ponedeljek, 10. oktober 2011

1392179 - Miran77 o verjetno še enem, tokrat Virantovem, "novoobraznem" "nestranskarskem" "gibanju"

Jao...želeli so nove obraze. Zdaj pa zgleda, da bodo dobili naslednje:

- minimalno 8 drobnjakarskih strančic v parlamentu, v povprečju z 8% glasov
- mučna in dooolga koalicijska pogajanja (Pucko varianta ?)
- toksično in nevzdržno vladno koalicijo, v kateri bodo obskurne strančice držale za jajca celo državo (smo že pozabli na KGB ?)

Če bi bila Slovenija zrela demokracija, bi SDS decembra enostavno sprašil rit SD-ju, in to bi blo to. Zlahka bi se vzpostavila močna parlamentarna večina in oblikovala vlada. V parlamentu bi se ohranile 3 ali 4 stranke, od tega bi bile v koaliciji največ 2, ki pa bi imele zadosten mandat za izvedbo reform.

Ker pa Slovenija ni zrela demokracija, ampak zabita alpska Albanija, bomo naslednja dva meseca bučno zganjali cirkus in ustanavljali stranke po tekočem traku, slavili svoje "nove obraze", žrli predvolilni golaž in žolčno navijali za "naše", katerikoli že bodo... Nakar se bomo 5. decembra zbudili z mačkom. 5. decembra bomo videli, da smo še enkrat, tudi če tega zavestno nismo hoteli, SPET izvolili parlament, v katerem bo vsaka strančica besno vlekla vsaka na svojo stran, v katerem bodo razni Desusi in LDSi s svojimi 5% podpore držali v rokah najbolj dragocene pogajalske žetone, v katerem se spet ne bo vedelo, kdo pije in kdo plača.

No, pa na zdravje. Hoteli ste cirkus, imejte ga.

Link

Ni komentarjev: