sobota, 22. oktober 2011

1410014 - Opankarjev retorični domet

[1014JeLov]
»Ali smo se res predali prepričanju, da kar je tuje, je boljše? Usmerili smo se v novo spremembo. Danes ni solidarne, države, kulture, športa, zdravega gospodarstvu. Zame ni parola »Delu čast in oblast«. To živim. Lahko dosežemo cilj, da bomo do leta 2020 med 15 najuspešnejših držav na svetu,« je prepričan Jankovič.

Pa kateri bedak lahko izgovori takle logični iztrebek? A ta mafijec sploh zna artikulirat eno normalno misel? Kakšen zmazek od govora je tole? In tale opankar naj bi bil premier?!?!?!?!

Veliko lepše se bi sicer počutil, če bi opankarju to lahko rekel ob njegoven govoru med tekmo za župana u Guču, da ne izpade, da gre za animozitet na nacionalnoi osnovi. A ne morem , ker mu Srbi ne bi prišli poslušat takih zmazkov, kaj šele, da bi ga izvolili za župana. Premijer? Idi, bre! Pa niso ti Srbi neki tam Slovenci,jebote! V Srbiji moraš ipak biti izobražen, da aspiriraš na tak položaj.

Opankarja sem poslušal ob dveh škandaloznih nastopih na hrvaški TiVu in med nastopom na Rožniku.
Moja observacija: Opankar je polpismen kmetavzarski faliranec, branjevski um, ki je najverjetneje kupil diplomo, tak kot je sinovo.
Opankar ne zmore sestaviti TrehČistih™. Kar opankar žlobudra, pes ne bi pojedel niti če bi bilo ovito v krvavo pljučno pečenko in dišeč kos najfinejše pancete.

Patetično!

PS
Opankar je postal župan, po politični praksi severnokorejskih imenovanj, na temelju ideologije, ki jo je oni dan razodel Kahel Ehjavc. Ko je nekdo rekel, da je absurd, da se Jankovića prikazuje za "levico", je Ehjavc vskočil in pomagal Vesni Godini RdečeOrleanki™, rekoč: "Ni hes, je logično, jaz dobho hazumem, Levica™ smo tisti, ki smo za NOB, desnica pa oni ki so photi". Kar zardel sem. Sem za NOB namreč, a se mam hkrati za antikomunista, antifašista torej in seveda, raje si bi dal luknjo v koleno zvrtati ali kurca skrajšati, kot da me kdo proglasi za levico. Kahel me je uvrstil med NjihoveSvoje™. Mrš! Sikter! Mone nepismene in polizobražene. Umi oprani!

Eto tak je opankar postal to, kar je. Kučan ga je izlicitiral v maniri DonCorleone™ oferte-ki-jo-ne-smejo-zavrniti, kot izbiro vrhovne prelature rdečetalibanske cerkvene skupnosti KURAC, ostali, ki so tista Kahlova "levica" oz. njeni podporniki, so pa po načelu kompartijske discipline podprli opankarja. Eta vsjo. Opankar ne rabi biti pismen, čeprav bo zdaj kar nekajkrat nerodno, ko jih bo med nastopi sramotil. Sicer so itak vajeni kumrovške ravni intelektualnosti, Je Maček ali pa dolanc bil kaj boljši?

Nerodno bo, če nam ga kako uvalijo za premijerja press. Nerodno bo celi naciji press. Y bogmy y šyre press.

Link

Ni komentarjev: