četrtek, 2. december 2010

1010332 - o domnevni pokojninski "luknji"

[bc123a]
pokojninskega denarja ni noben zapravil. penzionisti so ga pozrli.
ljudem, ki klatijo taksne, bi trebalo vzeti volilno pravico, ker nimajo pravice odlocati o sistemu, katerega ne poznajo.

Ajd BiSi, lepo te prosim, ne sviraj mi ga tu s to dijabolično teorijo, ker te bo lahko fino sram, kajti ta nebuloza v celoti sloni na nikoli argumentirani komunajzarski agitprop demagogiji. A ti pa kao veš koliko je v zadnjih 20 letih bilo kontribuirano v PAYGo , koliko je iz PAYGo bilo izplačano za zares The Pokojnine pokojnine, upravičeno 1:1 skladno kontribucijam in koliko za razne nezaslužene rente, ki ne sodijo tja in celo osebam, ki sploh ne sodijo tja v PAYGo. Ker so jih tja pač povsem umetno podtaknili.

Jaz trdim nasprotno in to zato ker: (1) Imamo okapičena izplačila in neokapičene kontribucije, ergo to lahko proizvede samo plus; ker so plače zadnjih 20 let dramatično višje od plač onih, ki so kontribuirali med letom 1950 in 1992, torej je onim, ki so takrat kontribuirali, bilo zasegano manj, pa so tudi njih rentice primerno bedne, (3) Kontributorjev je bistveno več kot uživalcev, zmnožek števila le teh s povprečno pokojnino pa da integral, ki je s faktorjem manjši od zmnožka števila kontributorjev s povprečno kontribucijo. Ergo, ni varijante, da bi imeli en sam dan manjko. Lahko pa prelivaš netransparentno pa daš zemonskemu klanu, recimo, sinekurcem, ipd, ma oba veva, da temeljem tega ne smemo reči da PAYGo ni samo-zadosten in da so ga "pokurili" pravi upokojenci-kontributorji.

Nekaj ćelenđof ti postavim:

Ćelenđ prvi: Razlika Izplačano minus vplačano na kontu PAYGo, v recentnih 20 letih je v totalu močno pozitivna.

Ćelenđ drugi: Razlika je še bolj pozitivna, če iz izplačane vsote eliminiramo, tja po komunistih namerno podtaknjene socialne transferje in nezaslužene rente maziljencev režima.

Ćelenđ tretji: Razlika je še večja, če na plus stran dodamo namerno nedodano celotno premoženje, ki ga je kamarilja namerno podržavila in ali vrgla v slinaste gobce rdečekhmerskih tajkunskih klepto-plenilcev, da ga zverinsko pokradejo. Ta premoženje je iz naslova de facto ustvarjenega t.i. "družbenega premoženja", ki je v pomembnem in zelo otipljivem delu bilo tolikšno tudi zato, ker so plače in kontribucije aktivnega delovnega plebsa bile namerno po dekretu umetno nizke.

No zdaj pa ti meni izvoli argumentirati kako in na temelju česa veš, da je tekoča bilanca sploh bila negativna oz. bolj kot to, da bi bila negativna, če bi vpoštevali kar pišem v mojih treh ćelenđih tebi.

Tudi drugi, ki delite mnenje BiSija ste seveda toplo vabljeni, da me razsvetlite.

Hint: Če jaz iz vaše plače naredim nasilno eksproprijacijo 1000 EUR mesečno za plačilo rentic mojih maziljencev, potem vam pa dobrodušno, benevolentno, blagovolim "doplačati 230 EUR iz mojega proračuna", da lahko preživite svoje člane družine, pa vam celo še arogantno očitam da ste nesposobni, vas to spominja na kaj v zgodbi o slovenistanskem PAYGo? Vprašanje je seveda zgolj retorično.

Link

Ni komentarjev: