sobota, 25. december 2010

1039175 - kako po Zalarju "vzorna pravna država" deluje ob Jankovićevih in podobnih mafijskih poslih

[petdan]
Kot pajkova mreža prepredene firme, povečini poštni nabiralniki, služijo zgolj za pranje denarja.

Res je veliko vprašanje kje sploh živimo; ali smo urejena pravna država ali pa zgolj mafijska združba ...

Komentar na tvojo dilemo, če odgovor dam tako, kakor bi ga dal Zalar je naslednji: Mi smo [formalno] urejena pravna država katero obvladuje mafija oz. mafijski karteli. Pri nas vse "organe" in prerekvizite t.i. "pravne države" imamo oz. financiramo, hehe, ma te povečini ne funkcionirajo, [kot bi morale]. 

Le kadar je treba preganjanti in soditi popovićem in janšam sistem "deluje". Kadar je treba zagotoviti pravno varstvo navadnih pepetov in navadnih nemaziljenih podjetij, sistem seveda ne deluje. Kadar je treba ugoditi maziljenim mafijskim podjetjem proti navadnim pepetom ali podjetjem sistem spet "deluje". 

Sploh je pa toti prispodobni navadni Pepe fkurcu že zato, ker ni šans da bi finančno zdržal sodne maratone, ki trajajo minimalno dve leti najraje pa 3 in več. Le kako bo zdržal, če pa odvetniki računajo do neba, obravnave pa maratonske z ziljon dogodkov, sodniki pa za vsak kurac hočejo, da jim plača sodnega izvedenca. 

De facto to pomeni, da večji del prebivalstva bolje da ne pride v položaj, da potrebuje pravno varstvo. Kajti, če ga doleti takšna neesreča, bolje da se ne punta na sodniji. Yap, to de facto pomeni, da za ene pravno varstvo oz. pravna država je, za druge pa jo ni, pa zalarji in turki in kresalke lahko žlobudrajo kar jim volja. Đastis dilejd iz đastis dinajd. Pa še: Đastis iskspensive iz đastis dinajd. In v seštevku: Đastis ikspensive bikoz đastis dilejd iz đastis dinajd.

Lahko pa, dragi bratje in sestre forumske, vadite naprej s tvorbo poljubnih inovativnih stavkov, evo recimo tako: Đastis ikspensive bikoz đastis dilejd bikoz đađ koraptid iz đastis dinajd...itd, hehe.

V svoji karijeri sem mafiavajz videl in slišal že vsega boga: Sin lokalnega rdečega barona, večnega župana, mi ob kavi mimogrede vehementno ponudi "...ma kakšni visoki davki, kakšni davki, o čem ti govoriš...češ, da on lahko uredi, da ne plačamo nobenega davka", hehe; Nek drug nadebudnik, ki se sicer ukvarja s čisto tretjo dejavnostjo nudi, da opere malo penezof in to kar uradno preko neke banke; nek peti pa da jih opere "povsem drugače kot drugi...da je čisto neizsledljivo", jeahh , right, buuhahaha; nek šesti pizdek meni nič tebi nič namigne, da se naj včlanim v politično stranko X, poslovanja takšnih da tu preprosto nikoli ne pregledujejo, ker so vsi glavni dacarji NjihoviSvoji; Nek deseti pizdek se mi širokousti, da mu naj dam meljon, on na koncu leta garantira najmanj 20% gor, raje pa več, pa ni forex in to pa to...pa eden izmed že omenjenih pizdekov me nadre, da kakšna kurac boniteta, ko zaposleni koristijo služben avto v zasebne namene, da on ima tak urejeno, da že leta in leta vozijo vsi službene avtote, pa nihče ne plača nobene kurčeve bonitete, hehe...Itd, tega je kot listja in trave tu v naših logih.

Meni sicer nihče ni nudil najbolj divje od vseh varijant za katere sem slišal, ma ko se je v javnosti nedavno sprožilo zgražanje zaradi Vegrada, za mizo v bufeti nekdo reče, "ma kaj se koji kurac zdaj tu vsi delajo mone, to se počne masovno, to so najlažje zasluženi penezi". In potem neprizadeto razloži, da se da urediti in da ogromno pizdekov preprosto ne plačuje prispekov, potem tako delajo par let, sproti denar počrpajo, ponavadi firmo zaprejo, pa jovo na novo. 

Kao eto, celo tako divje sheme da so pri nas možne. 

Ne vem, meni se to zdi docela lovska zgodba, razen če so dacarji koruotivni, kar je nemogoče, kanede, hehe, kajti nas naš dacarski skrbnik pokliče, ko zaradi en dan kasnejšega plačila kakšne davčne obveznosti, nastane diskrepanca v višini recimo 11, 1 EUR. Češ, a boste danes plačali...bomo..No zdaj je natančno 11,21 tak da če danes plačate...hehe. Kako lahko v takih razmerah eni ne plačujejo obveznosti leta in leta? Go figure!

Enim ene obveznosti in pravila, drugim čisto drugače. Ene se "preprosto ne inšpicira" pa je.

Reči hočem, v normalnih državah se "vajz gajz sheme" kakršne so te od teh naših alkimistov ipak s posmehom in pomilovalno vmesti med ne preveč inteligentne in sofisticirane kreacije motenih kriminalnih kleptoidnih umov. Pri nas pa kar funkcionirajo in uspevajo, hehe. Povečini zato, ker država sploh ne funkcionira, ali pa zato ker so kriminalni umi s pedigrejem - so iz vrst NjihovihSvojih maziljencev. Če pa je verjeti onemu Penku, pa tudi zato, ker so sodniki in tožilci koruptivni.

Link

Ni komentarjev: