ponedeljek, 27. december 2010

1040666 - genialno raztrgan pamflet tovarišice Diklić - Hribarjeve

Auuuuuuu!

Pred davnimi leti, ko sem se žnjenimi "modrostmi" šele pričel srečevati, sem v vsaki šank debati za vsaj par Spomenkinih umotvorov debato previdno pričenjal, z ugibanjem, s sintagmo, "najbrž pri tem gre za..." .

Danes , po tolikih Spomenkinih eskapadah, danes ko smo nekateri, ki jo dalj časa beremo, že davno onkraj časovne točke, na kateri se je Spomenka pričela ponavljati, ni ostalo skoraj nič, kar bi lahko pospremil s takšnim dvomom.

Spomenka je danes odprta knjiga - bukvar z velikimi, enostavno berljivimi bukvami.

Eskapada števila 728 za Božič 2010, točneje za državni praznik, je zgolj neke vrste retrospektiva njenega opusa.

Tistim mlajšim, ali tistim manj poučenim, ki so pametnejši od mene in Spomenkinih zmazkov preprosto ne berejo, ker so spričo ultraškega relativizerstva in misinterpretacij brez vsake vrednosti, naj razodenem, da se je Spomenka tokrat še posebej potrudila, kar razodeva kakšno je razpoloženje na ekstremu lindasindromskega pola slovenske politike, ki si obupno prizadeva zanikati svojo pripadnost ekstremnemu komunajzerizmu, hkrati tuleč o "vrednotah", ki so v bistvu orto-komunajzarske "vrednote", točneje, njihove slavne "tekovine" krvavega prevrata izpred davnih 65 let, ponovljenega, ravno zahvaljujoč Spomenki in spomenkam demosovskim inim tudi leta 1992.

Samo zato, da bodo eventuelno zainteresirani vedno novi rodovi forumašev lahko doumeli o čem najavlja ta ženička-bojda publicistka, bom malo pokomentiral, čeprav se mi v bistvu ne da, ker je tokrat nagrmadila res celoten svoj opus ideološkega treša, ki druži cca 550 taužent takšnih kot je ona v tej naši politično zblojeni deželici.

Naj začnem s: Spomenkina "uravnoteženost" je fejk. In za nacijo pogubna! Amen.

Preden pričnem s komentarjem, za one ki o Spomenki ne vedo veliko in se jim niti ne da brati njenih dijabolizmov, naj povem, da se meni Spomenka v bistvu v seštevku pod črto smili, saj gre za figuro, ki je, tako kot sama tu pove davnega leta 1979 vstopila v javni medijski prostor z nekim komentarjem močno podobnim vsem njenim kasnejšim umotvorom, člankom, ki je bil v bistvu predvsem orto relativizerski, kejr je tovarišia Spomenka po svoji stari navadi udrihala malo po komunizmu oz. komunističnemu enoumju, kakor ga ona vidi, in veliko bolj po RKC, kar je njena obsesija od pamtiveka. Udbaške oblasti seveda za tovrsto "uravnoteženost", hehe, niso imele posluha, pa je Spomenka po nesreči postala nekšen "oporečnik", ki to ni. 
Disident by accident, hehe.

In ker so udbaši premetali pisarno njene frendice, po komunistih orto maziljene Mance Košir, takratni komsomolci, današnji oblastniki v SLO, so jo pa sesuvali v Tribuni, Spomenka bojda več mesecev nea je mogla spat.

Zaradi česar jo bo kakšen bodočih papežev prav gotovo dal beatificirati, mučenico našo veliko. Tisti, ki bodo po njej imeli god, bodo v koledarju iskali "Sveta Spomenka, mučenica in zaščitnica komunistov".

No jaz ji zelo rad verjamem, da so enoumnosti zavezani komsomolci, sploh pa udbaške falange zajebane beštije, da se bi človek žnjimi moral ukvarjati. 

Za lažjo orijentacijo bom uporabil staro shamansko forumsko metodo "na citat s komentarjem", hehe.

Pred 31 leti sem za tedanji Teleks napisala članek z zgornjim naslovom. Že takrat ni šlo za vrednote kot take, temveč za boj za prevlado enih "vrednot" nad drugimi. Cerkvenih "vrednot" nad komunističnimi. Prvi so se sklicevali na papeža, drugi na Marxa, bolje na marksizem.

Evo, v tem odstavku je skoncentirana celotna Spomenka. El Spomenka Diklicioso Hribarigno Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha. 

Ona si je zabila v glavo, da sta dva slovenska pola Kompartija in RKC in ko si je tako določila okvir in bojišče, se je na tej platformi lotila relativiziranja, na katerem sloni ves njen virtualni univerzum, ki ga vidi samo ona.

Zaman boste Spomenki razlagali, da leta 1979 Kompartija in RKC v SLO nista bila niti v sanjah po oblastni moči in poziciji kakšna bogendaj partnerja v delitvi oblasti, zaman ji boste razlagali, da je takšno relativiziranje v bistvu usluga Kompartiji, Spomenka lajna svojo virtualno mantro naprej, da pa je to ponavljanje zanimivo, vpelje Spomenka kasneje na oder "strašnega hrusta Janšo", ki da ogroža celotno galaksijo Mlečna cesta in s stisnjeno pestjo rjove zato naša Spomenka Orleanka "Ustavite desnico". 

Ni ji mar, da Slovenija de facto, sodeč tako po videnih politpraksah, a bogami tudi po proklamiranih politdoktrinah vseh igralcev, desnice v bistvu nima, ona vrti in oplaja svoj virtulani univerzum naprej, konstruira in dograjuje ta svoj paralelni univerzum, ki zakrije in prekrije pravi konflikt, pravo polarizacijo Slovenije, katere Spomenka žal bodisi ne uspeva videti, bodisi noče videti ali ji je iz globine njenih zablod od znotraj nje same zaradi ideološke izpranosti "naročeno", da ga naj ne vidi. In ji je lepo, hehe.

Ali - kakor je ob ustanovitvi nove neveteranske organizacije dejal njen izvoljeni predsednik: "Trdim, da kdor ni protikomunist, ni demokrat." To drži - če se zedinimo, kaj je mišljeno pod "komunizmom". Če je mišljen komunistični sistem, se strinjam: enopartijska diktatura in večpartijski, demokratični sistem se izključujeta. Kdor bi zagovarjal komunistični sistem, ne bi mogel biti hkrati za demokracijo kot večstrankarski sistem. Toda pri nas imamo zdaj večstrankarski, parlamentarni, demokratični sistem; komunizma v tem smislu ni več!

Evo, tu imamo še eno ilustracijo kaj je dejanski glavni problem s Spomenko.
Ona bi rada bila kirurško natančna ko gre za antikomunizem.
Pri čemer terja da se zedinimo, da v Sloveniji "imamo zdaj večstrankarski, parlamentarni, demokratični sistem; ter da komunizma v tem smislu ni več".

Kar seveda, vemo da de facto ne drži. Ker so si protagonisti in nosilci komunizma po Spomenkini definiciji, ravno s Spomenkino pomočjo prigrabili oblast in znova reimplementirali komunizem, kakor ga Spomenka definira, pa eto naše večstrankarstvo ni pravo, ampak je de facto fejk, ker je Spomenki najljubša "Leva-na-sredini" zgolj derivatni konglomerat frakcij KPS sestavljenih iz dobesedno istih ljudi in njihovega že partijskega podmladka, ki jim NjihovaSvoja SLS priskoči na pomoč vsakič ko gre za nokte. Tudi zato ne, ker imamo klepto-partitokracijo in ne demokracijo. 

A nadvse in predvsem zato, ker imamo iste ljudi, z isto ideologijo (kateri pripada tudi Spomenka!), isto doktrino, istimi cilji še naprej na oblasti, pa eto te ljudje tudi na matriki formalnega pluralizma, magari s pomočjo spečih krtov, Pucko jim materino, dosežejo efekte enake enopartijskemu sistemu; ker te ljudje magari z davki-paradavki dosežejo enake efekte , kot so ji s kompartijsko-dekretno uranvilovko, itd.

Vsega tega Spomenka bodisi ne vidi bodisi ni sposobna videti, bodisi noče videti. A terja da se "zedinimo" o tem kaj imamo. Ker ona eto ne prenese antikomunizma, ki bi uteghnil biti ad hominem, ad personam ad Kučanum, ad Spomenkum, itd...

Saj ne, da bi ji človek ne pritrdil, da demokracija ne bi bila, če se bi antikomunisti šli na primer pogromaški revanšistični linč komunistov.

A vsi vemo, da Spomenka topogledno konstruira povsem neobstoječo virtualno zgobo o linču, ki ga ni, krili z ročicami in piha na hladno. Eto, njo skrbi za komuniste, čeprav so še naprej ogroženi antikomunisti. Zato so ravnanja Spomenke prozorno pro-komunistična, čeprav se jih ona trudi zavijati v celofan in kičaste zlate papirčke relativizma in kvazi-uravnovešanja, kot bi bila najmanj Mati Tereza, če ne celo Marija Mati Božja.

Njo skrbi kao za Kučana, da se mu ne bi kaj zgodilo, a preganjan je Janša. 

Njo skrbi za komuniste, torej golobiče, anderliče, rope, mramorje, itd, ki so bili na vrhu oblasti, ko se je po državi plenilo do bibličnih razsežnosti, a plave kuverte dobivata Janša in Popovič, in to zato, ker bojda obstaja sum, da je na neznanem kraju, neznanega dne, od neznanih oseb, na neznan način...itd...

Njo skrbi za svetlike in pahorje in se še naprej zaletava v svoje donkihotovske mline na veter, medtem ko jo nič ne skrbi za mlade šolane in srednje stare šolane in vse veščinsko opremljene Slovence, ki imajo po logiki njenih svetlikov in pahorjev in kučanov status "bogatih prešičev", pa se jih po logiki njene preljube kao levice sme izžemati, reketariti, nasilno uravnavati, davčno diskriminirati, skratka sistematično zasužnjati. Ne, na to temo Spomenka ne zna biti polit-angažirana. Ona si misli, da črta polarizacije v SLO poteka po njeni črti ne-spravljenosti, pa bi ona vedno znova malo relativizersko spravljala Slovence.

Njo kao skrbi za Kučana, a tudi sama vsake toliko malo namiguje in spletkari o nečem kar vemo, da je potekalo na ravni države, države katere vrh oblasti sta v času šverca z orožjem Janša in Kučan bila oba enako, oba involvirana,tako kto je involvian Putin in Obama in stotien drugih državnikov držav, ki trgujejo z orožjem. Za Janšo se njej zdi normalno da se ga izpostavi in demonizira in blati v zvezi z orožjem, za Kučana pa ne, to bi bil antikomunizem na osebni ravni, ki ga Spomenka seveda ne prenese in ne dopušča.

In ker ga ni več, je pozivanje na boj proti komunizmu lahko le pozivanje na boj proti ljudem, ki so bili, ali so po prepričanju še vedno - komunisti.

Evo, to so Spomenkini salto-mortale konstrukti. Ne, Spomenka, to lahko postane bolj proti ljudem le, če "ljudje", beri kučani, ropi, anderliči, potrči,...insistirajo še naprej na istih nasilno-uravnilovskih boljševiških doktrinah, istih dachau-procesom podobnih preganjanjih opozicije, če branijo klavce, če grozijo naciji, itd. kar je še takih praks danes živih v Sloveniji. Če insistirajo in če so to implementirali in se s tem identificirjajo in nam s pasjih procesij grozijo vsako leto, in odlikujejo udbaše, potem so sami izbrali biti "komunizem". Je tako? je. 

Če Kučan s svojo komunsitično doktrino pod roko odkoraka na smetišče zgodovine se proti njemu osebno nihče ne bo boril, če pa srdito insistira na lopovskem zajedaslko-rentarskem eksporprijacijskem komunizmu, kar on insistira, potem se med prizadevanjem za demontažo tega zlodejskega zajedalskega sistema utegne zgoditi, da se Kučan oz. gardijanka Spomenka namesto njega počutita naciljane. A to je zgolj stvar percepcije. Kajti v Sloveniji ni še nihče niti verbalno, kaj šele fizično grozil, kaj šele napadal komuniste.

In četudi so - v večstrankarskem sistemu, nimajo enake vloge in moči kot v komunističnem (enostrankarskem) sistemu.

Auuuuu! No šit Šerlok! A zdaj bi mi to naj verjeli, ker je Spomenka tako rekla. Še več moči imajo in to podtalno. Kar je še bolj nevarno. Ker je to definicija mafijske moči.

Zato je načelni boj proti njim nelegitimen - to pa seveda ne izključuje tudi sodnega pregona tistih komunistov, ki so česa dokazano krivi! Krivda je vedno osebna. Toda, kdor počez zagovarja protikomunizem, opravičuje, hote ali nehote, tudi krvavi protikomunistični boj med vojno.

Evo, pa je spet in končno izdavila. Nelegitimen je kdor je proti Kučanu. Oz. točneje, kdor je proti kučanovskim zlodelom. Ker, roko na srce koga boli kurac za Kučana osebno. Ljudi zanima samo, da bi jim kučani nehali krasti in s pomočjo državnega represivnega aparata zasegati dohodek, beri premoženje.

In Spomenak si domišlja, da smo opravili z neobsojenimi morilci že s tem ko je oan izrekal znano nategunsko frazo "če je kdo kriv, ga anj obsodijo": WTF? Normalno, da je nekdo kriv, če pa imamo stotine tisočev trupel morilca pa kao nobenega. Spomenka pa namesto "poiščimo morilce" vpije "ustavimo desnico, [ker grdo gleda morilce]!" In Demosovo oblast tudi uradno preda nazaj v roke komunistom, med katerimi so prav gotovo tudi morilci in gardijani morilcev. Grejt sakses!

Da ne rečem, da je škandalozno že to, da Spomenka terja posebno izjasnjevanje ravno v zvezi s komunisti. Kaj pa boj proti "desnici"? Kaj pa bojni vzklik "Ustavite desnico!"? Je to legitimno, Spomenka? Kaj pa če bi Spomenka naslendjih 31 let svojega publicističnega delovanja posvetila insistrianju da se naj vsi Slovenci opredelimo do "boja proti liberalcem". Da malo vidimo če je to legitimno.

Naj Spomenki nekdo razloži, da je komunist oseba, ki odkrito zagovarja posiljevanje nacije v formi odvzema premoženja. In je s stališča zlodejstva nekšna paralela posiljevalcu recimo otrok. Odkod Spomenki ideja, da bo ona naciji nažirala, da je antipedofilstvo recimo nelegitimno, če se nanaša na konkretne pedofile?

Kaj pa če bi Spomenka Ambicioznovič raje pedofilom in lopovom, beri komunistom šla nažirat, da naj nehajo s svojimi zlodeli, namesto da ostalim pripadnikom družbe pridiga o tem, da so nelegitimni, ker ne marajo pedofilije in komunizma in tudi ne protagonistov - pedofilov in komunistov.

Kajti če se bi njihova zlodela nehala oz. kako eliminirala iz vsakdana, nihče več na njih niti pomislil ne bi, kanede? Ker razen Spomenki, komunisti nikomur drugemu v resnici niso center sveta. Ona si samo lahko v svojih mokrih sanjah sanja, da so antikomunistom komunisti nekšen fokus in obsesija. 

Niso, Spomenka, niso! Zrihtaj nam dobro vilo, ki bo komunistična lopovska zlodela in komuniste odplaknila s scene, zakonov, uredb, ureditve in iz naših življenj vobče in videla boš, da jih nič ne pogrešamo in da nam nič niso niti margina, kaj šele center in fokus, jebenti!

Protikomunizem v miru in medvojni protikomunizem s podporo okupatorja - to nista primerljiva "protikomunizma", da bi ju lahko spravljal na isti etični imenovalec! (Ne trdim, da tako misli in ravna g. Oman - toda to zakrivanje njunih razlik hote počnejo številni drugi!)

Protikomunizem je tako kot protipedofilstvo vedno upravičen. Kajti če komunist hoče meni odvzeti rezultate mojega dela, me zreducirati na odvisnega fevdalnega podložnika, me sistematično zasužnjiti, nasilno s pomočjo uzurpirane državne represije, sem upravičen do protikomunizma. Amen!

Spomenka namerno enači antikomunistična medvojna ravnanja fašistov-okupatorjev do fašistov-komunistov, ki so bila pač fašistična in nasilna, krvavo nasilna, z antikomunizmom od komunustov-fašistov zlorabljanih državljanov Slovenije.
Skratka, Spomenka namerno grobo relativizira in zavaja.

Ne, Spomenka, ne boš nas nategnila! Mi, nad katerimi komunisti-fašisti izvajajo nenehno-potekajočo nasilno eksproprijacijo prihodkov-premoženja in kratenje svobode in svoboščin, imamo pravico do svojega antikomunizma, fašisti-okupatorji, ki so želeli s komunisti-fašisti opraviti s fizično eksterminacijo vzdolž svojih isprijenih antičloveških fašističnih mafijskih agend, podobnih agendam njhovih bratov mafiozov komunistov in hrkati fašistov, ki so žnjimi bili v bratovščini do začetka ww2, pa so prakticiali nesprejemljivo formo antikomnizma, pa eto logično do tega niso bili upravičeni.

Simpl ko pasulj. One size does kot fit all.

Še bolj čudno je, da so za "komuniste" razglašeni tisti, ki so se sami bojevali - bolje rečeno: so si prizadevali - za odpravo enopartijskega (komunističnega) sistema ali še huje: da so deležni očitka o komunizmu ljudje, ki nikoli niso bili člani Zveze komunistov in celo po svojem svetovnem nazoru niso blizu komunizma in/ali so se prav posebej upirali komunističnemu sistemu! Še bolj čudno je, da take očitke delijo tisti, ki jih tedaj, ko je res šlo za upiranje enopartijskemu sistemu in za prizadevanje za demokracijo, ni bilo slišati. Pa ne zato, ker bi bili premladi, ampak zato, ker so previdno molčali. Najbolj čudno pa je, da so celo nekateri nekdanji komunisti, ki so v svojem času celo preganjali "neprimerne komuniste", danes med najglasnejšimi protikomunisti!

Ja, Spomenka, dojeti boš morala, da celotnega naroda ni moč tak simpl nategniti. 

Kajti "You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time", kanede Spomenka? In "If it walks like a duck, quacks like a duck, looks like a duck, it must be a duck", kaneda Spomenka?

A misliš, da če enkdo na verbalni ravni, tak kot ti neki motovili, da bodo kar vsi ljudje pohlevno sprejeli njegovo demagogijo?

Ravno to, Spomenka je dokaz, da je slovenski antikomunizem naperjen proti vsebini komunističnih doktrin in ne osebam. Folk pač prepozna komunisitčno vsebino in vi se zaman trudite žlobudrati, da recimo Kresalova nikoli ni bila v KPS. 

Ona je komunistka, ker hodi na pasje procesije naciji groziti, da ne da tekovin, "vrednot" takorekoč in zato, ker srdito insistira na komunistični eksproprijaciji premoženja. Amen. 

To je najgroblja simplificirana definicija in kriterij za detekcijo komunista in komunizma, ne pa nekšno pačenja kamarilje, češ zdaj nismo več ZLSD oz. ZKS oz. KPS, pač pa leva-na-sredini. Yeahh, right"!

In ja Spomenka, mene so nekoč v prejšnjem režimu stari preprosti ljudje podučili: Kdor v tem fašisto-komunisitčnem režimu sme pisati kritično v medijih pod svojim polnim imenom, je prav zagotovo maziljenec režima.

In evo, sama si si odgovorila koliko demokracije imamo mi danes, če pa je še vedno večina ljudi "raje previdno tiho". Še vendo smete brez neprijetnosti pod svojim polnim imenom pisati samo vi - maziljenci, protežiranci komunisto-fašističnega režima, ki ste režimu sprejemljivi zato, ker ste sponatano, hehe, "uravnoteženi" oz. relativizerski in simpatično popenite na vsak antikomunizem. hehe.

Pozivanje k varovanju (katerihkoli) vrednot je pozivanje na ideološki boj, na boj za "vrednote", boj pa ipso facto pomeni izključevanje tistih, ki v te "vrednote" (beri: interpretacijo dogajanja!) ne privolijo in so (naj bi bili!) zato "nemoralni", vredni vseh mogočih očitkov, zasramovanja, odrekanja zaslug, če jih imajo ...

Vendar pa ne gre spregledati, da ima takšno prizadevanje za "vrednote" svoj realni vzrok! V primeru boja za ohranjanje vrednot NOB je realni vzrok v tem, da nasprotniki komunizma hkrati z njim zanikajo tudi pomen samega narodnoosvobodilnega boja.

Malo morgen. To je konstrukt, ki hoče ustvariti podstat za demonizacijo onih ki so antikomunisti. Onih, ki komunističnim "vrednotam" rečejo to kar so - institucionalizirani lopovluk.

Jaz poznam stotine antikomunistov, pa noben ni proti osvobodilnem boju, kolikor ga je bilo med ww2. Niti eden! Vsi so pa proti komunizmu (beri - proti najhujši obliki fašizma!) in izprijenosti komunistov.

Toda - namesto da bi se bojevniki za vrednote NOB odrekli revoluciji (jo obsodili), ki onečašča sam narodnoosvobodilni boj, se bojujejo za ohranitev "vrednot" NOB, skupaj z revolucijo; tudi revolucija naj bi bila čista (no, kakšna napaka, pač!). Se pravi: dejansko dostojanstvo in pomen narodnoosvobodilnega boja ideologizirajo v "vrednoto", ki naj obvelja v političnem boju za "Resnico".

Točno tako. Tudi danes hodijo na pasje procesije in od tam grozijo celi naciji o tem, da se bodo bojevali za svoje klavske "vrednote".

Podobno je žal tudi pri "ohranjanju vrednot osamosvojitve" - tudi tukaj ima težnja po ohranjanju "čiste" resnice osamosvajanja svoj realni vzrok. Gre za permanentno težnjo levice, da bi čim bolj zmanjšala vlogo Demosa...

Do tu drži...

(takratne desnice - čeprav je imel Demos znotraj sebe razpon od leve sredine do skrajne desnice) pri osamosvajanju.

My ass! Demos je, to se sedaj vidi, bil desnica prestreljena s komunističnimi krti, ki so Demos imeli nalogo držati pod nadzorom. Pika!

Najbolj plastično se je brisanje, pravzaprav izguba zgodovinskega spomina, pokazalo letos na plakatu, ki naj bi simboliziral plebiscit oziroma 20. obletnico plebiscita. Na njem je stisnjena pest, rdeča, kakor od krvi.

Odlično! Ja, to je komunistična provokacija, ki je povsem iste vrste dogodek kot odlikovanje Ertla. Komunisti pač mislijo, da je po dvajsetih letih čas, da se nehajo pretvarjati in da odkrito udarijo, ter povsem demontirajo vse, kar je naredilo te naše bedne minimalne odklone od prejšnje inkarnacije komunističnega sistema oz. režima.

In tako se vrti ta naš državljanski spor: drug drugemu nismo pripravljeni priznati zaslug, ko še prej nismo pripravljeni pomesti pred svojim pragom. V primeru Demosa oziroma "boja za vrednote osamosvajanja": ni videti pripravljenosti priznati, da je k pozitivnemu rezultatu plebiscita pripomogla tudi tedanja opozicija. In da je prav protikomunistični boj (celo znotraj samega Demosa, kar se je kazalo v odnosu desnih radikalcev do ljudi, ki so bili sami v "špici" prizadevanja za konec komunističnega sistema) notranje "razžrl" sam Demos, da se je moral ukiniti sam!

Ehh, Spomenka, Demos ste ukinili rdeči krti, kar samo zase ne bi bilo pomembno, če pri tem ne bi oblast dobesedno še uradno izročil nazaj v roke komunistov.

In ja, še to, zaslug komunistov za osamosovjitev ni bilo, razen da so jo do zadnjega obstruirali kolikor so mogli, a da ne sprovocirajo narodov bes. Get over it, školjči in kučani so bili do zadnjega proti! Oni so od takrat do sedaj osamosvojitelje zgolj kriminalizirali. To so njihove zasluge.

Ker nismo (namreč libertarni del Demosa) hoteli nadaljevati logike prejšnjega sistema! ...

Evo tu se neha. Kakšni libertini, jebenti? Vi, ki se imenujete za libertine ste bili rdeči krti v Demosu, tujek in nič več kot to. Ki seveda, ni zdržal dolgo to svoje pretvarjanje! 

Oni drugi, ki so veljali za desnico, so bodisi ves čas bili odkriti krščanski-socialisti, ali pa so se kasneje, ko so leta 2004 prišli za en madnat na oblastno poziciji, dezauvirali za levičarje/socialiste v vsem kar je krucialno za nacijo. 

Skratka, Demos je bil imel razpon leva-sredina (krščanski socialisti), še bolj levi socialni-demokrati (Janša) do ultra ekstremne komunajzerije (Spomenka in društvo gardijanov komunistov in komunizma pred izmišljeno in namišljeno desnico, ki je prav tako namišljeno bila kao revanšistična.

Spomenka Hribar je publicistka.

Yeahh, right, whatever!

Link


Ni komentarjev: