ponedeljek, 17. oktober 2011

1393189 - kratka analiza (do zdaj) edinih treh sprejemljivih političnih opcij

[0623Knjiz]
Kakšno je tvoje videnje tega predvolilno-volilnega cirkusa in kaj predlagaš? Bi te prosil za odgovor, ker sem že kar nekajkrat uvidel, da imaš dober analitični pristop in vpogled na marsikatero dogajanje in predvsem (dedukcija)celovito podobo dogajanja.Kaj bi ti tozadevno svetoval, npr. 80% funkcionalno nepismenemu slovenclju ? Neobvezujoče, seveda.

Moje videnje je, da smo fkurcu. Spet!

Glede na to, da je temeljno vodilo, da nihče normalen ne sme glasovati za komuniste (SD, LDS, DESUS, SSD, ZARES) in komunistične trabante (SLS, SNS) in znova preoblečene komuniste (TRS in kar jih še utegne nastati ) ostanejo narodu le SDS, NSi in RESET.

Žal tudi nihče od naštetih ni idealen, niti jim ni možno vsaj toliko zaupati, da bi čisto brez slabe vesti glasoval za njih:

RESET - Oni so mi sumljivi, ker lahko mimogrede koalirajo s komunisti. Novi so, o koalicijah se niso izjasnili, njihove davčne in prispevkovne doktrine ne poznamo, sami nič ne povedo, in jebiga - pač ne vemo dovolj o njih. Po mojem, če bi oni dobili 50+ bi bili najboljša varianta. A ker vsi vemo, da bo njihov domet spričo prvega pojavljanja bolj bližje 5+ kot 50+, moramo biti realni in reči, da moramo še veliko več slišati o njihovi doktrini in programu preden jih podpremo.

NSi - Nosi s seboj čudno mešanico levičarstva in klerikalizma. Meni ne morejo biti prva izbira, čeprav so 1000 krat boljša izbira od komunistov. Njihovo poslanstvo je da pridejo v parlament in koalirajo z antikomunisti.

SDS - Je nevaren, ker:
- je odkrito govoril o koaliranju s trdim jedrom komunistov.
- je v prejšnjem mandatu v legislativi oz. sistemu pustil povsem nedotanjeno komunistično beštijo.
- ker niti danes ne najavlja in ne artikulira jansno in rezolutno odprave davčnega aparthaida in prispevkovnega reketarjenja.

Navkljub vsemu bom jaz še malo počakal, da vidim kaj bo Rado zapisal v program, na koncu pa po vsej verjetnosti, ipak moral voliti SDS, z bolečino v srcu za Radotovimi Reset pizdeki. In upal, da bodo RESET pizdeki koalirali iz sez SDS.

Politpragmatizem jebiga. Najprej je treba povsem dotolči komunistično beštijo. Potem, nekega dne, bomo RESET pizdeke volili kot prvo izbiro, če se potrudijo in v doktirno, program in politprakso spravijo v pravo brezmadežno liberalno vsebino.

PS Pri reset pizdekih mi ne diši oni Grega. Koji kurac!? Tipo je državni birokrat odkar ga je po inerciji porodnega krča vrglo v roke babici. Ni mi všeč ideja, da državo furajo aparatčik-birokrati, državo morajo furati izpbraženi politiki z znanjem, veščinami pravimi zdravorazumskimi doktrinami in razumevanjem, da so tam da služijo skupnosti. Če povrhu imajo še kaj izkušenj iz gospodarstva alpa vsaj "dober obćutek za filing za gospodarstvo", toliko bolje. OK, Grega topogledno ni nič slabše videti od drugih iz sedanje SDS, da o kumunajzer kumrovsških pizdekih niti ne govorimo, ma nekak me v spodnjem delu trebuha stisne ob misli, da bo državo fural nekdanji visoki državni aparatčik-birokrat, ki se bo nenehno ukvarjal s plačami in sistemi plač v javnem sektorju. Mislem, koji kurac! On bi bil dober minister, ki bi pokril vse te birokratske svinjarije, da premier ima cajt za gospodarstvo in generiranje zakonodaje ki eliminira komunajzerizem iz sistema. Pod recimo strogo supervizijo pristnega liberala: Evo na primer, Janša vodi vlado, Grega združi par sedanjih jebivetrskih birokratski ministrstev za mešanje megle v enega in za dežurnega ideologa, ki ahta, da se birokracija ne razpase, mu Janša postavi Radota. hehe.

Ko semuljićevske ulicotacaške falange v času adventa y bogamy na vsak sneženi dan v letu 2012 takisto, pridejo ulicotacati, pošlje Janša tja Grega, da jim on razloži, da je bolje da gredo dam delat in drva za ogenj svojim babncam - vzdrževalkam ognja rihtat.

Link

Ni komentarjev: