nedelja, 12. december 2010

1022869 - kratka zgodovina tajkunjenja - posebej za Diklićko

[zarjarosa]
Kdo je Hribarjevi še to natvezil: Janša kriv za tajkunizacijo, ker so se manažerji bali, da jih bo zamenjal! Groza, kaj poslušamo že par let, tu pa še od Hribarjeve!

Da se razumemo, njena izjava je ekvivalent na primer tem izjavam: 

(1) Lopovi, ki so sicer ljudstvu s pomočjo mize socialne sramote in davko-paradavčnih ponzijevskih diskriminacijsko-aparthaidskih neofevdalnih shem uzurpirali in mu kradli že 14@45, so se revčki zbali, da jim bosta Bajuk in Janša, kao z zamenjavo z mesta dorektorja, preprečila rdeče marifetluke iz asortimana "zakonite kraje, ki svinjariaj ej pregonljiv kriminal pa kao ni", tipa recimo prodaje podjetja, ali deleža po treh letih brez davka, kar pomeni akumulacija dobička potem pa izplačilo neobdavčeno, ko so enkrat poprihvatizirali, ter kraj z utajami davkov in nefer obdavčitvijo, ter samimi krajami podjetij preko razvrednotenaj pri cenitvah ipd.
Zato da so pohiteli pač hitro "kolektirati" vse, kar so kot rdeče veveričke prej zagrebli oz. reče se "parkiralI" in "s pomočjo kreativnega knjigovodstva od obdavčitve poskrili malo tu malo na Gibraltarju alpa Cipru, ki ej emd našimi rdečimi khmeri zelo popularen. Tudi Vijetnam je popularen in Kitajska takisto.
Da bratovščine iz bank niti ne omenjam: Kar je tovarišici Spomenki vse kao razumljivo in tolerabilno. Kriv je pač edino Janša, ker je "talasao" pa s tem tovarišem, ki so v klepto-kloaki plavali, čist po nepotrebnem dvigoval drek v nos.

alpa to:

(2) Posiljevalec, ki je doma posiljeval hčerko 14@45 se je ustrašil, da u bosta Janša in Bajuk poslej odredila izselitev in prepoved približevanja, torej je obstajala možnost da mu preprečita nadalejvanje posiljevanja, pa je naglo, čeznočno takorekoč postal morilec po Janševi krivdi in je hčerko zadavil. Za tragični dogodek je seveda kriva srepa "desnica".

In tako naprej. 

Skratka, tovarišica Hribarjeva je polna krščanskega razumevanja do lopovksih tovarišev iz njej simaptičnega kvazi levega bloka, zato bruha ogenj na domnevno desni blok, češ toti Janša jim nea bi smel preprečevati kraje, posilstva in podobno, saj so reveži plašni pa se hitro ustrašijo in polej iž njih nastanejo namesto lepih rdečih metuljčkof, kar neoliberalni tajkuni. Ako jih novinarji ufate z ročičkami v medu, ako ne, ostanejo vsaj prelepe rdeče gosenice.

Diklićka, Diklićka, kaj je pa s 30 taužent Murglbabinih razbojnikov, ki so potajkunili že v prvih štiriindvajsetih urah davnega leta osorej, ko je tvoj ljubi tovariš Drnovšek in njegova kamarilja v veselje in po liniji Murglbabine murgljske prelature, ki je izdala tajno encikliko "Bodi domači slovenski lastnik na silo in brez lastnega kapitala" - s krajo torej, bi rekel tovariš Maks Majnikar, kanede, speljala prihvatizacijo in nevideno žepotrpanje. 

Pisalo se je leto 1992 in 1993, tovarišica Diklić in najkasneje leto 1994, ne pa 2004, kali si ostarela pa malo pozabila? Kaj sta pa tvoj rdeči satrudnjik German in tvoj rdeči zemljak Janković. A ona dva sta pa prihvatizacijski Mati Tereza in Ghandi, al ka? Kali nista ona dva tudi tajkuna? Al sta vse kar imata zaslužila na prelepe modre oke oz. zaradi oboževanja modrih ok, al kak?

Link

Ni komentarjev: