć' meneđr useh času na Slovenskem, nje, drug Zoki, nje" Mercator zadolžil do vratu in da so dolgovi navkljub inicialnim moratorijem pritisnili lastnike. In Mercator sam.

A najbrž so tu še kakšne druge neugodne motivacije. Recimo, odsotnost dobičkov. Če bi Mercator bil zdrava ne-prezadolžena firma, ki nosi in izplačuje solidne dobičke, bi lastniki raje iz dobičkov popravili status svojih načetih in disbalansirnaih družinskih proračunov. Ker pa tega očitno ne morejo, vrag je pa prišel po svoje, morajo pač prodati. Če bi Slovenci do lastnine delnic in lastnine vobče imeli zdrav, nepatološki, normalne odnos, ne bi nikdar počeli takšne nepotrebno čustvene eskapade.

Povprečen Slovenec je vajen mudologije zlaganega nazi-interesa in urbane y bogamy provincialno-roftarske-bufet-filozofske mitologij, ter prevladujoče državne lastnine v podjetjih, se nam ob privatizacijah in tovrstnih prenosih lastništva dogajajo nekšne patetične eskapade na liniji eskimskega domoljubno-pornografskega haikuja tipa "Sedi Špela na kamen studencu tišči noge skupaj ne da pičko Nemcu".

PS
Ker si vidim da zaskrbljena za lastnino tretjih ljudi, aludirajoč, da bo to imelo kobajagi biblično tragičen vpliv na celo nacijo, te moram spomniti, da sem tudi sam nedavno prodal nekaj delnic. Zakaj me ignoriraš? Zakaj nisi reagirala na enak način kot pri Mercatorju, saj je vendrle v moje proimeru šlo za povsem nezadolženo podjetje, hehe, srebrnino takorekoč dobesednp? Fprašanje je seveda zgolj retorično. hehe.

Link

Ni komentarjev: