sobota, 25. december 2010

1038990 - zanimiva dejstva glede božje čaščenih komunajzerskih ikon

Že zelo davno sem v New Yorku prvič uzrl in kot žejna Sahara vodo, vsrkal tekste zelo resnih, zelo neinvolviranih, zelo nepopulističnih znanstvenikov, ki so recimo fašizem definirali, oz. omenjali kot "Gibanje, ki ga je v sistem povzdignil levičar Mussolini, nekdanji zagrizeni ekstremni komunist". 

Sistemu, po komunistih prakticiranemu v Vzhodni Evropi pa rekli, da je v bistvu samo še ena forma fašizma, ter da je t.i. "socializem" po svoji vsebini zgolj državni planski kapitalizem, kar je jugo komunistom brez dlake na jeziku serviral celo Staljin, čeprav za CCCP seveda tega ni želel odkrito priznati.

Znanstveno-strokovno je to v bistvu logično, saj je recimo Jugoslavija v mednarodni menjavi lahko bila in tudi je bila, samo še en kapitalist, ki trguje z drugimi svetovnimi kapitalisti, navznoter je pa pač bil dopusten zgolj in samo taisti edini kapitalist - država. Vse ostalo je potemkinovska fatamorgana, kreirana v formi neoprijemljivega fumis vaginalis v glavah wishufulthinkerjev, ki so zase pač radi verjeli, da so cari, ki odločajo, čeprav o ničemer niso odločali. Pač babi se snilo, kar je babi milo. Običa fevdalna drhal, pajacki, ki so se na lokalnem gnoju ptelinili, da so "tovarne delaouske". Delouske my ass. Deloucem 350 dojčmark mezda, komunističnim nomenklaturnikom in vrhovnemu diktatorju pa podzemne jame vsaka 15 milijard EUR.

A šele pravi melem za dušo je takrat bilo brati to, oz. del tega, kar si zdaj citiral. Obstaja nek tekst, najbrž del iste zgodbe, na katerega sem naletel v univerzitetni knjižnici ko sem iskal vedno nove materijale o Jugi. Bilo je skoraj surrealistično za mene, ki sem pred tem bil deležen "informacij" o Marxu in Englesku v bivši Jugi. Tekst na katerega sem naletel je omenjal skoraj vse Jugo narode, naibolj pa Srbe in Hrvate. 

Hrvate je Marx obravnaval specijalno ostro, zahtevajoč eksplicite, da Hrvati morajo v imenu revolucije izginiti. Skušal sem najti utemeljitve ali sledi v drugih tekstih, ki obrazložijo odkod ta Marxova milost, da je šel posebej omenjati Hrvate. Nisem našel nič sem se pa malo pogovarjal in vsi so mnenja, da gre za del celote "Voelkerabfall" in mogoče še malo dodatno za hrvaško doslednio katoliškost, ki je takrat bila še bolj poudarjena. Ampak, kasneje sem ugotovil, da se to ne usede čist v nulo, saj je Poljakom, verjetno zaradi velikosti nacije namenil rolo nacije, ki preživi, čeprav so "slovanski suženjski fevdalni treš" in prav tako zelo veliki katolkki, kot Hrvati.

Veliko let kasneje, ko so se Hrvati osamosvojili in ko se je vojna že zaključila, v poznih devetdesetih sem v ZG imel debato z nekim Hrvatom poreklom iz Istre. Orto titoist.

Ni se mu dalo dotajčiti, da je Marx to napisal. OK, vsaj to je nekak dižestiral, da je Hitler bil po svoji politični konstituciji ekstremni levičar, nazi-socialist, ni mu pa to šlo v zvezi z Mussolinijem.

Na zahodu se ne le v akademskih krogih, pač pa v celi družbi brez čustev pogovarjajo o tem, da je Hitler črpal ideje tudi od Marxa.
Celo to, tam sem spoznal zelo veliko Judov, ki so poleg tega, da jih ni nič kaj posebej emotivno angažirala možnost da je Hitler delno bil judovske krvi, celo o neki ne preveč podprti teoriji, da so super genetično čistokrvni Judje, zaradi biznisa potihem iz ozadja morda ne sicer namerno, ma vseeno financirali Hitlerjev pohod in pri tem "niso imeli nič proti", če Hitler počisti negenetske, "zgolj religijske manjvredne genetsko nečiste" Jude v Evropi, katerih so se čistokrvni bojda vedno sramovali.

Ta teorija je sicer pri nekaterih Judih povzročala nelagodje, ma meni se je zdelo da veliko bolj pri Ircih in drugih vedno politično korektnih Anglosasih.

Ne boš verjal, a jaz sem šele takrat prvič spoznal globino in ekstenzivnost bratenja, ki so ga imeli jugo komunisti, Sovjeti in Kominterna s Hitlertjem v t.i. antiimerijalistični kampanji.

In še pa še se je tam dalo prebrati od znansvenikov, ki so zgodovino raziskovali in pisali malo drugače kot naši alkimisti - komunistični rdeči kabalisti izumitelji "polpretekle preteklosti", tovariš Repe, recimo.

Najbolj od vsega me je ipak pretreslo posredno sporočilo nekega teksta, eseja lokalnega judovskega študenta, ruskega priseljenca, z naslovom "CCCP - ponesrečeni judovski mega-kibuc na vzhodu". Očenj intjeresnja. Tkarat sem prvič bil napoten sploh razmišljati, da je Lenjin bil Jud. In Berija tudi, pa Dzerdzinski, pa Trocky, in še tisoči sovjetkih komunistov. Pa Broz je menda zelo pogost priimek med severnoevropskimi Judi.

Ko sem takrat potoval v SLO in videl, da so možgani ne le še vedno izprani in rigidni, pač pa se celo srdito in užaljeno upirajo vsaki resnici, sem bil seveda konsterniran. A to sploh ni važno, važno je, da se je generacijam in generacijam naredila lobotomiji podobna škoda na umu, ko se jim je fićfirića Marxa in Engelsa podtaknilo za nekaj, kar tedva pizdeka v resnici niti poribližno nista bila.

A pri nas so tudi levičarje prodali kot drugo ime za dobre ljudi, častilce svobode in svobodo pa stigmatizirali kot največje zlo, besedo liberalno pa tretirajo kot kletvico in skoraj praviloma okranclajo s predpono "neo", kar naj bi kao bilo še večje zlo, pa nikom ništa. hehe.

Link

Ni komentarjev: