torek, 21. december 2010

1033879 - različni vatli pravne države

[0219K21]
No, ko si že tukaj, mar sodiš med tiste, ki so na stališču, da so "vsi krivi", in je potem takem nad takimi najlažje vladat tako, da se zganja selektivna pravica?

V bistvu je tako, da tudi Al Capone-ta niso imeli za kaj obtožiti, čeprav so vsi vedeli kaj počne, pa so ga morali na koncu zašiti zaradi utaje davkov. Po mojem se bo pri nas nekega dne veliko dogajalo ravno temelječ na utaji davkov. Samo, da doživimo hrvaški podobno anti-koruptivno pomlad.

Slovenski sindrom v vseh aspektih trajanja nas Kranjcef je pa izrazito tak, da je čedalje bolj pogosto "vse v redu, čeprav je vse narobe...pokradeno...pacient mrtev...nejmit". Tak, da sem jaz imel v mislih bolj to, ko sem rekel, da je škandal da ni še [nihče] obtožen.

Šlo je pa v nekem bolj ekstremnem primeru takole, evo malo fragmentof:

Hrvaška: povprečna cena AC pri 500km dolžine cest 5 koma jozef miljonov EUR.
Avstrija: 10.4 mio/km
Slovenija: De facto prešteti porabljeni penezi - 17 koma Jozef mio/km med letom 1992 in 2010, s tem da imamo v tem obdobju celo trase tudi po absurdnih 34 milijonov na km.

Računsko sodišče: "ocenjujemo da je bilo zatemnjenih cca 2,2 milijarde EUR.
Ivan Čistokisični v Nemčji ekspeditivno obsojeni: "Ne, ideja delitve plena, ki smo jo dogovorili v Zemonu, ni bila moja, pač pa ideja države, ki jo nam je tam v Zemonu predstavil politik XY.

Rezultat: Vse v redu, nihče nič kriv, nihče v preiskavi, nihče obtožen. Vse v redu - vse pokradeno. Nihče obtožen - kriminal očiten.

Jaz: Škoda da nihče od takrat vladajočih politkov ni obtožen. Še večji absurd, da nihče od protagonistov ni obtožen.

...kajti: na znanem kraju, znane osebe, na znan način, v zvezi z znanimi posli, zatemnili po mnenju računskega sodišča, uradno ugotovljenih znanih 2 meljarde. In ništa!

Medtem ko:

Na neznanem kraju, na neznan način, ob neznanem času, v neznanih okoliščinah, neznan storilec, za katerega se domneva da je to bil "J", domnevno zahteval domnevno zase, domnevno materijalno korist, pri državnem nakupu orožja.

Kaj praviš tovariš KZNPVČ (Kandidat Za največjega pravnika Vseh Časof)

Link

Ni komentarjev: