nedelja, 26. december 2010

1039752 - bo ECB fasala trojankega konja v podobi Gasparija?

[ibisibis]
Nekaj preteklih uspehov g. Mitje Gasparija (po mojem spominu):

1. V času, ko je bil namestnik guvernerja Narodne banke Jugoslavije v Beogradu smo imeli tudi do 4000 % letno inflacijo

2. V času, ko je bil finančni minister v vladi dr. Drnovška se je zaradi sanacije Ljubljanske banke d.d javni dolg povečal za 1,4 milijarde DEM, približna protivrednost 1,2 milijarde EUR, čemur pa še niso prištete obresti,

3. V istem času je bilo iz državnega proračuna plačano poroštvo podjetju Optimizem, last njegovega strankarskega kolega. Podjetje je kmalu propadlo.

4. nezavarovano plačilo podjetju TAM, kar je povečalo javni dolg v višini 14 milijard SIT, približna protivrednost 133 milijonov EUR

5. umetno generirana inflacija tolarja v devetdesetih letih - varčevalci smo plačevali s tem umetno nastalo konkurenčnost izvoznikov

6. kot guverner BS je državni denar nalagal v Lehman Brothers

7. kot guverner BS ni vklopil alarma zaradi velike izpostavljenosti bank do gradbincev in izvajalcev managerskih odkupov - to pa bi po položaju bil dolžan storiti

8. reševanje parcialnih interesov NLB, NKBM, gradbincev, nasedlih tajkunov, državne uprave kot volilne baze v vlogi ministra za razvoj, je odločal o zadolžitvi države vse do sedabjih 6 milijard EUR, samo letne obresti nas stanejo 530 milijonov EUR, ob koncu Pahorjevega mandata pa naj bi letne obresti znašale že 1 milijardo EUR.

Z drugimi besedami: država bo morala vsako leto prodati dva Petrola d.d. pa se glavnica posojila še ne bo nič zniževala.

G. Mitja Gaspari naj bi bil najbolj strokoven finančnik. Kdo so potem slabi finančniki ?

Bravo, maestro!

P.S.

Če je Gaspari "najboljši finančnik", potem so slabi finančniki samo še pijančki, ki po prejemu plače stečejo do najbližje banke, peneze dvignejo in se zakadijo v kazino. Samo še njihov "model fiskalne politike", hehe, je morda slabši od Gasparijevega. 

Z eno pomembno pripombo. Oni zafurajo oz. zagemblajo zgolj in samo svoje osebne peneze ter pustijo na cedilu zgolj sirote iz svoje družine, katerim za preostalih 29 dni v mesecu padejo v breme, če njihove familije na njih sploh še računajo, dočim Gaspari zafura peneze nas vseh.

V količinah, ki se merijo v milijardah. In v nesrečo pahne celo nacijo, ne da bi jo vsaj odkrito opozoril, da je med tem, ko je nacija spala zaupajoč njemu da bo dežural na postu pri grajskih vratih, zemonskim, mercatorskim, prihvatizacijsko-tajkunskim, ter inim kleptokamariljnim klanom in bratovščinam odprl grajska vrata in jim celo asistiral, ter jih s svojimi brati iz bratovščine rdečega srpokladifca z oblastne pozicije celo intruktivno vodil pri plenjenju grajskih kašč, v imenu višjih ciljev seveda, iz kot solza čistih "nazi-interesov,..eeeee...eeee.. NOOOOOOT.

Zato danes Ivek Čistokisični Doncorleonski Von Zemono, ko mu spričo že sprožene čistolopatne kampanje, skušajo naprtiti celoten greh, jezno jecla v kamere, da si je shemo ropa tam doli v Zemonu "izmislila kar 'država' z Gasparijem na ministrskem položaju", potem pa v Zemono poslala svojega visokopozicioniranega odposlanca, ki je "shemo" instruktivno razložil klanu samemu, ter jih okorajžil, da državni vrh in ali oziroma, hehe, celotna v parlamentu reprezentirana politika, kseno pizdekof na teh poslih ne želi.

Pri tem so seveda, v svoji silni prevzetnosti in linda-sindromskosti, matasti in slepi od napihnjene zaverovanosti v svoj lopovski prav, vsi celo videli svetniški sij okrog svojih lopovskih glav, češ da naciji preko zaračunavanja najmanj 400-odstotnih cen, kradejo v imenu višjih ciljev, dandanes pa najbolj nadebudni med njimi gredo tak daleč, da očitni rop skušajo opravičevati tako: "Tu ni bilo nikakršnih zarot in nikakršne kraje, stvari preprosto pri nas stanejo tako veliko." 
Alpa: "Tu nemamo kej, to je samo kšeft." hehe. 
V absurdistanski lopovski coni somraka ves ta mambo-đambo in lopovska alkimija očitno pijejo vodo, nikjer drugje v naši galaksiji, pa seveda ne.

A ja, da ne pozabim, če je Gaspari res naš najboljši finančnik, potem smo najebali, pa še Baba Vanga je očitno imela prav pa konec sveta res ni več daleč.

Link

Ni komentarjev: