petek, 21. oktober 2011

1408445 - resnica o SLS in tipičen slovenistanski odnos do podjetništva

V zapisnik prosim naj gre, da SLS ni desnica, pač pa šolski primer komunističnih trabantov. Trabanti so običajno bolj papeški od papeža samega, torej bolj komunistični od komunistov. Recimo, ko se je Slovenistanu pripetilo, da se je rdečetalibanska mafija medsebojno zlasala in je ortokomunist Semolič bil proti t.i "reformi" pokojninskega režima, ker mu ni bila dovolj radikalno-uravnilovska, so trabanti iz SLS priskočili "zdravemu jedru" kompartije na pomoč in bili za.

*(In seveda tudi SDS ni desnica, saj ima enako doktrino, ko gre za ključne zadeve, odnos do etatizma, ki ga napaja nacionalizem, ki producira gospodarsko ksenofobijo; do davkov, prispevkov...)

Btw, pri teh "inovacijah" parlamenta, gre za ekscese, ki dezauvirajo resnično naravo slovenskih politikov. Vseh v plemenski nazi-etatistični kolektiviteti.

Gre za patologijo hostilnega odnosa do zasebnega podjetništva, kar me ne preseneča. 99, 999999% slovenskih politikov je etatistov, ki jim je najbolj pri srcu državni kapitalizem in državno lastništvo.

Odkrito seveda številni ne priznajo, a slovenski politiki globoko v sebi, iskreno, imajo odklonilno stališče do zasebnih podjetij oz. točneje povedano, ljubša so jim "uspešna" državna in paradržavna. Pri čemer jim je v zasebnem sektorju najljubša oblika malih kooperantov državnih kolhozov, ki so od teh povsem odvisna.

Razen malih lokalnih oštarij in mesarij. Še raje pa osmic, hehe. A tudi te nikoli ne bodo cenili enako kot velike in po možnosti državne kolhoze, ki producirajo milijone ton poli salam in pivka piščančjih, ki so bojda narbolj všečne lisicam-majke mi sudija.

Kar zadeva prepoved ponovne ustanovitve podjetja nategunom, ki smetijo po sistemu s svojimi tange-frange nategunskimi podjemi, se bi lahko zgledovali po Avstriji, recimo.

Da ne izumljamo toplo vodo. A jebiga, tudi to ne bi utegnilo funkcionirati, saj naše zgledovanje po Avstriji lokalna distirtirana pamet običajno tako modificira, da se vse zjeba, recimo poglejmo dohodnino in prispevke. Klošarski davčni pragi in neokapičenost in voila, že imamo do neprepoznavnosti zmaličen "avstrijski izhodiščni vzorec". Rezultat? Komunistični talibaniziran in fašistoiden etatistični uravnilovski zmazek.

Da niti ne govorimo, da zakon sam ni dovolj. Normalno! Morali bi v celoti imeti vse kot Avstrija. Kar je že v domeni bratov Grimm. In bo tudi ostalo. Vse dokler je parlament poln talibanov. Talibanov boljševikov in talibanov njihovih trabantov in onih tretjih, ki žnjimi mirno in ubrano kohabitirajo v etatističnem ekosistemu rentarske in državno-sinekurne pameti.

Link

Ni komentarjev: