ponedeljek, 10. oktober 2011

1391121 - Miran77 in njegov esej o vsesplošni koristnosti Zorangutanove kandidature

Folk, chill out. Mislim, da vas ta mafijaški smeško iz Sereorcev spravi na take obrate, come on...

Jasno je, da nima šanse. Tole, kar smo videli v zadnjem mesecu dni, je bilo le za pokušino. V pravi kampanji pa se bo po njemu usulo toliko dreka, iz leve in desne, da se ne bo mogel sproti kopati ven. Naenkrat se bodo čudežno odprle do vrha natlačene omare, ki so bile skrbno zaklenjene zadnjih 10 let, in ven bodo prilomastili okostnjaki, da z Zokijem zaplešejo njegov zadnji politični ples.

Dobro je, da gre na volitve. Zakaj ? Predvsem zato, ker se je v zadnjih tednih nad njim navduševalo toliko senilnih starih NOB prdcev in drugih mentalnih imbecilov, od Kučana do Stanovnika, da bo njegov neizbežni poraz na volitvah istočasno tudi NJIHOV. Zadnji in dokončni. Tranzicijska levica bo z Jankovičem dokončno oplela, vključno z njenimi botri. Nič več ne bo, kot je bilo.

Kučan se je javno odrekel Pahorju in stavil vse, kar ima, na Jankoviča. Vse svoje razpoložljive sile iz F21 nomenklature bo usmeril v eno samo točko, v uspeh svojega novega čudežnega dečka. Zaslepljen bo s tem ciljem, angažiral bo vso svojo vojsko na enem samem bojnem polju - medtem pa sploh ne bo opazil, kako se mu bodo tiho in skoraj neopazno uprli njegovi bivši, a zdaj sramotno odvrženi protežiranci, Pahor, Golobič...

Stari je tokrat narobe ocenil situacijo. Nima več občutka za realnost, niti nima več tistega vpliva, kot ga je imel nekoč. In tokrat jih bo dobil po pički. Na prvi pogled zvita in oportunistična politična poteza se bo na koncu izkazala kot račun brez krčmarja. 

It all comes down to that: če pade Jankovič, pade Kučan, pade Tuerk, pade 65 let laži, pade F21, pade tranzicijska levica, pade posiljevanje pravne države, pade dogovorna ekonomija... Jankovič je pravzaprav vse, kar je F21 nomenklaturi še ostalo. Zadnje orožje. In ko se na volitvah izkaže, da je to orožje v 21. stoletju popolnoma nenevarno, da je izgubilo svojo moč, da smo Slovenci spregledali Matrico - bo to definitivni konec Kučanovine. Tole so zadnji dnevi neke ere. Zver je že smrtno ranjena in tole so njeni zadnji panični udarci.

Zaključimo torej s tem, enkrat za vselej.

Link


Ni komentarjev: