ponedeljek, 17. oktober 2011

1397012 - mafijski pomen botrstva pri Kučanu

Kakšna generacijska "raznožka". Kakšen generacijski prepad. Je temu potrebno še kaj dodati?

Ne, Maestro. Ne, nič ni potrebno dodati. Spet si napisal odličen prispevek. Gratulujem.

PS

Sicer pa "Svačiji kum - ničiji prijatelj" izvorno opisuje nekoga, ki bi rad bil H2O. Torej brez barve, vonja in okusa. Ne tič ne miš. V poslovnem smislu je to nekdo, ki bi rad igral z vsemi, ma do nikogar ne bi želel imeti nobenih obveznosti. V geopolitiki so to t.i. "nevtralne države".

Všeč mi je pa tudi tvoja interpretacija. Don Corleone je izustil točno takšno interpretacijo, ko je k njemu prišel oni pek/slaščičar al kva je bil, ko ga je Don okaral, "da še nikoli ni prišel se k njemu kot botru pokloniti, zdaj pa bi rad da Donovi ubijejo onega, ki je iznakazil pekovo hčero, ma "žal Don in Njegovi™ niso morilci", yeah right, še isti moment ko je pek pokliknil in kušnil Donovo roko, pa consigliereju naročil kdo naj fenta onega zlodeja, hehe.

Jap, v zvezi s Kučanom paše točno ta mafijski pomen botrovstva oz. "kumstva" in prijateljstva. To je beštija, ki je v nekem momentu bila pripravljena prodati celoten lastni narod, pa je drukala, da se mirno uklonimo kadijevićem in podobnim komunističnim spakam. Da o posameznikih, ki si jih naštel niti ne govorimo, oni so bili soudeležene žrtve powerplaya. V tem smislu je Kučan enaka beštija kot Tito. Brozek je v Moskvi dal hladnokrvno pobiti vse ki so mu bili potencialna konkurenca.

Link

Ni komentarjev: