ponedeljek, 17. oktober 2011

1400841 - od purinolija: zahvaljujoč strahotam neoliberalizma ima Češka že predkrizno brezposelnost

To je lep dokaz, kam pripeljejo strahote neoliberalizma. Ljudje v CZ so sicer vedno bogatejši (kljub krizi), delajo, kasirajo, živijo vedno bolje, vendar jim to nič ne pomaga, ker se med njimi redijo tudi tipi, ki so še bogatejši. Pa niso bankirji ampak navadni podjetniki.

To je pa prava katastrofa, ki jo bodo še dolgo čutili. Bogatenje je huda bolezen, zelo nalezljiva in mimogrede se lahko naciji zgodi, da bodo ljudje tudi v povprečju bogati, kot kaki degenerirani Švicarji.

Tule v Dementiostanu smo bolj pravični. Ne moti nas, če peščica maziljencev pokrade nekaj milijard. Kaj pa je nekaj šrota v narodovem telesu? Saj ga imajo vsi narodi. Moti nas, če se preostalih 99+% razsloji. E, to pa ne bo šlo. Zakaj naj bi imel inženir večjo plačo od penzije pomočnika narodnega heroja? Dolžnost družboslovcev je, da to preprečijo in taborijo pred lokalno "borzo" (he he, borza v LJ??? Oksimoron). In strašijo neumni folk z maskami na ksihtih, pa sem pa tja zažgejo kakemu Janezu avto in pokradejo nekaj toalet papirja in čokolina iz kake štacune, ki jim je na poti. 

Tuje hočemo, svoje ne damo !!

Link


Ni komentarjev: