sreda, 15. december 2010

1026884 - zakaj je pokojninska reforma napačna in pravzaprav rop

[MirjanaND]
Folk, jaz vas prav nič ne razumem. Z vsem dolžnim spoštovanjem - ta vlada ga odločno preveč s..., vprašanje, če bodo mandat uspeli izpeljati do konca, ampak to še ne pomeni, da je pa čisto vse zanič. Dejstvo je, da ima že danes večina EU držav daljšo delovno dobo kot mi. Dejstvo je, da se prebivalstvo stara in da v penziji preživimo čedalje več časa. Dejstvo je, da se kot narod staramo - a propo je čedalje manj tistih, ki vplačujejo v pokojninsko blagajno in čedalje več tistih, ki bi radi iz nje nekaj dobili. Also? Osnovna matematika pove, da je treba obstoječi sistem spremenit, če ne jutri, pojutrišnjem nihče ne bo dobil nič ali pa zelo malo. Kaj zdaj tu ni jasno?

Mirjana,

Ti nas ne razumeš, ker se nisi potrudila razumeti bistvo hepeninga, ki nam ga uprizarja kleptokamariljna falanga škodljivcev, ki nam rulajo.

Smatrji očinj astarožna, kar bom v nadaljevanju elaboriral.

1) Jaz sem proti sedanjemu sistemu. Ergo to pomeni, da menim, da ga je treba reformirati. Drastično reformirati!
2) Jaz sem proti predlagani reformi!
3) Jaz bi bil za reformo, če bi ta bila vključevala naslednje:

Ni posegov za nazaj!. To počnejo samo lopovi in prevarantske banana republike z roparsko kamariljo na oblasti. Vse, kar smo s kontribucijami v smislu bodočih rent prislužili do sedaj, nam po dosedanji zakonodaji pripada v višini in od dneva kakor je bilo predvideno. Za ilustracijo: Nekdo, ki je do sedaj kontribuiral recimo na ravni, ki proizvaja pri polni delovni dobi 1400 EUR pokojnine, in je kontribuiral že, recimo 20 let in je recimo star 38 let in se bi recimo že čez 20 let upokojil, se bi za ta del smel upokojiti in bi mu iz tega dela pripadala polovica od 1400, torej 700 že od leta 2028. Recimo, da bi v nadaljevanju v naslednjih 20 let kontribuiral enako, pa bi mu spričo nove reforme pripadalo racimo da zgolj 500 EUR, ker bi bilo pač ob upokojitvi leta 2028 za ta drugi del toliko malusov, ker bi pač drugi del bil preračunan na daljšo dobo in na povprečje 20 let, itd.., torej bi mu skupno pripadla pokojnina v višini 1200 EUR od leta 2028 naprej.

Tako bi bilo pošteno. Recimo, da bi tipo po upokojitvi živel tistih maksimalnih 16 let in bi skupno počrpal 240 tisoč EUR.

To kar kamarilja predlaga bi pa bilo: Še 7 let kontribucij dodatno, posledično zgolj 9 let izplačil, zgolj 1000 EUR izplačila na mesec. Počrpal bi €129600. In kontribuiral za 7 let dlje. Ko to izničiš na zelo blagovoljni ravni, daš noter dodatnih 7 let, črpaš zgolj 9 namesto 16 let, dobiš rezultat, da je ekvivalent rentnega črpanja, ki ga je deležen po novem sistemu, pod črto sešteto, v bistvu: garjavih nategunskih 24 tisoč. Rezultat: Okraden za 216 tisoč.

Če pa nismo tako silno naivno benevolentni in blagovoljni do vsega, lahko fašemo popadek, da recimo ugotovimo, da ej delo po letu 55 zgolj teorija, saj smo družba, ki je izrazito topogledno groba, kar pomeni, da bo malusov še več; da recimo računamo koliko bi te penezi nanesli, če bi jih namesto kleptokmarilji vplačali kam v kakšno magari ultra-konzervativno supervarno varčevanje; če k temu predpostavimo, da nam naš maestro utegne guzniti prej kot v starosti 74 let, itd, utegnemo izračunati, da bo naš maestro okraden za še več penezov.

Naj sklenem ta del tako, da še enkrat pudarim ključni moment: Nobena poštena država oz. oblast ne vsiljuje nategunskih zakonov, ki ljudem jemljejo, kar so s svojimi penezi že prislužili po obstoječi zakonih. Nikar ne pozabi, ljudje so vplačali zelo konkretne, zelo fakin otipljive dele svojih prihodkov, beri svojega premoženja. To, da je kamrilja denar pokradla, ali na tisoč načinov nemarno in nestrokovno sjebala oz. down-to-the-toilet pognala, nič ne spremeni čvrstosti in otipljivosti tistih penezof. Jel to jasno, Mirjana moja draga, sončece ti moje neanalitično?

- No, zdaj ko smo uredili vse za nazaj, je vsaka reforma, ki transparentno proizvaja navzgor okapičeni kontribuciji premosorazmerne pošteno izračunane rente, pa magari dopustimo državi, da si zadrži nenavadno visoke kontinđensi rezerve, hehe, S P R E J E M L J I V A.

Beri mi s tipkovnice: Celo takšna "reforma" bi bila sprejemljiva, da sistem v celoti ukinemo.

Slednje sem napisal zato, ker klepto kamarilja državljanom meče naprej, češ "hočete penzije, potem mroa biti kot mi rečemo". 

Ne, tovariši ni res da mi neki hočemo. Dajmo za nazaj poračunat in potem bi pravzarpav bilo pe najbolje, če bi sistem kar ukinili, če je njihvoa zblojena lopovsko-zajedaslka varijanta edina možna varijanta. Bingo! Nič ne zahtevamo, nič en pričakujemo. N I Č! Skratka, moej sporolilo zajedalski kelptokamarilji z nečastno prikrito agendo je: Zadenite si vi tovariši komunisteki svojo "vzdržnost" prevaantskega sistema nekam. To je cilj vam, ne nam!

To pomeni, če odmislimo kataklizmične predloge tipa, dajmo penzije povsem ukiniti, ki je kot že rečno sicer normalna opcija čistih računov, da bi nova normalna reforma bila sprejemljiva:

- če je prispevek recimo 15% projektirano na povprečno plačo, potem smejo otipljivi kontribuirani penezi iz višjih plač trpeti 15% harač zgolj do ravni recimo trikratnika povprečne. To pri sedanji povprečni plači pomeni, da več kot 650 EUR nihče nikoli nikjer za noben prihodke ne more plačati, ne glede na to ali ta znaša zgolj 4200 bruto ali 4,2 milijona bruto. Zakaj? Zato, ker je tudi izplačilo limitirano (okapičeno) na recimo 2000 EUR osnove, oz. 1700 EUR izplačila.

- Oni katerih 15% plače je manj kot 220 EUR in oz. proizvajajo pokojnino pod ravnijo revščine, bodo po upokojitvi prejemali socialni dodatek iz proračuna. in N I K A K O R ne iz P O K O J N I N S K E blagajne. Ki je avtomatično 60% bolj "vzdržna", hehe.

Jaz bi sicer uvedel tudi osebne račune za vsakega varčevalca, ma dobro, ajde dajmo magari najprej reformirati, da sistem postane čist šuma in garantirano "likviden" in da se neha boljševiško-rentarsko nasilje nad onimi ki imajo napovprečne plače. 

Osebni račun za vsakogar in strog nadzor nad kontribucijami in izplačili je ključen, da nam spet ne zameglijo kontribucije, tak kot so jih že za preteklo kontribuiranje. Češ evo, mi smo zmeraj imeli manjko, pa je država iz davkov dodajala, pa ni bilo kaj za ukrasti. My ass! 

Po moji računici je pokojninskemu kontu bilo uzurpirano oz. od tam ukradeno/zatemnjeno na stotine milijard. V formi prelivanja penezov v socialo in v formi nekdanjega družbenega premoženja, ki je postalo državno a ne bi smelo in ali potajkunjeno ali prelito raznoraznim zemonskim kartelnim klanom, vse po volji naših komunističnih alkimistov, ki so si dovolili po proračunu in nekdanji t.i. "družbeni lastnini" lomastiti kakor jim volja in kakor jim kurac stoji.

Zamisli se, draga Mirjana. Cilj sedanje "reforme" je prikriti in zakamuflirati s posebnim izravnalnim maskirno-nategunskim demagoškim kitom vso zamegljevanje in plenjenje iz preteklosti, hkrati pa vprogramirati nadaljevanje rentarjenja, prazitiziranja, nasilne uravnilovke, plenjenja in zatemnjevanja penezof, ter težkega nategunjenja tudi v bodočnosti.

Mejk no mistejk, "reforma" je zgolj del srditega boja kompartijske nomenklature za privilegije in še bolj kot to, za preživetje njene nasilne etato-fašisto-komunistične doktrine nasilnega uravnavnaja folka na skupni imenovalec bede, pod firmo, ki, če ne bi bila arogantna bi bila prozorano naivno lopovsko primitivna. Firma oz. beden alibi je pa "Mi smo sjebali vse v preteklosti, smo raznesli premoženje in pokojninske peneze na sto koncev vred z metanjem v septićno jamo, zdaj so zadeve "nevzdržne" in ker mi ne odstopimo od svoje parazitske sheme, morate razumeti, da se mora reformirati na naš komunajzarski vej alpa hajvej. Češ po eskimsko "Oš-neš Bangladeš!"

Sikter, je edina beseda, ki mi pride na misel! Sicer pa, v podjetjih v normalnih državah, ko ena meneđment ekipa zafura zadeve, jim dajo nogo, "reforme" pa delajo čisto novi pobje. Nam pa klepto falanga praetorijancev, ki nam rula in kleptomani in butalistani že 20@45 zdaj sili svojo "reformo", ketere cilj je spreminajti tkao, da se nič ne spreemeni...eee...na bolje, ampak, da se vse ker je slabo v fašisto-etato prisilni ponzi shemi sedaj še bolj apostrofira z novo "reformo".

Link

Ni komentarjev: